Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Access?

gokal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει μια σχετικά απλή βάση δεδομένων που τη χρησιμοποιώ ως πελατολόγιο.

Ο κάθε πελάτης μπορεί να κατέχει κάποια από τα προϊόντα μίας λίστας. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει 1, 2 ή 3 διαφορετικά χαρακτηριστικά όπως SN, CN, PID.

Μπορώ με την επιλογή του προϊόντος να εμφανίζονται δίπλα τα αντίστοιχα πεδία με τα χαρακτηριστικά του?

Παράδειγμα: Το προϊόν Α έχει SN. To προϊόν Β έχει SN και PID.

Εάν εγώ στην καρτέλα του πελάτη Παπαδόπουλου διαλέξω το Α θέλω να εμφανίζεται ένα πεδίο δίπλα που να ζητάει το SN και να το εισάγω.

Εάν διαλέξω το Β να εμφανίζονται 2 πεδία δίπλα που να ζητάνε το SN και το PID αντίστοιχα.

Πρέπει δηλαδή να υπάρχει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά (SN, PID, CN κτλ) και κάθε προϊόν να συσχετίζεται με όλα ή κάποια από αυτά. Όταν όμως εγώ επιλέξω το προϊόν να εμφανίζονται δίπλα μόνο τα πεδία που έχουν συσχετιστεί με αυτό.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό!! Εάν κάποιος γνωρίζει να μου πει αρχικά εάν είναι δυνατό και εάν είναι τι επίπεδο δυσκολίας έχει.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Βαλε ενα combo box με τα προϊοντα και 3 text boxes για τα SN, CN, PID, τα οποια αρχικα θα ειναι visible=no.

Στο after update event του combo box βαλε ενα case statement ή if statements, οπου θα βαλεις τα προϊοντα και αναλογα με ποιο επιλεγεται απο το χρηστη θα κανεις visible=yes οποια απο τα text boxes SN, CN, PID χρειαζεσαι για το συγκεκριμενο προϊον.

Δημοσ.

access.... τέσπα :P θα παίξεις λογικά με vba όπου στο select στο προιόν ή όπου θές θα δίνεις διαφορετικό "source" στα υπόλοιπα text boxes ή drop down κτλ... πχ αν διαλέξεις το a δείξε αυτά.. φυσικά ο ποιό σωστός τρόπος είναι να γίνουν όλα δυναμικά με queries ώστε όσα προιόντα και να προσθέσεις να μην προσθέτεις κώδικα.. πχ στο on change του drop down του προιόντος select από τον τάδε πίνακα (που έχει την πληροφορία που θές) όπου το id του προϊόντος είναι αυτό που δείχνει το drop down.. τώρα αν έχεις υποσύνολα πχ το ένα έχει serial το άλλο pid το άλλο και τα 2 τότε θα παίξεις όντως με visible ή disabled κτλ εγώ και εκεί θα τα βαζα σε έναν πίνακα το τι θέλω να φαίνεται που ώστε να τα διαχειρίζομαι απο εκεί.. αυτά σε γενικές γραμμές απ ότι θυμάμαι απ αυτό το πράγμα που λέγεται access αμέτρητα χρόνια πριν (όλοι "μπλέξαμε" για λίγο με κακές συνήθειες στα νιάτα μας) ... :P

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Απ' ότι κατάλαβα γίνεται αλλά το επίπεδο δυσκολίας είναι κάπως...

Του lefterhs φαίνεται απλούστερο οπότε θα το δοκιμάσω πρώτο ... του craven μου φαίνεται πολύπλοκο και μιας που vb δεν ξέρω το αφήνω προς το παρόν...

access.... τέσπα

Να ρωτήσω ... σε τι θα έφτιαχνες ένα απλό πρόγραμμα βάσης δεδομένων για να κρατάς κάποια βασικά στοιχεία πελατολογίου καθώς και να κάνεις ιχνηλάτηση των προϊόντων?(αυτό δλδ που προσπαθώ να προσθέσω στην υπάρχουσα βάση που έχω φτιάξει)

Δημοσ.

Σίγουρα θα υπάρχουν διάφορα προγράμματα καλύτερα από τη access.

Εγώ όμως που δεν είμαι διατεθειμένος να κάτσω να ασχοληθώ για να μάθω ένα νέο και ξέροντας να κάνω λίγα βασικά πράγματα σε access ήθελα να μάθω εάν είναι εύκολο.

Απ' ότι βλέπω όχι ιδιαίτερα ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...