Modkiller Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 @billpeppas Αυτό με τη Striker μου το έχει πει και ένας φίλος μου και τελικά την έδωσε... Δεν μπορώ να καταλάβω... Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε και άλλα παιδιά που ξέρω. Να σημειώσω ότι έχω από τις καλές εκδόσεις (ξίλωσα τα heatpipes όταν τη πήρα). Ακόμα ένα φιλαράκι που του κάικε λόγω βραχυκυκλώματος πήγαινε πάρα πολύ καλά (έκανε πατάτα με την υδρόψυξη)! Πήρε άλλη από RMA και πάλι ήταν πολύ καλή. Ήταν διαφορετική έκδοση, καθώς είχε διαφορές στα slot των μνημών από την προηγούμενη... Οι απόψεις διίστανται. Πάντως οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα....
bob123 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Ακριβώς έχει μπόλικους διαιρέτες ( το ιδανικό θα ήταν να είχε ξεχωριστό κρύσταλο και PLL για τις μνήμες ώστε να ήταν εντελώς free, ότι χτύπαγες να έμπαινε ακριβώς Το ιδανικο, οτι κανουμε να το κανουμε σωστα, αλλωστε ηταν απο τα κορυφαια της σειρας, ετσι επρεπε... Τεσπα Bill με το RD600 σε αυτο το θεμα τι παιζει? Ξερεις τπτ?
billpeppas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Για να καταλάβεις: Striker #1: Κάνουμε flash BIOS από μέσα από το BIOS ( Asus EZ Flash 2 ). Το flash ήταν επιτυχές και το verification test έδειξε 100%. Restart, ρυθμίζουμε το BIOS και μπαίνουμε Windows. Ξεχάσαμε να συνδέσουμε έναν δίσκο, οπότε κάνουμε shutdown, συνδέουμε τον δίσκο. Έπειτα το board δεν ξανά bootαρε... Striker #2: Τελειώνω τις μετρήσεις που ήθελα να κάνω, το ξεστήνω, το πακετάρω στο κουτί του, και μπρός στο χώρο αποθήκευσης ( ένα κανονικό δωμάτιο του σπιτιού ). Μετά από 20 μέρες το ξανα-χρειάζομαι, οπότε βγάζω από το κουτί, στήνω και...αμέ...ούτε που bootαρε...πάμε για το RMA #2. Striker #3: Το είχα αφήσει overnight να τρέχει Seti@home, το πρωί βλέπω μήνυμα από το seti για new version και θέλουμε restart...πατάω restart, κολλάει στα μισά ( πρίν κλείσει τα windows )...πατάω reset στην mobo ( το Reset button )...no boot. RMA again Πέραν αυτών έχουνε πολλές που σε σοβαρό overclocking κάνουνε διάφορα κουλά...π.χ. την μια benchάρουν στα 4,8GHz την CPU, την επόμενη φορά στις ίδιες συνθήκες δεν benchάρουν ούτε στα 4,3GHz ( που πάει και με phase η CPU, ούτε λόγος για Dry Ice & άζωτο ). Την άλλη φορά δεν δεχότανε με τίποτα να κλοκάρει πάνω από τα 4,2GHz από το BIOS. Windows και clockgen και καθαρά SuperPi μέχρι και τα 5GHz... [ την προηγούμενη φορά bootάριζε κανονικά από το BIOS και στα 5GHz ] { και δεν είχε πειραχθεί τίποτα απολύτως από την προηγούμενη φορά }
billpeppas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Το ιδανικο, οτι κανουμε να το κανουμε σωστα, αλλωστε ηταν απο τα κορυφαια της σειρας, ετσι επρεπε... Τεσπα Bill με το RD600 σε αυτο το θεμα τι παιζει? Ξερεις τπτ? Ίδια κατάσταση, ίδιος τρόπος υλοποίησης.
bob123 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Ίδια κατάσταση, ίδιος τρόπος υλοποίησης. Αυτο ναι, για καλυτερη overall αποδοση? "Από ότι είχα ψιλοπαρατηρήσει καλύτερα ήταν unlinked με τις μνήμες όσο πιο ψηλά γίνεται ( DDR2 1100+ με ότι να 'ναι timings ήταν καλύτερα )" To ιδιο?
billpeppas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Ναι, και για το RD600 μια από τα ίδια. Μάλιστα το RD600 φαίνεται πως είχε δυνατό memory controller, και αν έχεις καλές μνήμες παίζεις χαλαρά στα ψηλά ( DDR2 1050-1100 ) με 1T Command Rate και σφιχτά sub-timings { όχι οτί κερδίζεις κάτι σε επιδόσεις, φραπεδιές ( εδώ βάλτε άλλη λέξη ) να λέμε κάτι τώρα... }
takos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 3a RMa stin timi tou enos. prepi na grafti edw: http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=204911&page=1 pernan tis plakas omos, einai oti xirotero na sou simbeni. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=990272 i parapanw kani kalo o/c? den to sizitaw gia tin Blitz Extreme.
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 tora pou ipes bill gia to mobo kai to bios update ida ena allo paraxeno se mia alli mobo asus crossfire.ekana firmware update edixe 100 tis 100 oti petixe xekinao to pc tipota.kano clear cmos me to koumpi tipota kano reset tipota.kai sto telos epexe bgazontas tin mpataria apo pano kai afinontas to 2-4 lepta xoris reyma .mono etsi epexe eno theoritika me clear cmos eprepe na petixei.
billpeppas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Γνωστό το 'trick' με την μπαταρία. Και 'πιάνει' σε πολλά boards.
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 tora giati den pianei me to kpoumpi den xero
Modkiller Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 @billpeppas Για τις περιπτώσεις του overclock μπορείς να έχεις δίκιο, δεν έχω πάει πάνω από τα 3,7... Δεν ξέρω τι γίνεται με τα άζωτα και δεν με ενδοιαφέρει. Μαγκιά σε όσους τα κάνουν, αλλά δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κατακρίνω ένα pc part επειδή δεν μπορώ να clock-άρει πάνω από τα 4-5Ghz... Εκεί που έχεις λάθος είναι οι 3 πρώτες περιπτώσεις... Απλά χάλασε η μητρική, όχι κάτι άλλο... Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανες... Μπορεί να ήταν χαλασμένη και τις 3 φορές. Εγώ έχει τύχει να αλλάξω οθόνη lg 4 φορές συνεχόμενα, αυτό δεν πάει να πει ότι δεν είναι καλές... Πάντως για αυτά που πέρασες και πολύ ψύχραιμος είσαι και πολύ επέμενες, απορώ! Εγώ στη δεύτερη θα είχα κάνει πιστωτικό... ΈΛΕΟΣ!!! 3 ΦΟΡΕΣ???
Modkiller Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 tora pou ipes bill gia to mobo kai to bios update ida ena allo paraxeno se mia alli mobo asus crossfire.ekana firmware update edixe 100 tis 100 oti petixe xekinao to pc tipota.kano clear cmos me to koumpi tipota kano reset tipota.kai sto telos epexe bgazontas tin mpataria apo pano kai afinontas to 2-4 lepta xoris reyma .mono etsi epexe eno theoritika me clear cmos eprepe na petixei. Το jumper το είχες φτιάξει για να πιάνει το creal cmos?
billpeppas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Εκεί που έχεις λάθος είναι οι 3 πρώτες περιπτώσεις... Απλά χάλασε η μητρική, όχι κάτι άλλο... Δεν ξέρω τι μπορεί να έκανες... 3 καινούργιες μητρικές να εμφανίζουν πρόβλημα στα καλά και καθούμενα ? Και να ήμουν μόνο εγω με αυτά τα προβλήματα...καλά θα ήτανε. Για μπες OCforums & XtremeSystems.org και ξεκίνα την καταμέτρηση με τα απανωτά RMA πολλών χρηστών. Αρκετά μεγάλο failure rate, και αρκετά bugs
Modkiller Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δεν μπορώ να καταλάβω... Εγώ βλέπω παντού τα μεγαλύτερα scores με αυτή... Και ο hipro και με αυτή δουλεύει... Ίσως έχει πολύ υπομονή... Δηλαδή εγώ είμαι από τους πολύ τυχερούς και οι υπόλοιποι?
billpeppas Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Κάνε ένα search στο XS για post του Kingpin που ψιλολέει και αυτός τα προβλήματα που του κάνει ( και ας έχει και κονέ που παίρνει asus boards με το κιλό ) P.S. Για το overclocking που λες προηγουμένως...καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για το ίδιο κομμάτι μητρική ( όχι νέα από RMA ) που την μια μέρα παίζεις όπου θες από το BIOS μέχρι και 5GHz, και την άλλη μέρα δεν bootάρει ούτε στα 4.2GHz έτσι ? Σαν να λέμε σήμερα πιάνεις 500MHz FSB με την mobo και μετά από τρείς μέρες δεν μπορείς να ξεπεράσεις τα 380MHz FSB με την ίδια mobo + cpu
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.