Προς το περιεχόμενο

ιστορία και μεθοδολογία της επιστήμης

charmed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην κολατε στις βαθμολογιες, εγω ειχα γραψει κοντα στο 18 και πηγα σε σχολη με βαση το 10, γιατι την γουσταρα. (ασχετο το το οτι δεν συνεχισα, για οικονομικους λογους σε αυτη την σχολη...)

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τελικά κανένα νεότερο για την επαγγελματική αποκατάσταση των πτυχιούχων της σχολής αυτής, υπάρχει;

Φαίνεται ενδιαφέρουσα η σχολή και είναι κρίμα να μην έχει δικαιώματα στην αγορά εργασίας.

Όποιος την έχει τελειώσει, τι ακριβώς μπορεί να κάνει με τα σημερινά δεδομένα (χωρίς μεταπτυχιακό); Την σκέφτομαι σοβαρά αλλά με ανησυχούν τα όσα έχω διαβάσει.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μ.Ι.Θ.Ε. .

Πολύ ενδιαφέρον σχολή. Αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υποδομές για επαγγελματική αποκατάσταση. Στο εξωτερικό (μας είπαν καθηγητές του Μ.Ι.Θ.Ε) οι μεγάλες εταιρίες έχουν έναν ψυχολόγο και έναν επιστημολόγο.(απόφοιτος ΜΊΘΕ). Βγαίνοντας από το ΜΙΘΕ έχεις μάθει να βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Δηλαδή πως δημιουργήθηκαν, έχεις πιο ανοιχτό μυαλό και κατανοείς το μηχανισμό λειτουργίας οποιουδήποτε θέματος. Γι αυτό είσαι χρήσιμος σε μία εταιρία.

Μετά το πτυχίο? Είναι αργά. Καλή τύχη στην αγορά εργασίας.

Κατά το πτυχίο όμως αν κάτσεις και στρωθείς πάνω στην έρευνα σε οποιοδήποτε τομέα σε ενδιαφέρει, καταλήγεις να κάνεις πτυχιακή για αυτό το θέμα, και με τις γνώσεις που θα χεις αποκτήσει θα σε παρακαλάνε οι εταιρίες. Εγώ έκανα πτυχιακή στη μεθοδολογία ανάπτυξης video games. Σας το λέω αυτό για να καταλάβετε ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτή τη σχολή, όπως π.χ. στο Μαθηματικό. Ασχολείσαι με αυτό που θέλεις.

Βέβαια αυτό το κάνεις και χωρίς πτυχίο. Κάνεις έρευνα πάνω σ΄αυτό που θέλεις να μάθεις το μαθαίνεις και τελείωσε. Στο Μ.Ι.Θ.Ε όμως γίνεσαι ερευνητής. Με την επίβλεψη ενός καθηγητή μπορείς να έρθεις σε επαφή με άλλες σχολές , να κάνεις ομαδική έρευνα πάνω σε οτιδήποτε θέλεις, να ψάξεις να μάθεις να δικτυωθείς με το εξωτερικό και στα 4 χρόνια σπουδών παράλληλα με το πτυχίο θα έχεις αποκτήσει μία πολύ καλή ειδικότητα. ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.

Βέβαια αυτό αυτό απαιτεί ωριμότητα, χρόνο, διάθεση και πολλά άλλα. το θέμα είναι μεγάλο.

Περιμένω σχόλια μιας και θα κολλήσω ανακοίνωση στη σχολή, το forum αυτό, για αυτά που έγραψα.

http://www.ischool.gr/showthread.php?p=669044#post669044

Δημοσ.

1. Είναι ενδιαφέρουσα σχολή και όχι ενδιαφέρον. Και δε θα το σχολίαζα αν δεν αφορούσε θέμα παιδείας.

2. Μπορείς να μας δώσεις μερικά παραδείγματα για εταιρείες που έχουν προσλάβει πτυχιούχους και με τι καθήκοντα;

Δημοσ.
1. Είναι ενδιαφέρουσα σχολή και όχι ενδιαφέρον. Και δε θα το σχολίαζα αν δεν αφορούσε θέμα παιδείας.

+1.Έλεος πια μ'αυτά που ακούμε/διαβάζουμε.:mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...