Προς το περιεχόμενο

Consensus 90s!

wardjdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Άντε.. Απ' ότι βλέπω, έκλεψες τις εντυπώσεις. Θα καθορίσεις το αποτέλεσμα :-P

Αυτό θα το δούμε. Έχω κάποιες σκέψεις στο μυαλό μου... (αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα)

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Members
Δημοσ.

Να κάνω κι εγώ μια μάλλον χαζή / αφελής ερώτηση: πρέπει οπωσδήποτε να έχεις και εικόνες / screnshots στην λίστα για να πιαστεί η ψήφος σου ή μπορείς να την κάνεις μόνο με κείμενο; :roll:

• Members
Δημοσ.
Οχι μονο screenshots αλλα πρεπει να βρεις και τα αντοιστοιχα trailers απο το youtub!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

κατάλαβα

Δημοσ.
Οχι μονο screenshots αλλα πρεπει να βρεις και τα αντοιστοιχα trailers απο το youtub!

Για την ακρίβεια, έγκυρη θεωρείται η ψήφος μόνο εκείνων που έχουν γεννηθεί νωρίτερα από την 1η Απριλίου 1983 (για να έχουν συνείδηση), έχουν φέρει έγγραφες αποδείξεις ή μάρτυρες που ορκίζονται ότι οι υπογράφοντες την κάθε λίστα έχουν δει όλες τις αναφερθείσες ταινίες στη λίστα τους. Με αντίγραφο από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της δήλωσης του μάρτυρα ή επικυρωμένες φωτοτυπίες των ντοκουμεντων.

Ακολουθεί έκθεση ιδεών, στην οποία ο κάθε πόστερ εξηγεί αναλυτικά τι του άρεσε στην κάθε ταινία και ύστερα multiple choice κουίζ, στο οποίο οι users καλούνται να απαντήσουν σε γενικότερες ερωτήσεις που αφορούν στην εξέλιξη ή μη του κινηματογράφου κατά την περίοδο, στην οποία διεξάγεται το εκάστοτε consensus.

Από τους υποψηφίους για να ληφθούν υπ' όψιν οι λίστες τους στο consensus επιλέγονται πέντε (5) users, οι οποίοι - ύστερα από την επιλογή τους - υποχρεούνται να συγγράψουν και ένα 16σέλιδο δοκίμιο πάνω στις επιρροές παλαιοτέρων ρευμάτων επί των κυριοτέρων σκηνοθετών της μελετηθείσης 10ετίας. Οι σκηνοθέτες που επιλέγονται προς ανάλυση είναι οι: Φον Τρίερ, Ταραντίνο, Αλμοδοβάρ, Λόουτς, Κισλόφσκι, Κιαροστάμι, Μάικ Λι, Κρόνεμπεργκ και Γουιντερμπότομ.

Ύστερα από αυτό, θα δοθεί στον καθένα τους τυχαία ένα θέμα προς ανάλυση.

Εκείνο θα είναι μεταξύ:

α) της ανόδου, θεματικής επέκτασης, αύξησης των εισιτηρίων και τελικά πτώσης (ή αδυναμίας εξεύρεσης νέων χώρων μετεξέλιξης) του λεγόμενου ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά και η σύνδεσή του με τις αγνότερες δεκαετίες του '60, '70 και '80 μέσω ιστορικής αναδρομής και αναφοράς στους κυριοτέρους δημιουργούς του "είδους" (αν μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς ετσι)

β) της μετεξέλιξης του Γούντι Άλεν από τα τέλη της δεκαετίας του '80 με τις λιγότερο προσωπικές και πιο αστικό-μπουρζουάδικες ταινίες του (Απιστίες και Αμαρτίες, η Χάνα και οι Αδερφές της), μέχρι την κορύφωση της συγκεκριμένης φάσης του με τα Παντρεμένα Ζευγάρια

γ) της επιλογής για το αν το "Διαλύοντας το Χάρι" είναι ταινία κοντινότερη στο "8 1/2" ή τις "Άγριες Φράουλες"

δ) της αναζήτησης των αιτιών για την κάθετη πτώση του ιταλικού κινηματογράφου και της σύντομης επεξήγησης των κοινονικοπολιτικών αιτιών που περιθωριοποίησαν την παραγωγή ταινιών, δημιουργών και ιδεών στη Μεσογειακή Μέκκα,

ε) της πορείας του Αλεξάντερ Σοκούροφ, αφ ενός προ της τριλογίας του, αφ ετέρου όμως, προ των κινηματογραφικών πρωτοτυπιών που έφερε στο προσκήνιο στις αρχές της επομένης δεκαετίας (που σύντομα θα μας απασχολήσει σε ένα άλλο consensus).

Εξυπακούεται ότι όποιος δε μου έχει στείλει εγκαίρως μέσω pm ή email τα έγγραφα, όχι μόνο δε βλέπει και τη λίστα του να βαθμολογείται, αλλά και αποβάλλεται και από τα 25 ερχόμενα αντίστοιχα γενικά thread του insomnia.

Μην παρεξηγηθεί κανείς. Μερικές φορές το χιούμορ μου είναι λίγο ιδιόμορφο...:mrgreen:

Δημοσ.

πάρτε μια 25άδα σε random order από πολύ καλές ή/και αγαπημένες ταινίες που δεν κατάφεραν να βρουν μια θέση στον ήλιο του ποστ μου.

bullets over broadway

la haine

happiness

kids

man on the moon

silence of the lambs

leon

terminator 2

unforgiven

the 6th sense

lola rennt

twelve monkeys

days of being wild

thelma and louise

natural born killers

underground

titanic

gattaca

heavenly creatures

shine

breaking the waves

jacob's ladder

happy together

Amantes del Círculo Polar

από την άκρη της πόλης

η κατάσταση σοβαρεύει και υπάρχει και αρίθμηση. top-15

15)Rounders (1998 )

th_12422_rounders_122_403lo.jpg

14)The Devil's Advocate (1997)

th_12526_01171101_122_348lo.jpg

13)Sweet and Lowdown (1999)

th_12561_photo1_122_873lo.jpg

12)Carlito's Way (1993)

th_12615_carlitoswayposter_122_505lo.jpg

11)The Matrix (1999)

th_12663_matrix1_122_558lo.jpg

10)Antz (1998 )

th_12771_antzpic1_122_801lo.jpg

9) Hamlet (1996)

th_13146_316_W_122_692lo.jpg

8] π (1998 )

B000009MZW.01._SCMZZZZZZZ_.jpg

7) Mallrats (1995)

th_13667_Mallrats_122_901lo.jpg

6) Crash (1996)

th_13873_crash1_122_1188lo.jpg

5) The Wind Will Carry Us (1999)

th_14519_vlcsnap-4942118_122_927lo.jpg

4) Dazed and Confused (1993)

M0000143.jpg

3) Härlig är jorden (1991)

th_14839_world_of_glory_122_650lo.jpg

2) Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

th_14968_870_2_122_844lo.jpg

1) The Insider (1999)

th_15142_the_insider_1999_122_679lo.jpg

κοίτα ταινιάρες που'μειναν έξω απ'την τελική 25άδα. respect 90's

ακολουθεί η τοπ 25άδα

25) Good Will Hunting (1997)

matt_damon4.jpg

24) Festen (1998 )

festen3.jpg

23) Black Cat, White Cat (1998 )

B0007NC9Y0.01-A1PJJQ498DY7O1._SCLZZZZZZZ_.jpg

22) Naked Lunch (1991)

peter_weller_as_bill_lee.jpg

21) End of Evangelion (1997)

endvh7.jpg

20) Ta'm e guilass (1997)

tof2.jpg

19) Contact (1997)

915352_2af144cc22_m.jpg

18] Mighty Aphrodite (1995)

miaphr1g.jpg

17) Trainspotting (1996)

trainspotting_420.jpg

16) Pulp Fiction (1994)

pulpfiction.jpg

15) Barton Fink (1991)

196020.jpg

14) The Usual Suspects (1995)

gabriel_byrne1.jpg

13) Naked (1993)

naked55mglo8.png

12) The Sweet Hereafter (1997)

sweethereafter3.jpg

11) Lawn Dogs (1997)

bar_10.jpg

10) Miller's Crossing (1990)

albert_finney7.jpg

9) Heat (1995)

224838.jpgheat_se_02.jpg

8] The Truman Show (1998 )

2trumangreen.jpg

7) Fight Club (1999)

10.15.fight.jpg

6) Dead Man (1995)

dead%20man.jpg

5) Secrets & Lies (1996)

B0006HBZD8.01.LZZZZZZZ.jpg

4) Funny Games (1997)

funnygamespic.jpg

3) The Remains of the Day (1993)

remains_of_the_day.jpg

2) Dead Man Walking (1995)

deadmanwalkingtr6.jpg

1) Deconstructing Harry (1997)

772.jpg

"I'm a guy who can't function well in life but can in art"

αυτά από μένα. ελπίζω να το διασκεδάσατε:P

ps: wardjdim, έχεις τον ίδιο ψυχολόγο με τον woody?:P

Δημοσ.

wardjdim εγραψες παλι ρε μεγαλε...

Αλλα για να σιγουρευτουμε πως οντως οι users ψηφιζουν εν πληρη συνειδηση και εχουν μια σφαιρικη αποωη για ολες τις εποχες του σινεμα προτεινω να ψηφιζουν οι 95 ετων κ ανω κ μονο με εγγραφη συγκαταθεση των γονιων τους...

Δημοσ.
μια θεραπεια με βερχοφεν θα σε συνεφερει...lol

Εξαρτάται. Σε ποια ταινία αναφέρεσαι; Διότι έχω υπάρξει μεγάλος φαν!:-D

wardjdim, έχεις τον ίδιο ψυχολόγο με τον woody?:P

Ο δικός μου ψυχαναλητής μου έχει επιβάλλει να μην αναζητώ ενδότερους ψυχαναγκασμούς, έναν εκ των οποίων αποτελεί (κατ' αυτόν) η εντεταλμένη στροφή προς τον κοινωνικό ανταγωνισμό.

Αυτό σημαίνει ότι ρέπω προς την "αμαρτία", όπως την αποκαλεί, της πολυχρωμίας, πράγμα το οποίο είναι μεν κοινωνικά το πλησιέστερο στο ιδανικό, ωστόσο - είτε λόγω μιας εσωτερικής έλλειψης αυτοσυγκράτησης και παράλληλα διάρκειας στην υποστήριξη και στο ενδιαφέρον της διατήρησης των ιδίων πεποιθήσεων είτε λόγω της συνεχούς επίδρασης εξογενών παραγόντων στον προσωπικά μου ψυχισμό - δε δύναμαι (πάλι κατ' αυτόν) να έχω την ίδια επίδοση με το μέσο αστό, εάν κάνω πλήρη χρήση των πολλαπλών επιλογών της εποχής μας.

Αυτό, φυσικά, δεν αφορά μόνο το αν θα τον αλλάξω και θα πάω αλλού. Πάντως, με κάτι τέτοιες επεξηγήσεις και δεδομένου ότι αν τον αλλάξω θα έχει βγει σωστός, εγώ μένω εκεί.. :-P

Αλλα για να σιγουρευτουμε πως οντως οι users ψηφιζουν εν πληρη συνειδηση και εχουν μια σφαιρικη αποωη για ολες τις εποχες του σινεμα προτεινω να ψηφιζουν οι 95 ετων κ ανω κ μονο με εγγραφη συγκαταθεση των γονιων τους...

Αρνητικόν. Η ηλικία θα επιλέγεται αυστηρά και ανά περίοδο... Το ηλικιακό minimum της συμμετοχής είναι τα 24 χρόνια (στο έτος λήξης του consensus, όχι στο ξεκίνημα, με πιστοποιητικό από το δημαρχείο, όπου ψηφίζετε, για την ημερομηνία γεννήσεως) και το maximum τα 80.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο τα γενικότερα consensus (σε περιόδους ανώτερες της 20ετίας), όπου εκεί (για δικαιότερη κρίση και συμμετοχή) μια συγκεκριμένη επιτροπή, αφού πρώτα κρίνει τα βιογραφικά, θα περνά τους επιλαχόντες από ειδική συνέντευξη.

Φυσικά, ο θεός the_end επηρέασε το αποτέλεσμα, όσο δε φαντάζεται ούτε ο ίδιος. Αλλά το επηρέασε, σπρώχνοντας την ταινία του νούμερο 2 στην 3η θέση, επειδή δεν την ψήφισε :mrgreen:, όπως δεν ψήφισε και το νούμερο 1, το οποίο - πάντως - παρέμεινε στην κορυφή.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, τα νούμερα 1 και 2 έχουν δύο κοινά σημεία, τα οποία δε θα σας πω, για να μη σας το χαλάσω. :mrgreen:

Δημοσ.

έβγαλε ο καθένας τα εσώψυχά του πάντως, χωρίς προκαταλήψεις, χεχε.

υποθέτω ότι όλοι θα φάμε και το αντίστοιχο μπαν όμως, μόλις κλείσει η ψηφοφορία. :D

(ανυπομονώ για την τελική κατάταξη, δεν τα έχω υπολογίσει καθόλου so far)

Δημοσ.
Εξαρτάται. Σε ποια ταινία αναφέρεσαι; Διότι έχω υπάρξει μεγάλος φαν!

εσυ ελπιζεις τωρα για κανα βασικο ενστικτο, μαλλον για showgirls το κοβω.

Απαιτω να μπει στη λιστα ταινια του ed wood...lol

Δημοσ.
εσυ ελπιζεις τωρα για κανα βασικο ενστικτο, μαλλον για showgirls το κοβω.

Starship Troopers. H ταινία που με έκανε να τρέχω σαν τρελός στην Πανεπιστημίου 12:30 το βράδυ Παρασκευής, γιατί με κυνηγούσαν οι φίλοι μου που τους είχα πάει να τη δουν, ζητώντας πίσω τα χρήματά τους, καθώς και κέρασμα για να απαλύνουν τον πόνο από το χαμένο χρόνο και την τραυματική εμπειρία. Εκκρεμεί ακόμη δίκη για ψυχική οδύνη.

Φυσικά, Ο 4ος Άνθρωπος ήταν μια άλλη ιστορία. ;)

Δημοσ.

H λίστα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τόσο αλλά την έφτιαξα σε 10 λεπτά και ήδη έχω στήσει κάποιον. Οπότε εικόνες με edit αν είναι άλλη φορά...

20. Ed Wood

19. Pulp Fiction

18. Hate

17. The Shawshank Redemption

16. Bitter Moon

15. Clerks

14. Man on the moon

13. Being John Malkovich

12. Fight Club

11. The Thin Red Line

10. The Idiots

9. Before Sunrise

8. Short Cuts

7. The Crying Game

6. My Own Private Idaho

5. Pi: Faith in Chaos

4. Breaking The Waves

3. Underground

2. Dead Man

1. Chungking Express

Δημοσ.

Και αυτό ήταν και το τελευταίο post πριν το φινάλε!

Οι ψήφοι, ενώ είχαν καταμετρηθεί, τώρα ξεκινούν από την αρχή!! :mrgreen:

Υπομονή και σε 2-3 ωρίτσες θα δοθούν και τα βραβεία.

Α!!! Sadead Neth, ειδικό βραβείο για σένα, αφού άλλαξες και το νούμερο 1 της λίστας, μέσω της ψήφου σου!!! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...