Προς το περιεχόμενο

Freeride ποδήλατο

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φίλος θέλει να αγοράσει ένα ποδήλατο τύπου freeride, bmx και ετσι.

Ζήτησε την βοήθεια μου (να ψάξω στο ιντερνετ) αλλά επειδή δεν έχω ιδέα ήθελα να μου πείτε κάποια βασικά, τι να προσέξουμε στην αγορά, και τι τιμές περίπου να περιμένουμε.

Σας ευχαριστώ πολύ :)

Kickass video alert

http://www.youtube.com/watch?v=Zu2Qqi9bzkc

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως τα ποδήλατα στο video είναι mountain bikes και δεν έχουνε καμία απολύτως σχέση με BMX.

Κατηγορίες των mountain bike είναι τα cross country, downhill και trial.

Μάλλον αυτό που ψάχνει ο φίλος σου είναι κάτι σε trial .Έτσι λέγονται.

Ίσως και downhill (full suspension) , γιατί τα trial έχουνε πάρα πολλές ιδιαιτερότητες και πολύ εξειδικευμένη χρήση.

Δημοσ.

Δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχαν τοσες κατηγοριες :?

Παντως απο οτι ειδα χτες και συζητησαμε ψαχνει κατι σαν αυτο http://www.scottusa.com/product.php?UID=9729

Θυμίζει bmx (τεσπα) αλλα ειναι καταλληλο και για βουνο και πρεπει να ειναι πολυ ανθεκτικο, είναι οντως ανθεκτικο για βουνο και ταρζανιες :P ; Αυτο που δειχνω λεγεται trial?

Ξερετε καποιο καλο καταστημα που να εχει τετοια ποδηλατα;

p.s. το θεμα ετσι οπως εξελιχτηκε ανηκει στο "βοηθεια για αγορα mountain bike" αν θελει καποιος mod ας κανει την μεταφορα.

Δημοσ.

Τα scott είναι κλάσης καλλίτερα από τα ideal και κλάσης ακριβότερα. Τα ποδήλατα που δείχνεις Freakster είναι και τα 2 cross country. Καμια απολύτως σχέση με BMX, μπορείς να κανεις trials αλλα σε καμια περίπτωση τις ταρζανιές που δείνχει το video.

Υπάρχουνε μεγέθη για τα ποδήλατα αυτά, δεν σημαίνει δηλαδή ότι άμα πάρεις το πιο μικρό σκελετό είναι και το καλλίτερο για να κανεις trials.Βοηθάει ο μικρός σκελετός για trials αλλα σε οτιδήποτε άλλο θα βγάλεις ταλαιπωρία.

Τα ideal χωρίς να είμαι σίγουρος μου φαίνεται ότι απλώς συναρμολογούνται στην ελλάδα και ότι δεν είναι ελληνικά. Η μοναδική ελληνική εταιρία που κατασκευάζει ποδήλατα είναι η fidusa που βρίσκεται στη ρόδο και τα ποδήλατα τις είναι παρα πολύ καλά.

Δημοσ.

Εγώ πάντως αν είχα φίλο με τέτοιο ποδήλατο, θα του έβγαζα μια φωτογραφία να έχω να θυμάμαι τα μούτρα του :-P

Δημοσ.

http://www.scottusa.com/product.php?UID=9732

Πηραμε τελικα το Scott Voltage Yz2. Αψογο ειναι και παναλαφρο! :)

Θα οργωσουμε τα βουνα της Πετρουπολης! :D

Χαρακτηρίζεται Dirt ποδήλατο.

Ειχε και κατι ποδηλατα full suspension αλλα αν καταλαβα καλα, χανεις πολυ σε δυναμη στο πεταλι με αυτα τα ποδηλατα. Τεσπα, θα το βγαλουμε περιπατo μετα και θα δουμε τι παιζει!

Δημοσ.

Nice. Άντε καλές βόλτες στην Πετρούπολη.

Σε 2 μήνες, με τις ανηφόρες που έχετε εκεί, τα μπούτια σας θα γίνουν σαν του Σαλπιγγίδη.

Δημοσ.

πόσο ??? χμμμ.. καλά μου το λέγανε, ακριβά τα καλά ποδήλατα, μάλλον θα καταλήξω με κανένα απο τα Jumbo με 30 ευρώ, το μόνο που εύχομαι είναι να μην έχει επάνω τον tweety γιατί τον σιχαίνομαι.. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...