Προς το περιεχόμενο

Γιατί δεν ανοίγει ... ? :???:

george_o/c

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και αρκετό καιρό είχα μαζέψει κάποια pc components, για να φτιάξω ένα κατεβαστήρι - πειραματόζωο pc ... Specs:

CPU: Ιntel Celeron 633MHz S370 Mobo: Intel FW82815 SL4DF Ram: 64MB DDR SDRAM (να φανταστώ ?) Σκληρός Δίσκος: Maxtor 6.4G με Windows XP περασμένα VGA/Sound: On board :mrgreen: PSU: Maxpower 200W, 12Α στην +12V rail ... Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ το έχω συνδέσει κανονικά (στο γραφείο πάνω, γιατί κουτί δεν έχω προς το παρόν ... :oops:), βάζω το psu στο on, ανάβει κανονικά το φωτάκι της μητρικής. Έπειτα πατάω το power, και ενώ ξεκινά και ο ανεμιστήρας του psu, και το ανεμιστηράκι της ψύκτρας του επεξεργαστή (πατέντα με σιλοτέιπ ... χαχα :mrgreen:), το pc δεν ανοίγει ... Βασικά ξεκινάνε οι ανεμιστήρες, και μετά σταματάνε ... :???: Σκέφτηκα μήπως δεν επαρκεί το psu αλλά κομματάκι δύσκολο μου φαίνεται να μην φτάνουν 200W για τέτοιο σύστημα ... Μήπως δεν σύνδεσα κάτι σωστά ? :oops: Για αυτό έβγαλα και ορισμένες screenshots, να μου πείτε τη γνώμη σας ...

http://img530.imageshack.us/my.php?image=p8070019vf8.jpg

http://img180.imageshack.us/my.php?image=p8070020eu8.jpg

http://img508.imageshack.us/my.php?image=p8070021dd7.jpg

http://img49.imageshack.us/my.php?image=p8070022on9.jpg

http://img340.imageshack.us/my.php?image=p8070023sj6.jpg

Επιπροσθέτως, θα ήθελα να αναφέρω ότι το psu είναι από P2 350MHz system... έτσι έχει 3 καλωδιάκια τα οποία δεν έχω ιδέα ούτε τί είναι, ούτε που χρησιμεύουν... Πάντως στο mobo παρόμοιες υποδοχές δεν υπάρχουν (απεικονίζονται στην τελευταία φωτογραφία :wink:)

Έχει κανείς ιδέα, αν αυτοί οι Celeron κλοκάρονται? Επίσης το 815 chipset της μητρικής, ήταν καλό για την εποχή του? (Sorry guyz, αλλά μιλάμε για εποχές του '99 δλδ όταν πήγαινα 4η δημοτικού ...)

Thank you in advance :wink: Yours sincerely, George Skam ...

Δημοσ.
64MB DDR SDRAM (να φανταστώ ?)

σιγουρα οχι ddr

Έχει κανείς ιδέα, αν αυτοί οι Celeron κλοκάρονται

θα το δεις στα Bios αν ανοιξει καποτε

με την προυποθεση οτι cpu και Mobo ειναι συμβατα δε μπορω να σε βοηθησω αυτη τη στιγμη παρπανω γιατι ειμαι στο εξοχικο μου με pstn κι οπως καταλαβαινεις ειναι λιγο της υπομονης να ανοιξω τις φωτο ακουγοντας και web radio

παντως εχω ακομα pc με 815 chipset αν δεν κανω καποιο λαθος και το δουλευω ακομα το σκυλι

Δημοσ.

auto pou perigrafeis akougete gia trofodotiko....

den exeis kanena allo na dokimaseis??

auta ta kalodiakia ta eixe kai emena o P3 otan eixa kai den mou xrisimefsan pote twra ti douleia kanoun den kserw :twisted:

Δημοσ.

Eντάξει μίλησα με τον Vatos, τα καλωδιάκια δεν είναι τπτ, για πιο παλιούς υπολογιστές ... :wink: Οπότε ξεπεράστηκε αυτό ... Έχω και videaki για να δείτε τί ακριβώς συμβαίνει, αλλά είναι 14MB ... Με το που πατάω να ανοίξει το pc, ξεκινάνε οι fan της cpu και του psu και μετά τπτ... σταματάνε και τέλος ... :sad: Δυστυχώς δεν έχω άλλο psu, παρά μόνο αυτό του main rig μου, αλλά δεν το ξηλώνω τώρα ... Λέτε να πάρω κανένα της πλάκας, ίσα ίσα να το δοκιμάσω?

Εdit: Kάτι τέτοιο ας πούμε ... Να μην προβώ σε καλή αγορά, αφού δεν είμαι 100% σίγουρος ότι φταίει το psu ... :wink:

Δημοσ.

Και μένα μια φορά κάτι τέτοια μου έκανε το pc...Άνοιγε, όλα οκ, αλλά μετά από λίγο έσβηνε και δεν ήξερα γιατί. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είχα συνδέσει καλά τον ανεμιστήρα της cpu (ή είχα κάνει μια μαλακία με τους ανεμιστήρες τελοσπάντων).

Δημοσ.

ανάβει για ένα second και μετά κλείνει ... Ούτε καν στο bios δεν μπορώ να μπω ... :sad: Μάλλον το psu είναι ... Μήπως είναι λίγα τα 12Α στην 12άρα ?

Δημοσ.

George, rixtou 1 clear cmos 8-)

Eidika an eixe alli cpu epano*...

Tsekare episis, ean tyxon paizoun jumpers epano sti mitriki gia orismo cpu speed /multiplier kai cpu fsb, pos afta einai sosta orismena, diladi gia celeron 633 me 66 fsb 8-)

* An gia paradeigma i mitriki eixe prin epano 133 [i kai 100] fsb PIII, tote den tha sou postarei me tin kammia o Celeron. To idio kai an den exei oristei sosta => 633 = 9,5 multi :)

Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα συνέβει και σε εμένα πριν λίγο καιρό. Αιτία ήταν διαρροή ρεύματος στο κουτί κατά πάσα πιθανότητα, καθώς όταν τα βίδωσα όλα κανονικά και με το νόμο δούλεψε. Αλλιώς μάλλον τροφοδοτικό είναι καθώς είχα και παλιά τέτοια προβλήματα, και όταν άλλαξα psu, εξαφανίστηκαν.

Δημοσ.

Celeron ήταν από την αρχή η cpu του... Οπότε τέτοιο μπέρδεμα με multipliers δεν παίζει :wink: Και όμως ξέχασα να κάνω clear CMos ... πάω τώρα και επανέρχομαι ... :wink:

Δημοσ.

Ki omos mporei: an den itan o idios Celeron [eidika an itan megalyteros]

An itan alli cpu kai yparxoun jumpers, prepei na tous oriseis se C-633 :D

Tha mporouse na einai Celeron, alla me 100ari fsb o proigoumenos tou....

Δημοσ.

Λοιπόν Delirium thanks ρε συ :wink: ClearCMos ήθελε τελικά, και λειτουργεί άψογα το pcάκι :wink: Το μόνο πρόβλημα: Η onboard VGA του πρέπει να είναι καμμένη αφού δύο οθόνες που λειτουργούσαν κανονικά, πάνω της δεν λειτουργούσαν ... Οπότε πάω για καμιά μεταχειρισμένη AGPx2 Vga ?

Δημοσ.

Super! Ante, me geia kai eis anotera, George :-)

By the way, mitrikes tetoias epoxis kai palioteres, se topothetisi epomenis/diaforetikis cpu, xreiazontai Clear Cmos (i orismo MHz meso jumpers) gia na tin anagnorisoun/ekkinisoun sosta :D

Pigaineis kai gia agp 4X => to Intel 815 (afto den einai?) dinei 4X agp.

Pos vevaiothikes, oti einai kammeni i onboard? Exeis alli vga epano? An exeis kapoia pci i agp, dose "enable" stin onboard apo to bios, save changes, shut down, afairese tin alli vga kai dokimase pali 8)

Overclocking: an ypothesoume oti mporeis na allaxeis/anevaseis to fsb apo 66 se 83, tha pas apo 633 @ 789 MHz, efkola! 155 MHz den einai megali diafora, alla ofelei ton Celeron kai to oti anevazeis fsb. Etsi, enas Celeron 789/83, einai taxyteros apo enan Celeron 800/66 :wink:

Δημοσ.

Δυστυχώς σπίτι, έχω να αράζει μόνο μία GeForce MX 4000, η οποία είναι AGP x8 ... :sad: Πού θα βρώ AGP 4x vga ? :???: Να το βάλω στις αγγελίες ζήτησης του insomnia ? Και ψήνομαι πολύ για αυτό το συστηματάκι ... ίσως και για καμιά ψυκτρούλα :wink: (αν και δεν ξέρω κατά πόσο θα ωφελήσει ...)

Pos vevaiothikes, oti einai kammeni i onboard? Exeis alli vga epano? An exeis kapoia pci i agp, dose "enable" stin onboard apo to bios, save changes, shut down, afairese tin alli vga kai dokimase pali

Σύνδεσα δύο οθόνες, μια 15άρα Sony CRT, και μια 17άρα Philips CRT, και όταν άναβε το πράσινο φωτάκι της οθόνης, κατευθείαν ακούγονταν κάτι "τσαχαλίσματα" και το φωτάκι γινόταν πορτοκαλί ... Αμέσως μετά σύνδεσα ΚΑΙ τις δύο οθόνες (ξεχωριστά βέβαια :wink:) στο main rig μου, και άναβαν κανονικά ... Τί άλλο μπορεί να είναι ? :confused: ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...