Ash_Pokemaster Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα, Σήμερα, κοιτάζοντας το site της Apple, πήγε το μάτι μου στο iMac. Κοιτάζοντας λίγο τα χαρακτηριστικά του, πιστεύω ότι είναι αρκετά καλό. Θα ήθελα να έχω την γνώμη σας για αυτό, μιας και δεν έχω δουλέψει ποτέ σε Mac μέχρι τώρα. Ο βασικός σκοπός που άνοιξα αυτό τι θέμα, αφορά τα MacOS X. Αγοράζοντας ένα iMac, υποθέτω ότι θα χρειαστεί να τρέξω πάνω σε MacOS X, κάτι πρωτόγνωρο σε εμένα. Θα ήθελα να μάθω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του για ένα μέσο χρήστη. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τι παίζει με τη συμβατότητα. Μιλώ κυρίως για προγράμματα όπως Windows Live Messenger, τα οποία είναι Windows only. Τέλος, θα μου συστήνατε τα Linux, τα Windows Vista ή τα MacOS X; Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω στα Vista, και γενικά δεν έχω πολλά προβλήματα, και αυτά που έχω οφείλονται ίσως στο γεγονός ότι το hardware μου βρίσκεται 3 χρόνια πίσω. Ευχαριστώ εκ των προτέτων
Super Moderators paredwse Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Kαλώς ήρθες στο forum και καλώς να έρθεις στο MacOS. Ας αρχίσουμε με τα βασικά: Nαι μεν το λειτουργικό σύστημα Windows στα ελληνικά το χρησιμοποιούμε στον πληθυντικό (τα Windows) αλλά δεν είναι τα MacOS ή τα Linux. Είναι το ΜacOS και το Linux. Τώρα, θα πιάσω τη συμβατότητα για την οποία ρωτάς: Τι προγράμματα χρησιμοποιείς στα Windows ή σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις στο άμεσο μέλλον; Το πιο πιθανό είναι ότι υπάρχουν για MacOS είτε τα ίδια τα προγράμματα είτε ένας άξιος ή και ανώτερος αντικαταστάτης τους. Για παράδειγμα, το Office της Microsoft υπάρχει και για MacOS. Το MSN Messenger υπάρχει για MacOS όπως υπάρχουν και άλλα ικανότατα δωρεάν προγράμματα instant messaging. Για διάφορα προγράμματα, υπάρχουν ήδη δύο κεντρικά topic: - http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=182618 - http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=133488 Για τις διαφορές στα λειτουργικά συστήματα, αυτές είναι αρκετές - δεν φτάνει ένα post για να σου εξηγήσω. Αλλά ένα αρκεί να γράψω: antispyware και antivirus δεν χρησιμεύουν στα Μacintosh γιατί το MacOS δεν έχει ιούς ή spyware για να προσβληθεί. Τώρα, στην ερώτηση: MacOS, Linux ή Windows θα σου ερωτούσα με τη σειρά μου τι ακριβώς θες να κάνεις. Σίγουρα τα Windows έχουν τα περισσότερα παιχνίδια, για παράδειγμα. Το MacOS και το Linux είναι πιο σταθερά λειτουργικά, σπάνια θα "κρεμάσουν", δεν έχουν ιούς. Εξαρτάται τι ζητάει ο καθένας.
blu-ray Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δεν χάλασε ο κόσμος να κάνεις ενα search. Πρώτον αξίζει να πάρεις το καινούριο imac και αξίζουν και τα macos. Προγράμματα δόξα το θεό υπάρχουν όσα θες και για ότι δουλεία θες. Στην αρχή αν θες βάζεις και windows xp μαζί με τα macos και μετά τα βγάζεις τα windows.Msn υπάρχει αλλα είναι το παλίο (το 6 νομίζο) μπορείς όμως να βάλεις παρόμοια προγράμματα οπως amsn. Γενίκα το λειτουργικό είναι παρα πολυ εύκολο στη χρήση δεν χρείαζεται συντίρηση οπως στα windows και έρχεται πακέτο με τη σουίτα ilife η οποία περέχει φοβερά προγράμματα. Σου προτείνω να πάρεις τον imac και σου προτείνω και να κρατήσεις τα macos.Αυτά.
Steven Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Εγώ σου προτείνω να κάτσεις μια μέρα και να διαβάσεις όσα έχουν γραφτεί στο Apple και MacOS μέρος του insomnia και θα σου λυθούν το 90% των αποριών σου... Έχει θιχτεί πολλές το θέμα του καινούριου χρήστη και switcher... Αφού τα διαβάσεις λοιπόν όλα αυτά ξαναέλα και ρώτα ότι θες
Thresher Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Εγω θα σου έλεγα το πιο απλό και πίστεψε/εμπιστέψου με ότι εόμαο το πιο σωστό. Πάρε το iMac και όλα τα άλλα θα δεις οτι θα έρθουν πάρα μα πάρα πολύ εύκολα. Κάνε το βήμα με κλειστά τα μάτια και θα δεις οτι τελικά είναι για να βρεις το φώς σου. Μάλλον τώρα δεν θα καταλαβαίνεις τι σου λέω αλλά αν κάνεις το βήμα θα πεις οτι έχω απόλυτο δίκιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.