Προς το περιεχόμενο

Vaio users

babinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδιά,ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν ξέρει κανείς.Exω αυτό το Vaio,το οποίο έχει ένα κουμπί "AV Mode" το οποίο είχα διαβάσει πως το πατάς και σε βγάζει σ'ενα μενού,όπου έχεις πρόσβαση σε multimedia υλικό,ακόμα και με κλειστό υπολογιστή.

Όμως,ο φίλος μου μου'βγαλε κάτι προγράμματα της Sony που βάραιναν το λαπτοπ,και τώρα όταν πατάω αυτό το κουμπί,δεν κάνει τίποτα.

Μήπως ξέρετε ποιό πρόγραμμα πρέπει να εγκαταστήσω για να δουλέψει;Δεν καίγομαι κιόλας,αλλά μιας κι έχει αυτή τη δυνατότητα..

Thanks!

Αν πας στο site της sony στο section με τους drivers θα δεις ότι έχει και αυτού του είδους τα προγράμματα κάπου.

Αν και για μένα καλύτερα που τα έβγαλες... :-)

• Απαντ. 395
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά,έχω ψάξει αλλά δεν έχω βρει κάτι..Κατέβασα κάτι προγράμματα που είχαν σχέση με multimedia αλλά και πάλι δεν δουλεύει...

Τεσπα,δεν το'χω και τόσο ανάγκη το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό,απλά από περιέργεια μπας και δουλέψει... :-)

Δημοσ.

Παιδια πως κανομε ρεστορ στο βαιο ωστε να επαναγκατασταθουν τα ουιντοους οπως ηταν οταν αγοραστηκε?? Εχω το βαιο αρ51 με βιστα ουλτιμ..

Δημοσ.

Νομίζω με τα cd που φτιάχνεις με το που αγοράζεις το Vaio,μιας και δεν στα δίνουν έτοιμα.

Τα είχες φτιάξει όταν πήρες το laptop?

Δημοσ.

Οχι.. Αλλα και χωρις τετοιο σντ υπαρχουν τα windows σε ενα partition του σκληρου αποπου μπορεις να τα επανεγκαταστησεις Αλλα δεν ξερω το πως...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Οπως ειχα γραψει και παλιοτερα ειχα παρει ενα vaio απο Αμερικη (μοντελο VGN-SZ791N/X). Μέχρι 6 μηνες πριν ολα ηταν μια χαρα. Μια μερα στη δουλεια το ριχνει καποιος συναδελφος απο το γραφειο (κατα λαθος) κατω στο πατωμα. το λαπτοπ αν και ανοιξε σε μερικα σημεια (πλαστικα) συνεχισε και δουλευε κανονικα. τσπ πριν ενα μηνα περιπου η κοπελια επαιζε με εναν μαγνητη τον οποιο και περασε κανα 2 φορες πανω απο το μερος που βρισκεται ο σκληρος οποτε το λαπτοπ τα επαιξε χτυπησε ο σκληρος. ε βρισκω δισκο τον βαζω πανω και όλα κανονικα. δουλευε το λαπτοπ κανονικοτητα και χωρις το παραμικρο προβλημα. δευτερα πρωι πριν φυγω για δουλεια γραφω κατι dvd και ξεκιναω για δουλεια. φτανω στη δουλεια παω να ανοιξω το λαπτοπ και παπαλα τπτ. η οθονη εντελως μαυρη ουτε σε bios μπορουσα να μπω ουτε πουθενα. τσπ επειδη το λαπτοπ ειχε πέσει και επειδη ειχα αλλαξει και σκληρο σημαινει οτι παπαλα και η εγγυηση. ε λεω ας το παω σε καποιον πιο γνωστη να το δει. οντως το παω σε ενα παιδι αλλα με υπολογιστες αλλα δυστυχως και αυτος δεν εβγαλε ακρη. τσπ επικοινωνω με αμερικη μετα απο 45 λεπτα αφου τους εξηγουσα οτι ολα αυτα που μου λενε τα εχω κανει αλλα αυτοι θελανε να τα κανω ξανα μου λενε να στειλω το λαπτοπ στο san diego. τους λεω οτι ειναι τρελοι. φυσικα απο τη πρωτη στιγμη ημουν ξεκαθαρος οτι επειδη εγιναν αυτα που εγιναν το λαπτοπ ειναι εκτος εγγυησης οποτε θελω να το στειλω καπου κοντα μπας και γλυτωσουμε τπτ. τσπ μετα απο πλυ ψαξιμο επικοινωνησα με γερμανια ή βελγιο οπου βρηκα ακρη με και μου ειπαν οτι την Δευτερα θα ερθου να το παραλαβουν ρωτουσα να μου που περιπου για το τι χρεωνουν αλλα αυτος μου λεει θα σας καλεσουν να σας πουν.αυτο το περιμενω ακομη.

το μετανιωσα που πηρα λαπτοπ απο αμερικη γιατι ειναι πολυ δυσκολο μετα διοτι αν δεν εχεις πιστοποιημενη διευθυνση στην αμερικη ειναι πολυ δυσκολο να βρεις ακρη. τωρα επειδη το κοβω για καμια μητρικη το λαπτοπ μαλλον θα παει για πεταμα αφου οπως διβαζω μια μητρικη φτανει πολλες φορες το κοστος των 800 ευρω. επισης μετανιωσα που ανοιξα το λαπτοπ 2 φορες αλλα δεν περιμενα να συμβει κατι τετοιο αφου το προηγουμενο λαπτοπ το εχω σχεδον 6 χρονια και δεν εχει παθει τπτ.

συγνωμη αν σας κουρασα.

το ερωτημα ειναι αξιζει να το επισκευασω? η μηπως ειναι καλυτερα να παρω αλλο? αν το φτιαξουν δινουν εγγυηση? ποσο λετε να κοστισει η επισκευη δεδομενου οτι μπορει να ειναι μητρικη?

σας ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Σε αυτή τη διαδικασία έχεις κάνει άπειρα λάθη... Κατ' αρχήν, δεν είναι απαραίτητο ότι δεν είχες εγγύηση στην Ελλάδα. Πολλές εταιρείες δίνουν (για όλα ή για κάποια μοντέλα τους) παγκόσμια εγγύηση. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι δεν είχες εγγύηση λόγω όλων όσων είχαν συμβεί. Για παράδειγμα, ο δίσκος είναι user serviceable item, και άρα μπορείς κανονικότατα να τον αλλάξεις χωρίς να χάσεις την εγγύησή σου. Το ότι το laptop είχε φάει τούμπα είναι όντως πρόβλημα. Όμως, για να μην ισχύει γι' αυτό το λόγο η εγγύηση θα πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί ότι η βλάβη προήλθε από το πέσιμο (π.χ. να σου έχει ραγίσει η μητρική ή να έχει ξεκολήσει κάποιο στοιχείο).

Γενικώς θα έπρεπε κατ' αρχήν να απευθυνθείς στην ελληνική αντιπροσωπεία, χωρίς απαραίτητα να τους πεις όλη την ιστορία σου. Αν σου έλεγαν ότι για τον Α ή Β λόγο δεν ισχύει η εγγύηση έχει καλώς. Γιατί όμως εσύ να απεμπολίσεις το δικαίωμα της εγγύησης μόνος σου εκ των προτέρων; Επίσης, εκεί θα σου έλεγαν και το κόστος επισκευής. Αν δεν ήθελες να το επισκευάσεις θα πλήρωνες πιθανότατα ένα κόστος διάγνωσης, το οποίο όμως δεν είναι σημαντικό σε σχέση με το κόστος του μηχανήματος. Σε κάθε περίπτωση, έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και τρίτοι επισκευαστές, εκτός της αντιπροσωπείας, αν δεν καλύπτεσαι από εγγύηση και ότι κυκλοφορούν parts στο internet σε τιμή πολύ χαμηλότερη των εργοστασιακών (π.χ. e-bay).

Τώρα όσον αφορά στα ερωτήματά σου, κανένας δε μπορεί να σου απαντήσει... Εξαρτάται από το είδος της βλάβης, το κόστος επισκευής και το κατά πόσο σου λείπουν ή σου περισσεύουν τα χρήματα που θα χρειαστείς για νέο μηχάνημα.

Δημοσ.
Σε αυτή τη διαδικασία έχεις κάνει άπειρα λάθη... Κατ' αρχήν, δεν είναι απαραίτητο ότι δεν είχες εγγύηση στην Ελλάδα. Πολλές εταιρείες δίνουν (για όλα ή για κάποια μοντέλα τους) παγκόσμια εγγύηση. Επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι δεν είχες εγγύηση λόγω όλων όσων είχαν συμβεί. Για παράδειγμα, ο δίσκος είναι user serviceable item, και άρα μπορείς κανονικότατα να τον αλλάξεις χωρίς να χάσεις την εγγύησή σου. Το ότι το laptop είχε φάει τούμπα είναι όντως πρόβλημα. Όμως, για να μην ισχύει γι' αυτό το λόγο η εγγύηση θα πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί ότι η βλάβη προήλθε από το πέσιμο (π.χ. να σου έχει ραγίσει η μητρική ή να έχει ξεκολήσει κάποιο στοιχείο).

Γενικώς θα έπρεπε κατ' αρχήν να απευθυνθείς στην ελληνική αντιπροσωπεία, χωρίς απαραίτητα να τους πεις όλη την ιστορία σου. Αν σου έλεγαν ότι για τον Α ή Β λόγο δεν ισχύει η εγγύηση έχει καλώς. Γιατί όμως εσύ να απεμπολίσεις το δικαίωμα της εγγύησης μόνος σου εκ των προτέρων; Επίσης, εκεί θα σου έλεγαν και το κόστος επισκευής. Αν δεν ήθελες να το επισκευάσεις θα πλήρωνες πιθανότατα ένα κόστος διάγνωσης, το οποίο όμως δεν είναι σημαντικό σε σχέση με το κόστος του μηχανήματος. Σε κάθε περίπτωση, έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και τρίτοι επισκευαστές, εκτός της αντιπροσωπείας, αν δεν καλύπτεσαι από εγγύηση και ότι κυκλοφορούν parts στο internet σε τιμή πολύ χαμηλότερη των εργοστασιακών (π.χ. e-bay).

Τώρα όσον αφορά στα ερωτήματά σου, κανένας δε μπορεί να σου απαντήσει... Εξαρτάται από το είδος της βλάβης, το κόστος επισκευής και το κατά πόσο σου λείπουν ή σου περισσεύουν τα χρήματα που θα χρειαστείς για νέο μηχάνημα.

καλοδεχουμενη κριτικη αλλα ξεχνας κατι βασικο. στην ελλαδα δε σου λενε τπτ μολις λες οτι το λαπτοπ ειναι απο αμερικη σου λενε κατ' ευθειαν να παρεις στο 0800 .....

εκει μου ειπαν οτι το θα δουν το θεμα της εγγυησης. ωστοσο με την αμερικη οταν τους ειπα οτι αλλαξα δισκο μου ειπαν λυπουμαστε αλλα το λαπτοπ το υποστηριζουμε με τον συγκεκριμενο δισκο δηλ 250gb στις 5400rpm(εγω εβαλα 500gb στις 5400rpm). το λαπτοπ απο το πεσιμο δυστυχως οταν το ανοιξαμε βρηκαμε καποιο κομματι (σιδερακι) κατω απο τη μητρικη και πολυ πιθανον αυτο να εκανε καποιο βραχυκυκλωμα. αρα δεν μου πηγαινε να πω ψεματα για κατι που μπορει να αποδειχτει πολυ ευκολα. τσπ συμφωνω οτι επρεπε να πω οτι το λαπτοπ ειναι σε εγγυηση και μετα να μου λεγανε αυτοι οτι θελουν.

εψαξα στο ebay για μητρικη αλλα δυστυχως δεν μπορεσα να βρω και το προβλημα ειναι οτι η sony δεν στελνει ανταλλακτικα και δεν ξερω που μπορω να βρω.

σε ευχαριστω παντως

Δημοσ.

Καλησπερα κατοχοι vaio.

Ψαχνω drivers για το vgn-n11m αλλά δεν βρίσκω πουθενά.Ξερει κανείς απο που μπορώ να τους κατεβάσω.

Δημοσ.
Καλησπερα κατοχοι vaio.

Ψαχνω drivers για το vgn-n11m αλλά δεν βρίσκω πουθενά.Ξερει κανείς απο που μπορώ να τους κατεβάσω.

http://www.cleverstore.gr/index.php?target=products&product_id=30565

Αυτό εννοείς;Αν ναι,ρίξε μια ματιά εδώ:http://genesis.sony-europe.com/instranet/ccil_sony/selfservice/index.jsp?l=en_GB&m=VGN-NS11M_S

Δημοσ.

Φίλε μου ο υπολογιστής ήταν νεκρός δεν αναβε.Επηδεί είναι χαμένα όλα τα cd μηχανήματος και δεν έκανε recovery δεν άκουγε σε κανένα πλήκτρο εγκατέστησα τα xp oem που είχα απο ένα μηχάνημα μου που δεν υπάρχει πλέον.Ομως στα παρακάτω υπάρχει ερωτικο στο device manager.. network adapter ,wireless , ethernet controller, mass storage controller, audio device on high definition audio bus,modem device on high definition audio bus,sm bus controller, video controller,video controlΘεωριτικά όλα δουλεύουν εκτος της καρτες δικτύου και ασύρματη και ενσύρματη.

Στο τηλέφωνο που έκανα στην sony μου λένε ότι πρέπει να ξανααγοράσω τo windows xp sony center

ενώ με την αγορά του μηχανήματος το είχα αγοράσει απλά δεν έκανα cd backup.

Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει ή πρέπει οποσδήποτε να ξανάαγοράσω το cd .

Δημοσ.

καλησπερα εχω το εξης προβλημα. Ο υπολογιστης μοντελο VGN-NS38E αγορασμενος τον Σεπτεμβρη βγαζει ηχο μονο απο το αριστερο ηχειο του. Επισης οταν του συνδεω ηχεια 2.1 στη θυρα των ακουστικων βγαζει ηχο μονο το δεξι ηχειακι και οταν του συνδεω στην θυρα του μικροφωνου βγαζει το αριστερο...

εχω βαλει vista και 7 εχω δοκιμασει παρα πολλες ρυθμισεις εχω βαλει ολους τους drivers αλλα τιποτα.

στα speaker properties Μου εμφανιζει

Jack information

L R Internal ATAPI Jack

L R Left Panel 3.5mm Jack

Πως μπορω να φτοιαξω παλι τον ηχο να ειναι stereo?

καθε βοηθεια καλοδεχουμενη

thanks

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας και Χρονια Πολλα

προσπαθω να συνδεσω το Vaio FZ11s στην τηλεοραση με hdmi ετσι ωστε να βλέπω HD ταινιες. Με την εικονα ολα μια χαρα αλλα με τιποτα δεν μπορω να στειλω τον ηχο. Μαλιστα το εμφανιζει σαν " not pluged in ". Αν και εχω βαλει τον τελευταιο οδηγο απο την σελιδα της Sony δεν βρηκα προκοπη......

τωρα κατεβαζω τους παλιους οδηγους για τους δοκιμασω......

Να σημειωθει οτι στα vista ολα επαιζαν τελεια....

Καμια βοηθεια ρε παιδια....?????

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

εγώ έχω ένα Vaio VGN-CS11Z, και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να βγάλω έξοδο HDMI από το laptop ώστε να μπορώ κι εγώ άνετα να δω ή και να παίξω στη τηλεόραση μου, γιατί μπορεί να έχει όλα τα καλά HDMI δεν έχει... Έψαξα μήπως και υπάρχει express card με έξοδο HDMI αλλά ούτε αυτό υπάρχει. Μου σύστησαν να πάρω το Media Station της WD αλλά κάνει πολλά...

Thanks και πάλι

Δημοσ.

Παιδια καλημέρα,

πως το βλέπετε το Vaio VPCCW2S1E ?? Ειναι 14'' και έχει τον Intel Core i3 - 330M (2.13GHz, 3MB L3 Cache, 2.5GT/s DMI)

να το πάρω ? ειχα δει και μου άρεσε το CW1S1E που έχει τον 7450 αλλα αυτο πρέπει να είναι πιο καλο σωστά ? και έχει και DDR3 μνήμη !

Για πείτε την γνώμη σας ,

ευχαριστώ

να και ένα λινκ http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1136&v_Item=10013

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...