mad5381 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα,ειμαι κάτοχος ενός SR19VN και θέλω να το συνδέσω με μια τηλεόραση SAMSUNG(αγορασμένη πρίν 2 μήνες)με καλώδιο vga,για κάποιο λόγο ενώ κάνω την σύνδεση η τηλεόραση δεν την βλέπει και μου εμφανίζει ένα μύνημα οτι δεν υπάρχει σύνδεση,δοκίμασα με ένα άλλο laptop και το είδε κατευθείαν.Έχεις κάνει κάποιος παρόμοια συνδεση με το συγκεκριμένο laptop ή μήπως υπάρχει κάποια ιδέα τη μπορεί να συμβαίνει;
JeanJK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Συγχαρητήρια, αγόρασες ένα μηχάνημα με σασί τριετίας, το οποίο σημαίνει απαράδεκτα υψηλό βάρος σε σχέση με τον ανταγωνισμό, μεγάλες εξωτερικές διαστάσεις με μεγάλες επιφάνειες που μένουν αχρησιμοποίητες, αμφισβητούμενη ποιότητα κατασκευής σε βάθος χρόνου, μέτρια απαγωγή θερμότητας, έλλειψη πλήρους πληκτρολογίου και όλα αυτά σε τραγικά υψηλή τιμή. Επειδή δεν παρακολουθώ την τεχνολογία ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ είχα ρωτήσει, αλλα δεν μου απάντησες τότε... Απαντάς τώρα με το κλασικό ύφος του εξυπνάκια-computerakia. Πληροφορική σπούδασα και ξερω απο τετοιους.... Όσο για τα προβλήματα που ανέφερες: 1) Το βαρος δεν με ενδιαφέρει. Πήρα laptop για το σπίτι γιατι δεν μου αρέσουν τα καλώδια. 2) Την τιμη... Προφανως την ήξερα αλλα έχω και τα δίνω... 3) Για το πληκτρολόγιο επίσης... Υπαρχουν στο σπίτι δύο - τρια Γενικότερα τις παρατηρήσεις σου θα μπορούσε να μου τις κάνει και ο μικρός μου ξάδερφος που είναι στην ηλικία των δέκα(Εκτός απο την απαγωγή θερμότητας). Επομένως για όλα αυτά ήμουν ενημερος.. Αν έχεις την καλοσύνη, θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσεις για την "αμφισβητούμενη ποιότητα κατασκευής" γιατί αυτός ήταν ο λόγος του αρχικού μου post Thanx!
raziels Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά καλησπέρα,ειμαι κάτοχος ενός SR19VN και θέλω να το συνδέσω με μια τηλεόραση SAMSUNG(αγορασμένη πρίν 2 μήνες)με καλώδιο vga,για κάποιο λόγο ενώ κάνω την σύνδεση η τηλεόραση δεν την βλέπει και μου εμφανίζει ένα μύνημα οτι δεν υπάρχει σύνδεση,δοκίμασα με ένα άλλο laptop και το είδε κατευθείαν.Έχεις κάνει κάποιος παρόμοια συνδεση με το συγκεκριμένο laptop ή μήπως υπάρχει κάποια ιδέα τη μπορεί να συμβαίνει; Κανονικά το έχω συνδέση με την τηλεόραση Sony, με το που συνδεσα το καλώδιο, μαύρισε την οθόνη του laptop και πέρασε το σήμα στην τηλεόραση
mad5381 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Κι εγώ κανονικά έκανα την σύνδεση αλλά στην τηλεόραση δεν πέρασε τίποτα,κάπου διάβασα για ασυμβατότητα με samsung και αναβάθμιση καποιων driver,ξέρει κανείς τη παίζει;όποιος μπορεί ας βοηθήσει γιατί δεν βρίσκω λύση πουθενά.Ευχαριστώ
raziels Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 έβαλες την τηλεόραση να είναι στο κανάλι για να δείχνει την εξωτερική πηγή?
haHa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Αν και προβληματίστηκα αρκετά γιατί ήταν πολλά τα λεφτά, τελικά το αγόρασα.. Πολύ καλό.. Αν έχεις την καλοσύνη, θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσεις για την "αμφισβητούμενη ποιότητα κατασκευής" γιατί αυτός ήταν ο λόγος του αρχικού μου post Thanx! Η συγκεκριμενη σειρα της sony δεν εχει και τα καλυτερα υλικα κατασκευης.. Επισης το συγκεκριμενο λαπτοπ δεν εχει και πολυ καλη οθονη , ο ανταγωνισμος στις 17" εχει καλυτερες οθονες, χωρια οτι το λαπτοπ ειναι ακριβο , με μικροτερη εγγυηση και underpowered για την τιμη του... Στα ιδια χρηματα μπορουσες να παρεις το HP Compaq 8730w (FU469EA) που ειναι κατασκευασμενο απο μαγνησιο/αλουμινιο και οχι απο πλαστικο, ειναι ελαφρυτερο, λεπτοτερο, με μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας, εχει πιο γρηγορο και τελευταιας γενιας επεξεργαστη, εχει καρτα γραφικων με τις διπλασιες επιδοσεις, καλυτερη οθονη, δινεται με windows vista business (και σου δινουν δωρεαν και τα xp pro μαζι με τους απαραιτητους drivers) και οχι τα πετσοκομμενα home premium, εχεις δυνατοτητα για windows vista 64 ωστε να εκμεταλλευονται 4gb ram (τα 32bit αναγνωριζουν τα 4gb , αλλα δεν τα εκμεταλλευονται,μεχρι περιπου 3gb μπορουν. Επισης με 30 ευρω βαζεις και σε αυτο το λαπτοπ αλλα 2GB για να παει συνολο 4GB ), εχει 3ετη εγγυηση, καλυτερο touchpad και πληκτρολογιο, εχει καλυτερη διασυνδεσιμοτητα (esata ) . Τελος εχει αισθητα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης.. Εδω και μερικα τεστ που περναει: 1) test αντοχής: http://au.youtube.com/watch?v=H5cKuO8ojAU 2) test γδαρσίματος με μεταλλικό σύρμα Βεβαια δεν εχει blueray (αν σου χρειαζεται αμεσα ,βαζεις με 250 ευρω.. ) και εναν σκληρο.. Οποτε μπορει για εσενα αυτα να ηταν πιο σημαντικα απο τα παραπανω και να το προτιμησες! Οπως και να εχει , με γεια!
mad5381 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 έβαλες την τηλεόραση να είναι στο κανάλι για να δείχνει την εξωτερική πηγή? Ναι,και την επιλογή PC την έχει γκριζαρισμένη και δεν σε αφήνει να της διαλέξεις,προφανώς γιατί δεν βλέπει καμία σύνδεση.
raziels Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Ναι,και την επιλογή PC την έχει γκριζαρισμένη και δεν σε αφήνει να της διαλέξεις,προφανώς γιατί δεν βλέπει καμία σύνδεση. μάλιστα....παίξε λίγο και με τις ιδιότητες της οθόνης του Laptop. να του ορίσεις σε ποιά οθόνη θα στέλνει το σήμα
mad5381 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 μάλιστα....παίξε λίγο και με τις ιδιότητες της οθόνης του Laptop. να του ορίσεις σε ποιά οθόνη θα στέλνει το σήμα Και αυτό το έκανα,το παράξενο είναι οτι εκεί το laptop αναγνωρίζει μια χαρά την τηλεόραση και μάλιστα και το μοντέλο ότι είναι samsung.Το laptop έχει κάρτα γραφικών ΑΤΙ και όλα αυτά τα είδα από το control manager της ATI.
raziels Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 το ξέρω ότι έχει ATi κάρτα γραφικών το Laptop. αν δεν βγάλεις άκρει στείλε e-mail στο support της Sony
kotetsi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Επειδή δεν παρακολουθώ την τεχνολογία ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ είχα ρωτήσει, αλλα δεν μου απάντησες τότε... Δεν είδα τότε το post σου και γι' αυτό δε σου απάντησα. Δεν μπαίνω συχνά στο topic των Vaio. Απαντάς τώρα με το κλασικό ύφος του εξυπνάκια-computerakia. Πληροφορική σπούδασα και ξερω απο τετοιους.... Την ειρωνία σου να τη φυλάς για τους συνομίληκους πληροφορηκάριους που κάνεις παρέα. Όσο για τα προβλήματα που ανέφερες: 1) Το βαρος δεν με ενδιαφέρει. Πήρα laptop για το σπίτι γιατι δεν μου αρέσουν τα καλώδια. Ναι αλλά τα 4 κιλά βάρους του συγκεκριμένου είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο στις μέρες μας. Αν συζητούσαμε τρία χρόνια πριν δε θα έκανα το σχόλιο. 2) Την τιμη... Προφανως την ήξερα αλλα έχω και τα δίνω... Τα δικά μου πιάνουν τόπο πάντως. 3) Για το πληκτρολόγιο επίσης... Υπαρχουν στο σπίτι δύο - τρια Δε μου λέει κάτι. Αφαιρεί πόντους από τη χρηστικότητα του φορητού. Όλοι οι κατασκευαστές εναρμονίστηκαν, η Sony επιμένει να πουλάει ό,τι της έχει μείνει στο ράφι. Γενικότερα τις παρατηρήσεις σου θα μπορούσε να μου τις κάνει και ο μικρός μου ξάδερφος που είναι στην ηλικία των δέκα(Εκτός απο την απαγωγή θερμότητας). Επομένως για όλα αυτά ήμουν ενημερος.. Αφού ήσουν ενήμερος τότε κακώς προέβης στην αγορά του. Μάλλον θαμπώθηκες, σαν το δικό μου δεκάχρονο ξαδερφάκι, από το λογότυπο Vaio. Αν έχεις την καλοσύνη, θα με ενδιέφερε να μου εξηγήσεις για την "αμφισβητούμενη ποιότητα κατασκευής" γιατί αυτός ήταν ο λόγος του αρχικού μου postThanx! Φυσικά! Λοιπόν, η κοπέλα μου έχει το AR21B εδώ και περίπου δύο χρόνια, το οποίο έχει το ίδιο σασί με το δικό σου και φοράει κάρτα γραφικών GeForce 7300 και επεξεργαστή T5500. Το κάτω μέρος του φορητού ζεσταίνεται πολύ, περισσότερο από το δικό μου Compaq 8710w, το οποίο φοράει κάρτα γραφικών Quadro FX1600 και επεξεργαστή Τ7700. Επιπλέον, τα πλαστικά τρίζουν με το παραμικρό άγγιγμα και η περιοχή γύρω από το πλήκτρο ενεργοποίησης του wireless έχει ξεβάψει. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα έπρεπε να έχει συμβεί αφού το πλήκτρο χρησιμοποιείται το πολύ δύο φορές το χρόνο. Η μπαταρία έχει πλέον χρόνο αναμονής μόλις μισή ώρα, έναντι δύο ωρών όταν πρωτοαγοράστηκε. Για σύγκριση, το δικό μου παλιό Fujitsu όταν χάλασε είχε την ίδια αυτονομία με αυτήν του πρώτου καιρού αγοράς του (περί τις δυόμιση ώρες) και η μπαταρία δόθηκε σε φίλο με ίδιο μηχάνημα για δεύτερη. Α, ανέφερα το τραγικά μικρό καλώδιο τροφοδοσίας, σε σχέση με την πληθώρα του ανταγωνισμού; Έλεος, μέχρι και το EeePC 1000H έχει μεγαλύτερο καλώδιο! Για το εν λόγω λάπτοπ έχω σχηματίσει εμπεριστατωμένη άποψη όντας χρήστης του επί τρεις μήνες περίπου, από τότε που χάλασε το παλιό μου M3438G και μέχρι να αγοράσω το Compaq που ανέφερα πιο πάνω. Ο όγκος και το βάρος του ήταν πρόβλημα, όπως άλλωστε ήταν και στο διετίας Fujitsu μου, το οποίο πάντως για την εποχή του είχε καλύτερα υποσυστήματα από το πιο πρόσφατο AR21B. Αγοράζοντας το νέο Compaq και συγκρίνοντάς το με το Vaio δεν μπορέσαμε να μην παρατηρήσουμε το μικρότερο μέγεθος και βάρος που είχε. Κατ' εμέ λοιπόν, αν η Sony εξακολουθεί να πουλάει ένα φορητό διετίας και βάλε σήμερα, αλλάζοντας απλά τα υποσυστήματά του, τότε το μηχάνημα είναι απλά μια πατάτα, η οποία δεν καταλαβαίνω τι target group έχει και γιατί πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να το προτιμήσει όταν στα ίδια -πολλά- χρήματα που κοστίζει μπορεί να πάρει κάτι με αντίστοιχα, και σε πολλές περιπτώσεις πολύ καλύτερα, χαρακτηριστικά, με σύγχρονο σχεδιασμό για επίτευξη χαμηλών θερμοκρασιών στο εσωτερικό του και φυσικά μισό κιλό ελαφρύτερο και λίγο μικρότερο σε διαστάσεις. Θεωρώ ως εκ τούτου κίνηση βλακείας τη συνέχιση παραγωγής της σειράς AR και δίνω συλληπητήρια στους κατόχους φορητών που τα αγόρασαν χωρίς να κάνουν μια εις βάθος έρευνα αγοράς πριν καταθέσουν στο εκάστοτε κατάστημα ηλεκτρονικών μια μικρή περιουσία.
JeanJK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2008 Haha και kotetsi ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Haha είχα HP και ήμουν πολυ ευχαριστημένος αλλα το καταράστηκα απο το service. ΠΟΛΥ εως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ στην Θεσσαλονίκη. Να φανταστείς καποτε έβγαλε προβλημα το τροφοδοτικό και μου είπαν οτι είναι η μητρική και πρέπει να το πετάξω!!!! Ευτυχώς με δική μου ευθύνη (ετσι μου είπαν) αγορασα ενα τροφοδοκικό και όλα οκ. Ένας λόγος που προσανατολίστηκα προς τα sony ειναι γιατί μου μιλήσαν για τοπολυ καλό service τους και για το Blueray writer το οποίο χρειαζόμουν.. Είναι επιλογη του καθενός... Και παλι thanx! Kotetsi δεν ήμουν ειρωνικός.. Αν θυμασαι η απαντηση σου ξεκινούσε "Συγχαρητήρια...." Αυτό νομίζω είναι ειρωνία.. Δεν πειραζει.. Ολα οκ! Και παλι ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.
christarass Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 καλησπερα θα ηθελα τα φωτα σας για αγορα ενως vaio φυσικα.για επαγγελματικη χρηση και μεχρι 15" οθονη σε αυτα τα χρηματα ποια η γνωμη σας για αυτο???? http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-CS11S%2FW&site=voe_el_GR_cons&category=VN+CS+Series&assetid=1218032875546
haHa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2008 καλησπερα θα ηθελα τα φωτα σας για αγορα ενως vaio φυσικα.για επαγγελματικη χρηση και μεχρι 15" οθονη σε αυτα τα χρηματα ποια η γνωμη σας για αυτο????http://vaio.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=VGN-CS11S%2FW&site=voe_el_GR_cons&category=VN+CS+Series&assetid=1218032875546 Να πας να το δεις απο κοντα, γιατι το προηγουμενο μοντελο ( cr ) που ειχα δει, ειχες απο τις χειροτερες οθονες που υπαρχουν σε λαπτοπ... Κατα τα αλλα επαγγελματικη χρηση δεν παει μαζι με ενα χρονο εγγυηση.. Χιλιες φορες ενα τετοιο: http://www.skroutz.gr/s/54644/HP-EliteBook-8530p-FU456EA.html 3 χρονια εγγυηση, κατασκευη απο μαγνησιο/αλουμινιο και οχι πλαστικο, πολυ ανωτερη ποιοτητα κατασκευης κλπ κλπ.
christarass Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2008 βρηκα αυτο το μοντελο vgn-ar41s που εχει 1920*1200 τελευταιο κομματι στα 1090 με 3 χρονια εγγυηση.αν καποιος το εχει και μπορει να με διαφωτισει παρακαλω ασ μου πει γιατι θα το παρω αυριο. το γνωριζω οτι ειναι παλιο μοντελο και οτι κραταει λιγο η μπαταρια http://www.smartsolution.gr/eshop/product.php?productid=257
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.