Προς το περιεχόμενο

ιστορία και μεθοδολογία της επιστήμης

charmed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο τίτλος είναι ένα ΑΕΙ στην αθήνα. μπήκα στην ιστοσελίδα και μου φάνηκε ενδιαφέρον σχολη. ιδιαίτερα από τα μαθήματα. έχει πολλά πράγματα. θεωρητικά, θετικά μαθήματα και πολλά άλλα. δεν ξέρω όμως πια είναι η επαγγελματική αποκατάσταση της σχολής. το μόνο που έλεγε ιστοσελίδα είναι ότι βγαίνεις καθηγητής πανεπιστημίου. μόνο αυτό όμως; μήπως ξέρετε;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αποκατάσταση μηδέν, τα τυπικά των υπολοίπων σχολών χωρίς βάση στην αγορά εργασίας μόνο (τράπεζες, δημόσιο κάποιες θέσεις) και καμιά προκύρηξη για καθηγητες στο αντίστοιχο μάθημα στην δευτεροβάθμια.θεωρητικά σου δίνει την πιο ευρεία μόρφωση που μπορείς να βρεις στην Ελλάδα, στην πράξη είναι απλά κουραστική για τους περισσότερους.Συμμετέχει ως τμήμα σε 3 μεταπτυχιακά εκ των οποίων το ποιο ενδιαφέρον, Λογική και Θεωρία αλγορίθμων, σπάνια δέχεται φοιτητές από ΜΙΘΕ λόγω ελλειπούς κατάρτισης.Το επίπεδο των φοιτητών είναι σχετικά χαμηλό με κάποιες εξαιρέσεις.Μετά τα εισαγωγικά μαθήματα ο προσανατολισμός είναι εξαιρετικά θεωρητικός με πολύ φιλοσοφία και ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως εκ τούτου υπάρχει άφθονος "χώρος" τόσο για καλά μυαλά όσο και για μετριότητες/παπαρολόγους με τους δεύτερους να πλειοψηφούν και σε επίπεδο καθηγητών.Ότι άλλο θες ρώτα.

Δημοσ.

και εγώ για μεταπτυχιακό σκεφτόμουν λογική και θεωρία αλγορίθμων. μου προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον η έυρεια μόρφωση που αποκτάς. αλλά με λίγα λόγια δεν κάνεις και τίποτα μετά, σωστά; είναι κανείς σας φοιτητής εκεί;

Δημοσ.

Λογική και Θεωρία αλγορίθμων αν θυμάμαι έχουν πάρει μόνο έναν στο παρελθόν και το μετάνιωσαν, νομίζω φέτος θα πάρουν άλλη μια κοπέλα δοκιμαστικά.Τρεις πτυχιούχους φίκους έχω, οι δύο έχουν τελειώσει και το μεταπτυχιακό στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και ο άλλος τελειώνει φέτος, γενικά δεν έχει ψωμί η υπόθεση, και αυτοί ή για δημόσιο ή στο άσχετο ψάχνουν.Υποτίθεται ότι μπορείς να δουλέψεις ως επιστημολόγος σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα τέτοια.Ένας επίσης έχει πάει για μεταπτυχιακά στην νομική ,δεν ξέρω σε ποιό τμήμα, και ένας άλλος στο μεταπτυχιακό των Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών στον Πειραιά άλλα δεν τους γνώριζα καλά για να ξέρω πως μπήκαν εκεί, με τι προσόντα και με τι "προσόντα":neutral: .Μπορείς να πας και εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη βέβαια.Το πτυχίο από μόνο του ελάχιστη αξία έχει πέρα από αυτήν που θα του δώσεις εσύ με ότι αποκομίσεις.

Δημοσ.
και εγώ για μεταπτυχιακό σκεφτόμουν λογική και θεωρία αλγορίθμων

Και εγώ πυρηνική φυσική:twisted:.Ρε σοβαρευείτε όλοι που μου βγήκατε όλοι μυαλά.Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με αλοριθμους ετοιμάσου 24/7 να σαι μπροστά σε ένα γραφείο με pc και άλλους 50 τόμους μαθηματικών.Τι νομίζεις ότι είναι ένας αλγόριθμος.Κάθομαι 2 λεπτά και το βγάζω:twisted: Και άντε τον έβγαλες θες θεικά μαθηματικά για να τον αποδείξεις μετά.

Δημοσ.

Τελικά σου κάνει καλό το banιάρισμα εσένα.

Γεμίζουν οι μπαταρίες σου, για νέους χλευασμούς από τους υπόλοιπους 72.000 χρήστες.

Δημοσ.
ετοιμάσου 24/7 να σαι μπροστά σε ένα γραφείο με pc και άλλους 50 τόμους μαθηματικών.

Πέρα από το ξεκάρφωτο υφάκι βγάλε το pc και άσε το γραφείο, δεν έχει άμεση σχέση με πληροφορική, θεωρητικά μαθηματικά είναι, θεωρία αναδρομής, υπολογιστική πολυπλοκότητα κτλ αν έχεις ακουστά (λέω αν :lol:).

Δημοσ.

@ punky τα μάτια ανοίγω του παιδιού τι να του πω ότι είναι εύκολο πράγμα να βρει έναν αλγόριθμο?

θεωρητικά μαθηματικά είναι, θεωρία αναδρομής, υπολογιστική πολυπλοκότητα κτλ αν έχεις ακουστά (λέω αν ).

Γι αυτό το ρώτησα αν σκαμπάζει τπτ μαθηματικά.Και όχι πρώτα υλοποιείς τον αλγόριθμο σε ψευδογλώσσα ,μετά βάζεις κάποιον (αν είσαι κάποιος) να τον τρέξει σε κάποια γλώσσα γιατί αλλιώς το κάνεις μόνος σου και ύστερα το παλούκι να τον αποδείξεις με μαθηματικά.Δε θυμάμαι τώρα σε ποιο τομέα αλλά υπήρχε ζεύγος Ελλήνων μαθηματικών το 70 που προσπαθούσαν να μειώσουν σε δέκατα του δευτερολέπτου το τρέξιμο ενός αλγόριθμου .Για να δεις γιατί πράγμα μιλάμε.

Δημοσ.

Παιδια το συγκεκριμενο τμημα , το τελειωσε ο κολλητος μου. Τα μαθηματα του ειναι παρα πολυ ενδιαφεροντα , αλλα μεχρι εκει. Δεν μπορεις να κανεις τιποτα μετα...Δυστηχως....Μονο καθηγητης πανεπηστημιου , οπως προειπατε....

Δημοσ.
Και εγώ πυρηνική φυσική:twisted:.Ρε σοβαρευείτε όλοι που μου βγήκατε όλοι μυαλά.

αν δεν έχεις εσύ την ικανότητα για κάτι τέτοιο ή γενικα δεν στοχεύεις ψηλά τότε δεν σου φταίω εγώ.

thanx παίδες για τις πληροφορίες

Δημοσ.
αν δεν έχεις εσύ την ικανότητα για κάτι τέτοιο ή γενικα δεν στοχεύεις ψηλά τότε δεν σου φταίω εγώ.

Εσύ δλδ έχεις τη μαθηματική ικανότητα του Καραθεοδωρή και τη ευφυια του Αινστάιν:lol:.Ξέρω άτομα που την έχουνε.Ο πρώτος του φυσικού του μαθηματικού και οι 50 πρώτοι ηλεκτρολόγοι στο πολυτεχνείο.Αν είσαι ένας από αυτούς πάω πάσο.Αλλά αν είχες την ικανότητα αυτών δε θα στόχευες σε τόσο χαμηλόβαθμες σχολές :twisted:

Δημοσ.
Εσύ δλδ έχεις τη μαθηματική ικανότητα του Καραθεοδωρή και τη ευφυια του Αινστάιν:lol:.Ξέρω άτομα που την έχουνε.Ο πρώτος του φυσικού του μαθηματικού και οι 50 πρώτοι ηλεκτρολόγοι στο πολυτεχνείο.Αν είσαι ένας από αυτούς πάω πάσο.Αλλά αν είχες την ικανότητα αυτών δε θα στόχευες σε τόσο χαμηλόβαθμες σχολές :twisted:

Έλεος ρε omni, σιγά μην πρέπει να πάρεις πρώτα και νομπελ για να καταπιαστείς με αλγόριθμους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...