Προς το περιεχόμενο

Πολιτικοί και SPAM

mvaggel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιρνώντας τυχαία από το Spam Folder ενός από τους e-mail accounts μου, έπεσε το μάτι μου στο ακόλουθω μύνημα:

Καλημέρα Κώστα!

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση του ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, δανεισμένη

από το προσωπικό του site - http://urlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurl

- είναι ιδιαίτερα σημαντική ως προς τις τομές που προτείνει για τον δημόσιο βίο και όχι μόνο.

Εάν συμμερίζεσαι αυτές τις απόψεις, απλά προώθησε το στους φίλους σου.

Περιμένω νέα σου,

Τάσος

όπου ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ = γνωστός πολιτικός

όπου urlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurl το site του

Εκ πρώτης όψεως λέω "τυπογραφικό λάθος", αλλού πήγαινε και ήρθε σε μένα, καθότι δε με λένε Κώστα...

Κάτι όμως το ότι ο mail server το κατέταξε στα spam, κάτι το γεγονός ότι η σύνταξη είναι ιδιαίτερα "προσεγμένη", κάτι ότι το urlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurlurl δεν οδηγούσε σε συγκεκριμένη τοποθέτηση αλλά σε γενικότερο folder του site, με έβαλαν σε υποψίες ότι ίσως δεν ήταν λάθος αλλά εσκιεμμένη προσπάθεια για δωρεάν διαφήμιση, καθότι αργά ή γρήγορα οι εκλογές πλησιάζουν...

Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν και άλλοι από σας έχουν λάβει αντίστοιχα "εκ παραδρομής" πολιτικά mail. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσο θα ήταν σκόπιμο να τα συγκεντρώσουμε σε μια λίστα (για στατιστικούς λόγους)

Επίσης θα ήθελα τη γνώμη σας κατά πόσο θεωρείτε τέτοιες πρακτικές ("Προσέγγισης" να το πω;"Ψηφοθηρίας" να το πω;) θεμιτές.

ΥΓ. Εννοείται πως αν το επιτρέψουν ή το ζητήσουν οι admins μπορώ να διορθώσω τις μάσκες και να βάλω το κανονικό όνομα και url του mail

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι λάθος, είναι εσκεμμένη ενέργεια, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μόλις το έλαβα κι εγώ στο e-mail account της δουλειάς μου, το οποίο δεν το έχω δώσει πουθενά. Οπότε ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με scan bots.

Είναι μεγάλη ηλιθιότητα, εκνευρίστηκα πρωί-πρωί. Περαιτέρω συνιστά, κατά τη γνώμη μου, επαρκή λόγο για να μην ψηφίσω τον συγκεκριμένο ηλίθιο - ακόμα κι αν είχα κάθε καλή διάθεση να τον ψηφίσω. Βλακώδεις ενέργειες που χάνουν ψήφους.

Δημοσ.

ευχαριστουμε για την ενημερωση.Αυτο το οποιο ηθελα να ρωτησω αμφοτερους ειναι σε ποια υπηρεσια ειναι το mail σας (yahoo,hotmail,msn,gmail etc)

• Super Moderators
Δημοσ.

Όσον αφορά εμένα, το e-mail account στο οποίο έλαβα το συγκεκριμένο πολιτικό spam είναι εταιρικό και όχι free υπηρεσία. Είναι δηλαδή της μορφής [email protected]

Το υπό συζήτηση e-mail ήρθε από λογαριασμό της freemail.gr.

Ψάχνω μάλιστα κάποια διεύθυνση για να στείλω abuse report στην freemail.gr αλλά δεν βρίσκω τίποτα... :neutral:

Δημοσ.

Το υπό συζήτηση e-mail ήρθε από λογαριασμό της freemail.gr.

Ψάχνω μάλιστα κάποια διεύθυνση για να στείλω abuse report στην freemail.gr αλλά δεν βρίσκω τίποτα... :neutral:

δες εδω:http://www.freemail.gr/view-out.php?cmd=spam&head=1&foot=1

• Super Moderators
Δημοσ.
δες εδω:http://www.freemail.gr/view-out.php?cmd=spam&head=1&foot=1

Σε ευχαριστώ πολύ!

Αν και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί η συγκεκριμένη σελίδα πρέπει να είναι μόνο στα αγγλικά...

Ευχαριστώ και πάλι. :)

Δημοσ.
Αυτο το οποιο ηθελα να ρωτησω αμφοτερους ειναι σε ποια υπηρεσια ειναι το mail σας (yahoo,hotmail,msn,gmail etc)

Εμένα ήρθε σε yahoo και το βρήκα στο spam folder.

• Super Moderators
Δημοσ.

Έστειλα σχετικό e-mail στη freemail.gr, οι υπεύθυνοι της οποίας μου έστειλαν το ακόλουθο απαντητικό e-mail (το αναδημοσιεύω με την άδειά τους):

Αγαπητέ κ. ...,

Το μήνυμα αυτό είναι απάτη διότι ο σύνδεσμος δεν οδηγεί εκεί που γράφει αλλά σε tracking page που συλλέγει στοιχεία, την IP σας, το e-mail σας κτλ.

Επίσης, το μήνυμα προφανώς και έχει σταλεί στη διεύθυνσή σας, την οποία έχουν συλλέξει με κάποιο τρόπο. Το πιο πιθανό είναι ότι απλώς πρόσθεσαν το xx (που είναι ένα εύκολο όνομα χρήστη) σε όλα τα domain της λίστας τους και έτσι έφτασε και στο [email protected]. Τα δήθεν λανθασμένα ονόματα είναι γνωστό τρυκ αποπροσανατολισμού του παραλήπτη και δημιουργεί, ακόμη και σε ανθρώπους μεγάλη εμπειρία, μία γενική αίσθηση ότι «κάποιο λάθος έγινε», «δεν είναι το τυφλό εκνευριστικό spam».

Τέλος, η κρίσιμη κεφαλίδα είναι η εξής:

-----------------------------------------------------------------------

Received: from smtp.freemail.gr (ppp044-013.dsl.hol.gr [89.210.44.13]) by kerberos.xxxxxx.gr (8.12.9p2/8.12.9) with SMTP id l73H3MoC095963 for <[email protected]>; Fri, 3 Aug 2007 20:03:22 +0300 (EEST) (envelope-from [email protected])

-----------------------------------------------------------------------

Η πραγματική διεύθυνση IP του αποστολέα είναι η 89.210.44.13, η οποία κάνει reverse resolve σε ppp044-013.dsl.hol.gr (δηλαδή είναι dynamic DSL της HOL). Η φράση smtp.freemail.gr που προηγείται είναι ο αυτοχαρακτηρισμός του Η/Υ που στέλνει το μήνυμα και, στην περίπτωσή μας, πλαστή.

Το From: [email protected] είναι επίσης αυτοχαρακτηρισμός και μπορεί να υπάρχει ή όχι. Πάντως το μήνυμα εστάλη απευθείας από σύνδεση DSL στο Sendmail του kerberos.xxxxxx.gr χωρίς τη μεσολάβηση πραγματικού διακομιστή αλληλογραφίας.

Εν κατακλείδι το μήνυμα έφυγε από τη HOL και το Freemail δεν εμπλέκεται παρά μόνο κατά (ψευδή) δήλωση του scammer. Δυστυχώς δεν βλέπω το περιεχόμενο να εμπίπτει στα περιοριστικώς οριζόμενα του 2225/94 ώστε η HOL να άρει το απόρρητο. Το πολύ-πολύ να γίνει καμία παρατήρηση στο χρήστη και αυτό είναι όλο.

Φιλικά,

...

Αυτά προς γνώση των λοιπών μελών.

Ένα δημόσιο ευχαριστώ για την άμεση και λεπτομερέστατη απάντηση των υπευθύνων της freemail.gr.

Δημοσ.

Wow... Πραγματικά πολύ "ψαγμένη" η απάντησή τους!!! Ειδικά από μια free mail υπηρεσία, δεν περίμενα κάτι τέτοιο!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
Wow... Πραγματικά πολύ "ψαγμένη" η απάντησή τους!!! Ειδικά από μια free mail υπηρεσία, δεν περίμενα κάτι τέτοιο!!!

Όντως, οφείλω να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από την "ποιότητα" της απάντησης όσο και από την αμεσότητα και την προθυμία.

Σημειωτέον ότι δεν "απείλησα" ή τίποτα τέτοιο, απλώς τους έστειλα ένα mail στο οποίο είχα ως συνημμένο το επίμαχο spam mail.

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση το σπαμ θεωρειται ειδος ηλεκτρονικου εγκληματος ή οχι?

Καπου ειχε παρει το ματι μου ενα αρθρο που ισχυριζοτανε οτι τα σπαμ μαιλς ειναι ειδος ηλεκτρονικου εγκληματος.Αν ισχυει κατι τετοιο ποσο αφελης μπορει να ειναι ο συγκεκριμενος πολιτικος οταν μπορει να διασυρθει απο κατι τετοιο?Τι διαλο δεν εχουνε ανθρωπους γυρω τους να τους συμβουλευουνε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...