tonyk_x Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Θέλω να δημιουργήσω ένα HotSpot που να καλύπτει κλειστό χώρο συνολικής έκτασης περίπου 2000 τμ χωρίς φυσικά εμπόδια (πέρα από τις κολώνες στήριξης της οροφής). θα μου πείτε σιγά το πράγμα... αφού δεν υπάρχουν εμπόδια γίνεται για πλάκα... αυτό σκέφτηκα και εγώ αρχικά αλλά μετά από αυτοψία στο χώρο προβληματίστηκα με το παρακάτω γεγονός και φοβάμαι ότι θα μου δημιουργήσει προβλήματα απόδοσης. Ο χώρος καλύπτεται από μεταλλική οροφή η οποία στηρίζεται από ένα σχετικό πυκνό οριζόντιο μεταλλικό πλέγμα από χαλύβδινους σωλήνες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα , ενώ όλη αυτή η κατασκευή πατάει σε 2 σειρές από κολόνες και στους τοίχους του χώρου.Μία εικόνα του χώρου μπορείτε να δείτε εδώhttp://rapidshare.com/files/47174159/DSC00030.JPG.html (σορρυ είναι από κιν και δεν είναι πάρα πολύ καλή). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως το πλέγμα που προανέφερα μου γειώνει το σήμα και δεν μπορώ να πιάσω ούτε κάτω από την κεραία... συν τις παρεμβολές που θα μπορούσε να μου προκαλεί. Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω είτε κεραίες οροφής έτσι ώστε να διοχετεύω το σήμα προς τα κάτω (δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται με την ανάκλαση στο δάπεδο) αν και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστώ περισσότερες κεραίες άρα θα μου στοιχίσει περισσότερο ή να χρησιμοποιήσω ζεύγος κατευθηντικών κεραιών με σχετικά στενή δέσμη (άρα αρκετά db) στο μέσω ή στα άκρα των 3 διαδρόμων που σχηματίζουν οι 2 σειρές με κολώνες βάζοντας τες να κοιτάνε ελαφρά προς τα κάτω. Αν κάποιος έχει εμπειρία ας μου πει τη γνώμη του γιατί μπορεί να λέω και βλακείες και όλη η δουλειά να γίνεται με ένα AP και μία καλή κεραία. Επίσης θα με ενδιέφερε η άποψη σας για λογισμικό που θα χρησιμοποιήσω σε έναν Η/Υ που θέλω να βάλω σαν HotspotGateway, έτσι ώστε από τη μία να έχω traffic shaping και από την άλλη να μου εμφανίζει κάποιο μήνυμα καλωσορίσματος ή ιστοσελίδα όταν ένας Η/Υ συνδέετε στο δίκτυο.
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 katarxin tha mporouses na kaneis dio pragmata.to ena einai na kaneis meleti tou xorou.ti ennoo.na baleis ena access point kapou kai na deis me to net stumbler mexri pou exeis sima kai na ine kalo sima.apo tin alli iparxei i lisi oti exeis ena kentriko controller o opoios a.emfanizei to welcome page kai kanei to authentication.pano se auton peftei enas mikros router o opoios stin ousia arxizei kai mirazei to sima se diafores kerrees.oi kerees mporei na ine kerees pou mpenoun sto tavani kai mirazoun to sima kiklika.mporoun na enothoun metaxi tous me idiko kalodio opote na mpei mia kerea ana 20 metra px kai na ise sigouros oti kaliptetai poli kala o xoros.episis mporei na mpei kai enas enisxitis simatos prin apo ola auta opote tin dinami pou dinei o router na tin auxanei se megaliteri.apla auto thelei ligo meleti giati ine analogos posa lefta thelei na xalaseis.mporei o xoros na ine megalos kai na baleis ena router me dipli i tripli kereea kai meta pio pera ena repeater san wireless bridge kai na pexeis teleia.
tonyk_x Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Αν κατάλαβα καλά επιβεβαιώνεις τους φόβους μου ότι μάλλον θα αντιμετωπίσω προβλήματα με τους δοκούς της οροφής και για αυτό μου προτείνεις κεραίες οροφής. Βασικά θα ήθελα να κρατήσω το κόστος χαμηλά γιατί θα είναι κάτι σαν χορηγία. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 apla oi kerees orofis pezoun pio kalitera apo oti mia kerea sta xamila.apo tin alli enas router mporei na mpei stin orofi.ego pantos tha eperna enan router gia arxi kai tha kana test na do poso ftanei to sima prin doso parapano lefta.
tonyk_x Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 θα ξεκινήσω έτσι και βλέπουμε. Το κακό είναι ότι σαν κλασικός νεοέλληνας ο ενδιαφερόμενος ζήτησε τιμή τηλεφωνικά και μάλιστα αφήνοντας μου μηδέν χρόνο για μελέτη. Με πολύ κόπο κατάφερα να κερδίσω μία μέρα για να δω το χώρο και να μελετήσω τις κατόψεις. είναι και κάποιο βοηθητικοί χώροι στο project αλλά σε αυτούς και μόνο με την κεραία του AP κάνω τη δουλειά μου.
xsterg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 φιλε γεια χαρα. αυτες οι δουλειες ειναι χρονοβορες. δεν ειναι απλο πραγμα η καλυψη μεγαλων κτηριων η και μεγαλων εκτασεων. θελει υπομονη, μετρησεις και χρονο. αυτα πρεπει να τα καταλαβει και ο υποψηφιος πελατης. τωρα αν θελει τιμη απο το τηλεφωνο λες και πιρνει τιμη για θονη απο το πλαισιο αυτο ειναι αλλο πραγμα. στο χερι του τεχνικου ειναι να του δωσει να καταλαβει οτι δεν ειναι σωστο να γινει ετσι.
poulinos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 apla to mono pou se sozei ine epidi ine anixtos o xoros .se alles periptoseis ginetai site survery me diafora programmata kai meta i egkatastasi.diafores eteries exoun tetoia programmata
platongr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Από μία άκρη στην άλλη πόσα μέτρα είναι ? Έχεις περιθώριο για κάποιες "τυφλές" γωνίες ?? Η λύση μίας sector σε μια γωνία ή ενός panel σε μια μεριά του τοίχου που θα βλέπει όλο τον χώρο απέναντι πως σου φαίνετε ? Τι χρήση θα γίνει εκεί, φαίνετε σαν υπόγειο parking. Θα είναι γραφεία, ή απλά κάποιος χώρος που πιθανόν να χρειαστεί κάποιος δίκτυο ? Επίσης στον κλασικό ελληνάρα να του πεις ότι τέτοιες δουλειές δεν γίνονται ούτε από το τηλέφωνο ούτε σε μία ημέρα ούτε με 1000 ευρώ που πιθανόν να θέλει να σου δώσει επειδή τώρα θυμήθηκε ότι θέλει και εκεί δίκτυο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.