wardjdim Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Καλησπέρα. Σας καλωσορίζω στην τελευταία απόπειρα consensus για αυτό το καλοκαίρι. Με 25 ταινίες ο καθένας μας από τα 90s, πάντα σε σειρά προτεραιότητας (1 βαθμός το #25, 2 βαθμοί το #24... 25 βαθμοί για το #1), θα εκλέξουμε τις καλύτερες ταινίες μιας δεκαετίας που - είμαι βέβαιος - τη γνωρίζουμε καλά οι περισσότεροι εδώ.. Πάμε λοιπόν #25 La Haine (Το Μίσος, Mathieu Kassovitz) #24 Todo sobre mi Madre (Όλα για τη Μητέρα μου, Pedro Almodovar) #23 Ed Wood (Tim Burton) #22 Los Amantes del Circulo Polar (Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, Julio Medem) #21 Un Coeur en Hiver (Μια Καρδιά το Χειμώνα, Claude Sautet) #20 Kids (Larry Clarck) #19 Husbands and Wives (Παντρεμένα Ζευγάρια, Woody Allen) #18 Trainspotting (Danny Boyle) #17 Miller's Crossing (Το Πέρασμα του Μίλερ, Joel Coen) #16 Eyes wide shut (Μάτια ερμητικά Κλειστά, Stanley Kubrick) #15 Reservoir Dogs (Quentin Tarantino) #14 Forrest Gump (Robert Zemeckis) #13 Se7en (David Fincher) #12 Trzy kolory: Bialy (Τρία Χρώματα, η Λευκή Ταινία, Krzysztof Kieslowski) #11 Deconstructing Harry (Διαλύοντας το Χάρυ, Woody Allen) #10 Ηαppiness (Ευτυχία, Todd Solondz) #9 Amateur (Hal Hartley) #8 Funny Games (Παράξενα Παιχνίδια, Michael Haneke) #7 L.A. Confidential (Λος Άντζελες Εμπιστευτικό, Curtis Hanson) #6 Goodfellas (Τα Καλά Παιδιά, Martin Scorsese) #5 Festen (Οικογενειακή Γιορτή, Thomas Vinterberg) #4 Exotica (Atom Egoyan) #3 The Thin Red Line Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή, Terrence Malick) #2 Naked (Ο Γυμνός, Mike Leigh) #1 Europa (Lars von Trier) Εν τω μεταξύ, η δική μου λίστα είναι γεμάτη από αγαπημένες ταινίες και είναι και σχετικά πρόχειρη. Θα δείτε και σεις ότι είναι πολύ δύσκολο να κόψει κανείς ταινίες από τη δεκαετία που (αν είναι κανείς στα late 20s) έχει πάει πιο πολλές φορές στο σινεμά...
vamour Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 25) Festen 24) La vita e bella 23) Naked 22) Fight Club 21) Ronin 20) Fear and loathing in Las Vegas 19) L.A.Confidential 18) The matrix 17) The Game ( David Fincher ) 16) Δειπνο Ηλιθιων 15) Η εκτη αισθηση 14) Η σιωπη των αμνων 13) The last of the mohicans 12) Forest Gump 11) Awakenings 10) Goodfellas 9) Reservoir Dogs 8) American history X 7) Seven 6) Kids 5) Trainspotting 4) Pulp Fiction 3) Misery 2) Funny Games 1) Braveheart Αυτα και απο μενα... Λιγο αναμεικτα τα γουστα αλλα δεν γινοταν με τιποτα να ξεχωρισω καποια.
LL_NEO Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Ωπ αυτό το exotica καλό φαίνεται... Με απατούν τα μάτια μου ή η δεσποινίδα είναι η Mia (aka Mandy)
wardjdim Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Το exotica είναι πράγματι καλό! Και μιας και μαζευόμαστε, ας δούμε μήπως μπορέσουμε να φτιάξουμε μια λίστα εδώ! :razz:
Akujin Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 ετοιμάζω κι εγώ μια λίστα για εδώ αλλά μιλάμε η κατάταξη είναι άθλος. τεσπα...
Akujin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 έχεις δίκιο, ξεχάστηκα... έχω μαζέψει 50 ταινίες, θα τις κόψω στις 25, θα τις κατατάξω και θα τις ποστάρω με φωτο αργά το βράδυ λογικά θα έχω ποστάρει το τελικό ποστ... περιμένω σχόλια με την σειρά μου στην λίστα 66-69, (αν+λείπουν οι καταραμένοι του βισκόντι και θα σε ταράξω που δεν την έχω δει!, αλλά την βρήκα και θα την δω άμεσα) cheers!
the_end Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 συμφωνώ κι εγώ, η κατάταξη είναι σχεδόν αδύνατη. άσε που άνετα θα μπορούσα να ποστάρω top-100. πάντως θα'ναι περισσότερο λίστα με αγαπημένες ταινίες...
ANHLIKOS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δεν τις εχω δει ολες αυτες τις ταινιες αλλα ξεχοριζω τις -Forrest Gump , Το Μίσος , Λος Άντζελες Εμπιστευτικό , Τα Καλά Παιδιά και Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή. οff topic (wardjdim xara στο κουραγιο σου...Κανεις πραγματικα πολυ καλη δουλεια σε ολες τις λιστες σου).
wardjdim Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 @ ANHLIKOS: Ευχαριστώ πολύ. Εμένα με κουράζει λίγο, αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα! @ the_end: Κι εγώ μπορώ να το κάνω αυτό. Το τοπ-100 εννοώ... Αλλά. όσο λιγότερες, τόσο καλύτερα για το consensus, ώστε να μπουν κι άλλοι πόστερ στο παιχνίδι! Το δυστύχημα είναι η έλλειψη λιστών, αλλά η μνήμη μου κρατάει ακόμα γερά, οπότε θυμάμαι τα πολλά από τα μετεφηβικά μου χρόνια. Όσο για αγαπημένες ταινίες, πάμε για +1.. Αλλά αυτό δεν είναι το κατάλληλο thread. Σκέψου μόνο ότι η arguably αγαπημένη μου ταινία της δεκαετίας, το Lawn Dogs, κόπηκε από την 25άδα.. @ Akujin: Μην ανησυχείς για το Βισκόντι! Κι εμένα με κυνηγάει ένας φίλος να δω το Ludwig, αλλά δε μου το στέλνει με το ταχυδρομείο κι εδώ που είμαι, δεν το βρίσκω πουθενα!!!
the_end Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 @ the_end: Κι εγώ μπορώ να το κάνω αυτό. Το τοπ-100 εννοώ... Αλλά. όσο λιγότερες, τόσο καλύτερα για το consensus, ώστε να μπουν κι άλλοι πόστερ στο παιχνίδι! Το δυστύχημα είναι η έλλειψη λιστών, αλλά η μνήμη μου κρατάει ακόμα γερά, οπότε θυμάμαι τα πολλά από τα μετεφηβικά μου χρόνια. Όσο για αγαπημένες ταινίες, πάμε για +1.. Αλλά αυτό δεν είναι το κατάλληλο thread. Σκέψου μόνο ότι η arguably αγαπημένη μου ταινία της δεκαετίας, το Lawn Dogs, κόπηκε από την 25άδα.. εγώ το βλέπω να κάνω μια αριθμημένη 10άδα-15άδα και μετά άλλες 50-60 ταινίες σε random order. πάντως το lawn dogs σίγουρα δε θα λείπει απ'τη λίστα μου @ Akujin: Μην ανησυχείς για το Βισκόντι! Κι εμένα με κυνηγάει ένας φίλος να δω το Ludwig, αλλά δε μου το στέλνει με το ταχυδρομείο κι εδώ που είμαι, δεν το βρίσκω πουθενα!!! κατέβασα το the damned πριν 4-5 μέρες και θα΄ναι(σύντομα ελπίζω) ο πρώτος visconti μου. για να δούμε...
wardjdim Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2007 κατέβασα το the damned πριν 4-5 μέρες και θα΄ναι(σύντομα ελπίζω) ο πρώτος visconti μου. για να δούμε... Kαλή αρχή... Ο τύπος είναι σκέτος δυναμίτης και η ταινία, αν όχι η καλύτερή του (εγώ αυτό πιστεύω), τότε σίγουρα μέσα στο τοπ-5 του.
Akujin Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 βασικά συγχωρέστε με, αλλά θέλω να δω πρώτα 2,3 σημαντικές κατ' εμέ ταινίες από την δεκαετία, οι οποίες είναι μάλιστα στην δεκάδα του wardjdim, και μετά να ποστάρω. παίρνω θάρρος γι' αυτήν την απόφαση και φιλοδοξώ να μην τσιτάρω τον αγαπητό τοπικ στάρτερ μιας και o deus ex machina αγαπητός the_end, θα καλύψει αρκετά το τόπικ με την δημοσιοποίηση της δικής του προσωπικής λίστας, μέχρι να επανέλθω.... θα μου πάρει σίγουρα 2 μέρες. αλλά δεν θ' αμελήσω. -υπάρχει ελεύθερος χρόνος ευτυχώς- CHEERS! φυσικά, δεν θα ποστάρω τους τίτλους αυτών των ταινιών, για ευνόητους λόγους. εκτός αν κάποιος μου στραμπουλήξει το χέρι. ή με ρωτήσει. με pm. τέλος. χιχι
disqualified Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 παιδια συγχωρεστε με πολυ ωραιο Post αλλα μου εινα πολυ ψυχοφθορο να επιχειρησω κατι τετοιο και θελει κανα μηνα ερευνα και σκεψη Επισης καταλαβαινω οτι ειναι αντικειμενικο το θεμα αλλα το ronin του φιλου vamour στην 25αδα μου εκατσε λιγο στραβα (sorry sorry sorry φιλε μου δεν εχω κακες προθεσεις) αλλα σου δινω τα συγχαρητηρια μου για το δειπνο ηλιθιων και το misery. Επισης για το φοβος και παρανοια στο las vegas απο τις πιο σουρεαλ ταινιες που εχω δει. Τα σεβη μου επισης στον wardjdim λογω deconstructing harry (μεγαλος fan) δε γραφω αλλο γιατι εχει κατακλυσει το μυαλο μου τοση πληροφορια που νομιζω θα το καψω...lol
the_end Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2007 aku, να σου πω την αλήθεια ίσως ν'αργήσω κι εγώ λίγο. με ψιλοπρόχειρο ψάξιμο έχω 56 ταινίες. το 90% άνετα μπαίνει σε λίστα. κι έχω και 5-6 ακόμα που δεν έχω δει και είναι στα άμεσα σχέδια(η μια στη δεκάδα του wardjdim:P). υποθέτω ότι με παραπάνω ψάξιμο θα ξεθάψω κι άλλα αξιόλογα πράγματα που έχω ξεχάσει. και μέχρι να μαζέψω φωτό και να βγάλω και κατάταξη....you get the point. άσε που τόσο καιρό έχω δώσει περισσότερη βάση στο 63-65 consensus. ας διαλέξει ο wardjdim τι προτιμάει πρώτο, 90's ή 63-65 ps: μέχρι πόσοι woody επιτρέπονται σε μια λίστα? :P:P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.