Προς το περιεχόμενο

Σκάκι

Stavros_Ribo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Snoob, δεν ξέρω αν κάποια εταιρία έχει ακόμα τα δικαιώματα.

Δεν νομίζω παντός να πωλείτε ακόμα παιχνίδι του 1991 για DOS.

Εάν το Link όντος λειτουργεί και μπορείς να κατεβάσεις το παιχνίδι πάσα πιθανότητα σημάνει ότι δεν τους έχει κυνηγήσει και κανένας – αρα δεν κυνηγήσει κανείς τα δικαιώματα του.

Δεν ξέρω γιατί μου είχε κάτσει ότι είναι παιχνίδι της blizzard.

Στο site της blizzard δεν το είδα. Είδα όμως το άλλο επιστεφτώ παιχνίδι της εποχής – Vikings !!

EDIT: ουψ...Snoob έλεγες για το chessmaster - ανακαλώ!

Χαίρομαι που είχε οπαδούς το άθλημα! Κορυφαίο σκάκι – πάντα γούσταρα το animation στους πύργους και την μάγισσα βασίλισσα. . Θυμάμαι έναν παππού το 1993 να παίζει Battle chess στο φαρμακείο της κόρης του που την βοηθούσε. Το παράπονό του ήταν ότι ήταν εύκολο (στο μεγαλύτερο Level)!!!!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το ξεθάβω για να κάνω μια ερώτηση!

Μπορώ να πάρω το σκάκι που υπάρχει στα vista και να το βάλω σε ένα laptop που έχει xp???

Δημοσ.

Χαίρομαι που είχε οπαδούς το άθλημα! Κορυφαίο σκάκι – πάντα γούσταρα το animation στους πύργους και την μάγισσα βασίλισσα. . Θυμάμαι έναν παππού το 1993 να παίζει Battle chess στο φαρμακείο της κόρης του που την βοηθούσε. Το παράπονό του ήταν ότι ήταν εύκολο (στο μεγαλύτερο Level)!!!!

Ή ο παππούς είναι κορυφαίος σκακιστής (ποιος ξέρει πόσα χρόνια παίζει) ή το συγκεκριμένο σκάκι είναι πολύ εύκολο ακόμα και στο μεγαλύτερο level.

Δημοσ.
Ολιγον:lol: αργα το ειδα αλλα:

Θα μπορουσα να γραψω καμια 40 σελιδες, κυριολεκτικα, με προγραμματα σκακιου και τις ιδιοτητες του καθενος αλλα επειδη δεν υπαρχει χρονος πολυ απλα θα σου προτεινω ενδεικτικα τεσσερα:

ΑΡΕΝΑ(το interface ή αλλιως GUI ή αλλιως το γραφικο περιβαλλον το οποιο χρειαζεσαι για να τρεχεις τις παρκατω σκακιστικες μηχανες):

Link:....ΑΡΕΝΑ.

•Και μετα 4 FREEWARE σκακιστικες "μηχανες" με σειρα αδυνατου προς ισχυροτερου:

Micro-Max! ELO=~2000.

Το μικροτερο προγραμμα σκακιου στον κοσμο. Αυτος με τις λιγοτερες γραμμες κωδικα εννοω. Μολις 2000 γραμμες και ομως ειναι πολυ δυνατο σε σχεση με το μεγεθος του παντα.

Link:....Micro-Max.

Quark. ELO=~2550.

Ενα προγραμμα με επιθετικο στυλ παιχνιδιου. Πολυ δυνατο.

Link:....Quark.

Bright. ELO=~2800.

Ενα νεο σχετικα προγραμμα απο τα ισχυροτερα στα tactics. Αν εχεις υπολογιστη με 2 ή 4 cores ή CPUs(Dual ή Quad core πχ) μπορει να τα χρησιμοποιησει για να αυξησει την ταχυτητα του κατα μεγαλο βαθμο.

Link:....Bright.

Rybka 1.0! ELO=~2900.

Rybka το ονομα θρυλος πλεον στο χωρο των σκακιστικων μηχανων και οχι μονο! Και γενικοτερα στο χωρο του σκακιου.

Η εκδοση 1.0 ειναι 2 χρονων παλια και ειναι δωρεαν. Πολυ πισω σε δυναμη βεβαια απο την commercial Rybka οπου εικαζεται οτι φτανει ισως και ξεπερναει τα 3000-3050 ELO.

Link:....Rybka!

Το ELO που αναφερω ειναι ενας τροπος μετρησης της δυναμης καθε σκακιστη.

Αυτη τη στιγμη 24 ανθρωποι στον κοσμο εχουν απο 2700 εως 2800 με τον ισχυροτερο (Αναντ και Κραμνικ) να εχει 2799. Ειναι γνωστο οτι ο μεγαλυτερος σκακιστης ολων των εποχων Γκαρυ Κασπαροφ ειχε φτασει να εχει 2851 που ειναι και το μεγαλυτερο που εχει φτασει ανθρωπος.

Αν εχεις καποια απορια για το πως μπορεις να εγκαταστησεις τις σκακιστικες "μηχανες" στο ΑΡΕΝΑ πες μου....

και η fruit ειναι πολυ καλη και δυνατη

Fruit 2.3.1 is one of the top 3 free UCI chess engines.

http://www.superchessengine.com/fruit.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Chess_engine#Chess_engine_rating_lists

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...