Προς το περιεχόμενο

1 γραμμή ΟΤΕ 2 διαμερίσματα.Γίνεται?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα φίλοι μου,

έχω πρόβλημα με την γραμμη adsl που έχω εδώ και πάνω απο 1 χρόνο απο την

ΟΤΕΝΕΤ.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Γραμμή απο τον ΟΤΕ, συνδρομή απο ΟΤΕΝΕΤ στο σπίτι μου, εδώ και 1 χρόνο. Φτιάχνω το διαμέρισμα ακριβώς απο πάνω, το καλωδιώνω για τηλέφωνο σε όλα τα δωμάτια μαζί με πρίζες και όλα τα συναφή και λέω στον ηλεκτρολόγο να μου συνδέσει το διαμέρισμα με την τηλεφωνική γραμμή του πατρικού μου ετσι ώστε να έχω τηλέφωνο αλλά κ adsl και στο διαμέρισμα επάνω απο την ίδια γραμμή που μέχρι τώρα είχα.

Το θέμα είναι οτι έχω τηλέφωνο κανονικά και χωρίς φίλτρο αλλά δεν έχω adsl.

Τι λάθος κάναμε στη συνδεση? Τι πρέπει να κάνω για να φέρω το ίντερνετ επάνω μιας και οι γέροι μου δεν το χρησιμοποιούν?

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

an exeis tilefono pano prepei na exeis kai adsl pano kanonika.ektos an o kalos ilektrologos efere tin grammi pano meta apo filtraki kai gia auto den exeis adsl.esi thes na tin ferei kathari opos kai kato kai tha baleis filtra sta tilefona pou thes.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχήν. Θα ήθελα όμως να διευκρινήσω ότι θέμα φίλτρου δεν υφίσταται μιάς και η διακλάδωση έγινε απο τον ηλεκτρολόγο εκτος διαμερισμάτων, δίπλα στα κουτιά της ΔΕΗ, πράγμα που σημαίνει ότι το φίλτρο που υπάρχει στο 1ο διαμερισμα έρχεται μετά την παροχή της γραμμής στο δεύτερο. Περιμένω και την βοήθεια των υπολοίπων φίλων που διαβάζουν το θέμα. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Διπλα στα κουτια της ΔΕΗ,υπαρχει ο τηλεφωνικος κατανεμητης.Απο ενα ζευγαρι του τ.κ,φευγει η γραμμη και παει στον πρωτο οροφο που μεχρι τωρα ησουν οκ.

Απο το ιδιο ζευγαρι του τ.κ,φευγει παραλληλα μια αλλη γραμμη και παει στον δευτερο οροφο.Αν οντως ειναι ετσι τοτε διατηρεις τα φιλτρακια στον πρωτο οροφο και κανεις τα κλασικα στον δευτερο οροφο.Δηλαδη splitter στην κεντρικη

πριζα και φιλτρακια οπου αλλου χρειαζεται.Οτι ειπε και ο poulinos πιο πανω.Θεμα φιλτρου πρεπει να ειναι.Δεν γινεται να εχεις τηλεφωνο και να μην δουλευει το adsl.

Δημοσ.

Εννοείται πως πριν δοκιμάσεις το internet στον πάνω όροφο είχες αποσυνδέσει το router στους γονείς σου.

Να γίνω λίγο κακός. Αν τα διαμερίσματα είναι ανεξάρτητα, αυτό που κάνατε είναι παράνομο.

Δημοσ.

file kifinas, diafono os pros to "paranomo".

paranomo einai na pairneis DEH giati etsi den plhroneis tous forous pou analogoun sta tetragonika tou diamerismatos sou. de nomizo na isxeyei gia ton ote. opos epishs giati parafortoneis thn kalodiose se periptosh pou exeis anapsei 2 8ermosyfones, 2 kouzines ktl me apotelesmata os kai fotia.

(efoson vevaia exei synenoh8ei me tous goneis tou kai den tous fortonei me thlefonhmata pou den kseroun)

Δημοσ.

Πάρε ένα τηλέφωνο στον ΟΤΕ και ρώτα. Αν υπήρχε εσωτερική σκάλα που να ενώνει τα δύο διαμερίσματα τότε θα ήταν νόμιμο. Σε ανεξάρτητα διαμερίσματα απαγορεύεται.

Για την ΔΕΗ τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα. Πρέπει να καταθέσεις σχέδιο με τις καλωδιώσεις και τα φορτία του χώρου για να πάρεις την έγκριση. Ούτε λόγος για να δώσεις αλλού ρεύμα.

Βέβαια έχω δει σε εγκαταστάσεις να έχουν κάνει και τις δύο παραπάνω παρατυπίες.

PS

Το παραπάνω είχα μάθει κατά την πρακτική μου στον ΟΤΕ. Διαβάζοντας την σύμβαση (http://www.ote-shop.gr/hiddenpage.asp?id=23) δεν είδα να αναφέρεται ρητά. Κολλάει στο 13/ζ

"Να κάνει χρήση της σύνδεσης σύμφωνα με τον προορισμό της και να μην την χρησιμοποιεί κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει σημαντική ενόχληση στον ΟΤΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο".

Δημοσ.

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αφού αποκλείσω κάθε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς απο την πλευρά μου μιας και τα διαμερίσματα είναι συγγενεις χώροι, έχω εξασφαλίσει την άδεια για τη χρήση της γραμμής, η συνδρομή έιναι στο όνομά μου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το θέμα της καλώδίωσης.Μήπως το ότι το συνολικό μήκος του καλωδίου που περιτριγυριζει όλο το πάνω διαμέρισμα (3 πρίζες ΟΤΕ σε 3 Δωμάτια) είναι μεγάλο συντελεί το να χάνεται η γραμμή? Μήπως χρησιμοποιήθηκε κακής ποιότητας καλώδιο? Περιμένω τις σκέψεις σας!

Δημοσ.

Επειδή δεν απάντησες στο κρίσιμο ερώτημα, "Είχες αποσυνδέσει το router απο το κάτω διαμέρισμα?" να σου επισημάνω οτι το router/modem είναι και το τερματικό της γραμμής ADSL. Και φυσικά το τερματικό μιας γραμμής ADSL μπορεί να είναι μόνο ΕΝΑ! Δεν μπορείς να έχεις μια γραμμή με ADSL και να συνδέσεις πάνω όσα modem θές. Μόνο ενα modem τερματίζει τη γραμμή. Αν θές internet πάνω, καλύτερα να προσανατολιστείς σε wireless που είναι πιο απλή λύση ή αλλιώς τραβάς καλώδιο Ethernet που δεν έχει κανένα πρόβλημα εξασθένισης σήματος για το μήκος καλωδίου που συζητάμε.

Δημοσ.

Να απαντήσω λοιπόν ότι απο το κατω διαμέρισμα έχει φύγει όλος ο εξοπλισμός μου. Το ασύρματο modem - router το συνδέω στην τηλεφωνική πρίζα του επάνω διαμερίσματος και βλέπω οτι το led που γράφει dsl line δεν ανάβει. Το ξαναπάω κατω και ανάβει κανονικά. Εδώ γεννιέται το θεμα λοιπόν, γιατί κάτω έχω dsl και επάνω δεν εχω?

Δημοσ.

Μήπως στο σπίτι έχετε συναγερμό; Σίγουρα η διακλάδωση έγινε στον κατανεμητή σας έξω από τα διαμερίσματα και όχι σε κάνα μποξάκι; Δηλαδή σίγουρα το δικό σας τηλέφωνο είναι στον πάνω όροφο και όχι κανενός γείτονα;

Διάβασε το πολύ καλό topic του poulinou

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=198895

Δημοσ.
Ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχήν. Θα ήθελα όμως να διευκρινήσω ότι θέμα φίλτρου δεν υφίσταται μιάς και η διακλάδωση έγινε απο τον ηλεκτρολόγο εκτος διαμερισμάτων, δίπλα στα κουτιά της ΔΕΗ, πράγμα που σημαίνει ότι το φίλτρο που υπάρχει στο 1ο διαμερισμα έρχεται μετά την παροχή της γραμμής στο δεύτερο. Περιμένω και την βοήθεια των υπολοίπων φίλων που διαβάζουν το θέμα. Ευχαριστώ!

mipos o ilektrologos exei xosei kana filtraki prin paei i grammi sto deutero diamerisma?ama xereis i esi i kapoios allos kai ama ta diamerismata ixan ftiaxtei to kathena na exei ta dika tou kalodia mporeis na kaneis tin enosi oxi apo diamerisma se diamerisma alla na tin kaneis sto kouti tou ote i stin isodo tis polikatoikias prin arxisei na anevenei pano.tora diskolo na sto exigiso apo edo.to theoro lathos na enoneis ta 2 diamerismata apo mesa otan mporeis na to kaneis apo katanemiti ite ote ite polikatoikias.

Διπλα στα κουτια της ΔΕΗ,υπαρχει ο τηλεφωνικος κατανεμητης.Απο ενα ζευγαρι του τ.κ,φευγει η γραμμη και παει στον πρωτο οροφο που μεχρι τωρα ησουν οκ.

Απο το ιδιο ζευγαρι του τ.κ,φευγει παραλληλα μια αλλη γραμμη και παει στον δευτερο οροφο.Αν οντως ειναι ετσι τοτε διατηρεις τα φιλτρακια στον πρωτο οροφο και κανεις τα κλασικα στον δευτερο οροφο.Δηλαδη splitter στην κεντρικη

πριζα και φιλτρακια οπου αλλου χρειαζεται.Οτι ειπε και ο poulinos πιο πανω.Θεμα φιλτρου πρεπει να ειναι.Δεν γινεται να εχεις τηλεφωνο και να μην δουλευει το adsl.

den bazeis pote splitter stin kentriki kai filtrakia stis ipoloipes.to splitter mpenei otan thes na exeis kai tilefono kai adsl sto idio domatio.episis splitter ama baleis stin kentriki oste na exeis to modem dipla sto splitter kai na sindeseis oli tin ipoloipi kalodiosi sto phone tou splitter ekei den thes extra filtra.

Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, αφού αποκλείσω κάθε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς απο την πλευρά μου μιας και τα διαμερίσματα είναι συγγενεις χώροι, έχω εξασφαλίσει την άδεια για τη χρήση της γραμμής, η συνδρομή έιναι στο όνομά μου, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το θέμα της καλώδίωσης.Μήπως το ότι το συνολικό μήκος του καλωδίου που περιτριγυριζει όλο το πάνω διαμέρισμα (3 πρίζες ΟΤΕ σε 3 Δωμάτια) είναι μεγάλο συντελεί το να χάνεται η γραμμή? Μήπως χρησιμοποιήθηκε κακής ποιότητας καλώδιο? Περιμένω τις σκέψεις σας!

stin praxi kai na ine paranomo den tha tou pouin tipota.ego exo to spiti moui opos thelo kai dino tilefono opoi thelo.provlima me to mikos tou kalodiou den iparxei dioti exo dei arketa metra kalodio.alla episis exo dei na exei ginei xalia kalodiosi ego pantos den mporousa na bgalo akri kai to adsl den sigxronize.me to pou dokimasa katanemiti ola ok.ipa stin kopela na kalesei ilektrologo kai na xilosei oti blakies exei kanei kai na dosei adsl apo ton katanemiti tou spitou kai oxi apoto ena spiti sto allo.esto kai ama to kanei apo to ena spiti sto allo as to kanei sosta.

Δημοσ.

υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να συνδέσεις το modem στην κεντρική πρίζα του διαμερίσματος..

πάντως στο σπίτι μου έτσι γίνετε...δοκίμασε το...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

prota apo ola eiste oloi epikindinoi empeirikoi,kollimenoi,mprosta se mia othoni kai asxetoi pano apo ola. sto thema i apantisi einai apli, alla prota apo ola tha doso merikes simboules na ksestrabotheite a)den fonazoume ilektrologo gia diktia ektos an kseroume 100% oti kserei b)mexri 100metra se 3kathgoria kalodio diktiou den exeis problimata(oikiaki xrisi) c)sikotheite apo tis karekles na deite ti ginete piso apo tous diakoptes k tis prizes tou spitiou sas osoi fonaksate ilektrologo. to c) einai k i apantisi ... ego eimai autos pou ti brike!!!den eimai autos pou ebale to problima plirofories kai frontistiria kathos k ameses apantiseis [email protected]

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...