Προς το περιεχόμενο

Q6600 overclocking και πρόβλημα..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

thanks!!pantws oi thermokrasies einai arketa anevasmenes...esena s full load poso einai??

Καλημέρα,

ο δικός μου μετά από 25λεπτο quadPrime @stock με Arctic Cooling Freezer 7 Pro σε αρκετά ζεστό δωμάτιο, μεσημέρι.

Η στροφές του ανεμιστήρα ήταν περίπου στης 1640 RPM σύμφωνα πάντα με το Everest.

Υπόψιν ότι στο 100% ο ανεμιστήρας φτάνει περίπου της 2630 RPM

Επίσης μια λίγο παλιότερη με Zalman 7700 μετά από ένα 16M run στο SuperPi @3500Mhz

Ο υπολογιστής στο screenshot είναι idle για τουλάχιστον 1 λεπτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε αυτο το προβλημα που εχεις με τις μνημες, το ειχα και εγω. Δηλαδη μου εδειχνε κατι τρελλα νουμερα το CPU-Z. Εκανα BIOS Update και λυθηκε το προβλημα. Εγω εκανα update μεσω windows (τοσα χρονια με ASUS mobos ετσι κανω και ποτε δεν ειχα προβλημα) με το δικο της προγραμμα ASUS UPDATE. Τωρα πια μου τις εμφανιζει σωστα (εχουμε τις ιδιες μνημες BTW).

Οκ για το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη.. Για το παραπάνω πρόβλημα? Δεν νομίζω να είναι και αυτό σε λάθος thread...

Νεκτάριε,

έχεις δύο προβλήματα!

1. χρησιμοποιείς P5K (vanilla) αντί του P5K Deluxe.

Η διαφορά στα 2 mobo δεν είναι μόνο στα "καλούδια" προσφέρει το deluxe (wifi, extra controller). Για την περίπτωση σου τα 2 board έχουν διαφορετικό voltage regulator που κάνει και τη διαφορά. Το P5K σου είναι 3 φάσεων ενώ του Deluxe είναι 8 φάσεων (παρατήρησε τους πυκνωτές που λείπουν γύρω γύρω από τη CPU). Για αυτό και το voltage dumper στο BIOS δεν κάνει τίποτα στο mobo σου ένώ δουλεύει άψογα στο Deluxe.

2. Οι 4 μνήμες σου είναι πολύ πιθανά Micron BT6 D9GMH που "τρώνε" αρκετό ρεύμα, οπότε για 4GB καλύτερα να τις άλλαζες με κάτι σε Micron Fatbody (2 X 2GB kits) π.χ. Mushkin 4GB Kit DDR2 800MHz 5-4-4-12 όποτε το MCH έχει να "χρονίσει" 4 banks αντί 8 (άρα καλύτερες επιδόσεις) και ο VR έχει να δώσει το μισό περίπου ρεύμα (άρα πιο σταθερό).

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα benchmarks γίνονται με το deluxe και 2 dimms.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Mην ανησυχείς.Και το 4,και το 3,και το 2 στις περισσότερες φορές θα κοιμόνται.

Περίμενε το Crysis και θα ξυπνήσουν... ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...