FarCry Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας πρότεινε σε δηλώσεις του στα «Νέα» ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Μουσιόπουλος, λέγοντας ότι κακοποιά στοιχεία κάνουν ότι θέλουν στα πανεπιστήμια. «Το ακαδημαϊκό άσυλο καταπατείται αφού με πρόσχημα αυτό, κακοποιά στοιχεία κάνουν ό,τι θέλουν, το πανεπιστήμιο έχει γίνει 'μπάτε σκύλοι, αλέστε' και πρόκειται για δημόσια περιουσία» δήλωσε ο Ν.Μουσιόπουλος. Σύμφωνα με τον κοσμήτορα του ΑΠΘ, με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας θα περιοριστούν τα φαινόμενα βίας, καθώς οι υπάλληλοι- μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας -οι οποίοι θα είναι άοπλοι- θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν ορισμένα περιστατικά, αλλά και να ειδοποιούν την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση κακουργηματικών πράξεων. «Ουσιαστικά λέμε να βελτιωθεί η φρούρηση και αυτό το έχει ζητήσει και ο πρύτανης. Το ειδικό σώμα, να είναι επιφορτισμένοι με αυτήν (τη φρούρηση) και να ειδοποιούν την αστυνομία όταν τελούνται κακουργήματα ή πλημμελήματα κατά της ζωής και τότε μπορούν εκ του νόμου οι αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν στον πανεπιστημιακό χώρο» δήλωσε. Τον Νοέμβριο σάλος προκλήθηκε από την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη για την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου από την Αστυνομία όταν διαπιστώνονται «κακουργηματικές πράξεις». Το θέμα του ασύλου τέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, μιας και το πρώτο τετράμηνο του 2007 η αστυνομία δέχτηκε τουλάχιστον 150 καταγγελίες κυρίως για κλοπές αυτοκινήτων, εμπορία ναρκωτικών και ληστείες φοιτητών και περαστικών στον πανεπιστημιακό χώρο http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=822102&lngDtrID=244
Houston Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Το θέμα του ασύλου τέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, μιας και το πρώτο τετράμηνο του 2007 η αστυνομία δέχτηκε τουλάχιστον 150 καταγγελίες κυρίως για κλοπές αυτοκινήτων, εμπορία ναρκωτικών και ληστείες φοιτητών και περαστικών στον πανεπιστημιακό χώρο Υπερβολές....
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Η καλύτερη πρόταση που άκουσα εδώ και καιρό
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Πολύ καλή ιδέα, μακάρι να επεκταθεί. πχ να έχουν τα σχολία δικιά τους αστυνομία, να έχουν οι τράπεζες δικιά τους αστυνομία και μετά απο λίγα χρόνια να έχει ο κάθε πολίτης την δικιά του αστυνομία και να είμαστε ο κάθε ένας απο ένα άσυλο με δικιά του αστυνομία. Έξυπνη ιδέα και λογική.
punky Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Γενικά λείπουν οι καλές και πρωτοποριακές ιδέες από την κοινωνία μας, και χαιρετώ τη συγκεκριμένη ως τέτοια. Θυμάμαι πως στις μεγάλες σχολικές καταλήψεις που έκανε η δικιά μου γενιά, όταν πια άρχισε να φθίνει η παρουσία των μαθητών που φύλαγαν την κατάληψη στο σχολείο, είχα προτείνει να δώσουμε την κατάληψη σε ιδιώτες μιας και άλλωστε οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν το πνεύμα της εποχής. Αλλά άντε τώρα να εξηγήσεις το ότι πρέπει να βγεις σε ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό και για Service Level Agreements, στους ΚΚΕ-ΜΛ συμμαθητές σου. Και θέλουμε να λεγόμαστε και ευρωπαίοι.
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Ρε παιδιά δεν σας καταλαβαίνω..Από την στιγμή που αποδεδειγμένα τα βράδια γίνεται χαμός στις σχολές (ειδικά το ΑΠΘ μόλις σκοτεινιάσει είναι no man's land) από διακίνηση, κλοπές κλπ. και κάποιοι φοιτητές δεν δέχονται να αναλάβει η αστυνομία για τους δικούς τους λόγους, τί μένει???? Να μπεί κάποια ομάδα φυλάκων στη σχολή με αποτρεπτικό χαρακτήρα..Εκτός και αν θέλουν οι φοιτητές να έχουν καθήκοντα περιφρούρησης (:twisted:)
bilco Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Πολύ καλή ιδέα. Πρέπει όμως να γίνουν και πανεπιστημιακές φυλακές. Που να χωρέσουν τόσοι εγκληματίες που κυκλοφορούν στα πανεπιστήμια, στις έξω φυλακές κύριε κοσμήτορα;
^BOOMBOOM Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 και κάποιοι φοιτητές δεν δέχονται να αναλάβει η αστυνομία για τους δικούς τους λόγους, τί μένει???? Μένει το να κλάσουν οι υπόλοιποι φοιτητές αλλά και η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία τους συγκεκριμένους φοιτητές και τους δικούς τους λόγους και πλέον να εφαρμόζεται ο νόμος για όλους τους (ίσους ως προς αυτόν) πολίτες όπως προστάζει ένα στοιχειώδες δημοκρατικό πολίτευμα.
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Πολύ καλή ιδέα. Πρέπει όμως να γίνουν και πανεπιστημιακές φυλακές. Που να χωρέσουν τόσοι εγκληματίες που κυκλοφορούν στα πανεπιστήμια, στις έξω φυλακές κύριε κοσμήτορα; Ρε φίλε bilco ειλικρινά θα θελα να είμαι κοσμήτορας (καλά λεφτά, λίγη δουλειά) αλλά δυστυχώς δεν...:lol: Μην το πας μακρυά πάντως, εγώ λέω απλώς ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πανεπιστήμιο δεν είναι ασφαλές, ειδικά για το ΑΠΘ ξέρω, μιας και πέρασα καιρό στην συμπρωτεύουσα. Εσύ τί θα πρότεινες?
firewalker Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δεν χρειάζεται άλλη αστυνομία. Τα διαστήματα που είναι κλειστές οι σχολές να μπαίνει μέσα αυτή που υπάρχει.
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δεν χρειάζεται άλλη αστυνομία. Τα διαστήματα που είναι κλειστές οι σχολές να μπαίνει μέσα αυτή που υπάρχει. Χμ, εγώ να το δεχτώ, ΟΚ, αλλά ξέρεις και ξέρω ότι κάποιοι θα έχουν αντίρρηση
bilco Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Ρε φίλε bilco ειλικρινά θα θελα να είμαι κοσμήτορας (καλά λεφτά, λίγη δουλειά) αλλά δυστυχώς δεν...:lol: Μην το πας μακρυά πάντως, εγώ λέω απλώς ότι σε αρκετές περιπτώσεις το πανεπιστήμιο δεν είναι ασφαλές, ειδικά για το ΑΠΘ ξέρω, μιας και πέρασα καιρό στην συμπρωτεύουσα. Εσύ τί θα πρότεινες? Αυτό που ήδη ισχύει. Γινεται κακουργηματική ενέργεια στο χώρο του πανεπιστημίου; δεν υπάρχει άσυλο. Έχω την εντύπωση ότι ο κοσμήτορας περισσότερο φοβάται τους φοιτητές του παρά τους όποιους κακοποιούς.
firewalker Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Χμ, εγώ να το δεχτώ, ΟΚ, αλλά ξέρεις και ξέρω ότι κάποιοι θα έχουν αντίρρηση Όποιοι έχουν αντίρρηση (να συλληφθούν ) να πάνε να φυλάξουν αυτοί τα πανεπιστήμια...
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Θα συμφωνήσω ότι ο υπάρχων νόμος είναι θεωρητικά καλός, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ,πρακτικά, είναι ανεφάρμοστος... Έστω ότι ο κοσμήτορας όντως φοβάται τους φοιτητές του...Γιατί?
Freestyler83 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Όποιοι έχουν αντίρρηση (να συλληφθούν ) να πάνε να φυλάξουν αυτοί τα πανεπιστήμια... Not bad:lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.