Προς το περιεχόμενο

Q6600 overclocking και πρόβλημα..

pappous_soulis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κοίτα,τρελός δεν είμαι!

Ξέρω τι ρυθμίσεις έχω βάλει στο BIOS.

JumperFree Configuration Settings

AI Overclocking: Manual

CPU Ratio Control: Manual

- Ratio CMOS Setting: 9

FSB Frequency: 356

PCI-E Frequency: 100

DRAM Frequency: DDR2-890

DRAM Timing Control: Manual

CAS# Latency: 4

RAS# to CAS# Delay: 4

RAS# Precharge: 3

RAS# Activate to Precharge: 5

TWR: AUTO

TRFC: AUTO

TWTR: AUTO

TRRD: AUTO

TRTP: AUTO

DRAM Static Read Control: AUTO

Transaction Booster: AUTO

Boost Level: N/A

Clock Over-Charging Mode: AUTO

CPU Spread Spectrum: Disabled

PCIE Spread Spectrum: Disabled

CPU Voltage: 1.415v

CPU Voltage Reference: AUTO

CPU Voltage Damper: Enabled

CPU PLL Voltage: 1.50

DRAM Voltage: 2.10

FSB Termination Voltage: 1.30

North Bridge Voltage: 1.55

North Bridge Voltage Reference: AUTO

South Bridge Voltage: 1.05

Advance CPU Settings

CPU Ratio Control: Manual

- Ratio CMOS Setting: 9

C1E Suppport: Disabled

Max CPUID Value Limit: Disabled

Vanderpool Technology: Disabled

CPU TM Function: Disabled

Execute Disable Bit: Disabled

PECI: Disabled

Δημοσ.

Παιδιά γεια και από μένα.. Έχω το απλό p5k και q6600 sta 3.01GHz (333). Είχα επί μια εβδομάδα περίπου τις μνήμες (team xtreem dark edition 4-4-4-12 800άρες) 2x1Gbytes και τις έπεζα στα 1068ΜΗz δίχως να πειράξω ρεύματα. Τα πάντα super stable με όρθος να πέζει ώρες ατελείωτες και VueDespri να κάνει render 22 ¨ωρες και παράλληλα να σερφάρω απροβλημα΄τιστα. Έλα μου που μούκατσε να προσθέσω άλλα 2Gbytes ίδιες μνήμες ακριβώς. 4g Λοιπόν και μπλέ οθόνη.. τις κατεβάζω στα 1000... λίγο ποιο σταθερά.. τις κατεβάζω κιάλο ακόμη ποιο σταθερά.. πάντα όμως με μπλέ οθόνες.. κάποια στιγμή τις έβαλα στα 800 και χειροκίνιτα 4-4-4-12 στο βιος. Έκτοτε κανένα πρόβλημα.

Το σύστημα όμως έπεσε και μάλιστα αισθητα ... από 12900 κοντα το 3dmark2006 τώρα 11995... Για λίγο βοήθεια σε ένα νέο παρακαλώ :).

Αυτό όμως που με ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ από την πρώτη μέρα που τόστεισα το σύστημα είναι κάτι άλο. ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ την βοήθειά σας.

Τα πάντα σταθερά. Από την πρώτη στιγμή απόλυτη επιτιχία. Όμως.. τυχαίες στιγμές η οθόνη γίνετε μαύρη για ένα δεφτερόλεπτο και επανέρχετε αμέσως μετά!!!! ΔΕΝ κολάει το σύστημα διότι συνεχίζω για παράδειγμα να γράφω και αυτά που γράφω είναι ήδη γραμμένα.. το έχει κάνει άπειρες φορές και είναι κομμάτι ενοχλητικό. Σκεφτομαι πως είναι κάτι με την τροφοδοσία ? .. Με το overdrive Της 2900χτ ?.. Η κάρτα δεν δείχνει να έχει κανένα πρόβ΄λημα και με το Overdrive μνήμες στο φούλ 900mhz και 800 το core (Ποίο πάνω βγάζει τεχνάσματα σε μερικα΄παιχνίδια). Σκέφτομαι σοβαρά μήπως είναι drivers 7.7... Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω παλιότερους .. Βαριέμαι.. άμα αξίζει όως και ξέρει κάποιος να μου πεί με σιγουριά να το κάνω.

ΤΟ σύμπτωμα είναι ακριβώς το ίδιο με όταν για παράδειγμα αλάξουμε μέσα από το ccc λάξουμε timings Για το refresh της οθόνης από 59 σε 60 mhz. 1 δευτερόλεπτο και επανέρχετε.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ 3d.. Μόνο σε 2D!!!!

Το σύστημα στο οποίο αναφέρομαι είναι με enermax galaxy psu και 24άρι samsung 244t... Τα υπόλοιπα τα ανέφερα παραπάνω (q6600, 4x1g team xtreem 4-4-4-12, p5k).

Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έμπειρο εξαντλώ κάθε πιθανότητα και για αυτό περισσότερο διαβάζω παρά ρωτάω.. Έχω ψάξει αρκετά στο φίλο μας και δεν έχω βρεί πουθενά κάτι παρόμοιο με λέξεις κλειδιά όπως screen flash, flicker, 1 second black σε συνδιασμό όλα με 7.7 με ατι με hd2900xt Κλπ κλπ..

ΜΑΚΑΡΙ κάποιος να ξέρει κάτι θα το εκτιμήσω ΠΑΡΑΦΟΡΑ :D:D:D

Δημοσ.
@ phovos: Το μέγιστο fsb και για την μητρική και για τον επεξεργαστή είναι σίγουρα αρκετά πιο πάνω.Θα τα ψάξω όμως όταν έχω χρόνο.

@ progx: Θα το δοκίμαζα,αλλά θέλω να ανεβάσω και τις μνήμες μου,άλλωστε γι'αυτό τις πείρα. (άσε που μου βγήκε η πίστη για να διαλέξω!)

Papou Souli , καλα αυτα που λεσ αλλα ο phovos στα εξηγησε ποιο πριν τα πραγματα . Το overclocking ειναι ενα συνολο (και εξαρτατε) απο πολλους διαφορετικους παραγοντες.

Για να ξερεις που πατας και τι κανεις πρεπει να βρεις αυτα που ειπε ο phovos ποιο πριν. Μεχρι που παει ο CPU σου? η μητρικη τι max FSB σηκωνει? Και η μνημες στο τελος?

:???:

καταρχας θα πρεπει να ριξεις τις μνημες ακομα κ σε 1:1 για να δεις μονο ο cpu σου που σε κοβει. να τον πας μεχρι το μαξ oc του. αν το βρεις αυτο μετα ξερεις οτι αν πχ το cpu σου πηγαινει μεχρι 3.3 ανετα αλλα οταν ανεβαζεις και τις μνημες κολαει στα 3 αρα σε κοβουν οι μνημες απο κει και περα..

καταλαβες? Δεν ειναι βαλτα ολα φουλ και αντε αερα! γιατι στο τελος θα αναγκαστεις να ποσταρεις σε καποιο φορουμ (καλη ωρα) και να ρωτας "Τα εχω βαλει ολα στο φουλ! αλλα κολαει, τι φταιει?" , μα δεν ξερεις εσυ (ή καλυτερα δεν το τσεκαρες οργανομενα-σωστα) που εχεις το PC μπροστα σου και το δοκιμαζεις και πρεπει να ξερουμε εμεις απεξω? :roll:

Ολα αυτα δεν στα λεω ουτε εριστικα ουτε για να σου την πω. Απλος σου εδωσε την συμβουλη του ο Phovos για το πως πρεπει σωστα να κανεις το OC και να δεις που θα βρεις μονος σου την απαντηση σε αυτα που ρωτας , αλλα του απαντησες οτι δεν εχεις χρονο και οτι θα το δοκιμασεις αλλα θελεις τωρα με την μια τα max των μνημων σου και του cpu σου. Δεν γινεται ετσι ομως... θελουν ψαξιμο ολα αυτα... :wink:

Δημοσ.

Tα κατάλαβα όλα αυτά.Δεν ζητάω να μου πει κανένας πόσο fsb να βάλω,εννοείται αυτά μόνος μου θα τα βρω. :D

Άλλο πρόβλημα έχω όμως,οι μνήμες μου φαίνεται να έχουν άλλαντι άλλων timings.

Anyways,ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :-)

Δημοσ.

Φίλε nectons,είσαι σε λάθος thread νομίζω.

Πάντως,το πρόβλημά σου μου φαίνεται είτε για οθόνη,είτε για κάρτα γραφικών.Δοκίμασε την οθόνη σου σε άλλο PC,και την κάρτα επίσης. (ή βάλε άλλη κάρτα στο PC σου για δοκιμή.) :wink:

Δημοσ.

Ποιο πιθανο ειναι να διαβαζει τα timings λαθος απο τα windows παρα να τα αλλαζει το bios μονο του.

Ισως με ενα bios update να στρωσει.

Δημοσ.
Παιδιά γεια και από μένα.. Έχω το απλό p5k και q6600 sta 3.01GHz (333). Είχα επί μια εβδομάδα περίπου τις μνήμες (team xtreem dark edition 4-4-4-12 800άρες) 2x1Gbytes και τις έπεζα στα 1068ΜΗz δίχως να πειράξω ρεύματα. Τα πάντα super stable με όρθος να πέζει ώρες ατελείωτες και VueDespri να κάνει render 22 ¨ωρες και παράλληλα να σερφάρω απροβλημα΄τιστα. Έλα μου που μούκατσε να προσθέσω άλλα 2Gbytes ίδιες μνήμες ακριβώς. 4g Λοιπόν και μπλέ οθόνη.. τις κατεβάζω στα 1000... λίγο ποιο σταθερά.. τις κατεβάζω κιάλο ακόμη ποιο σταθερά.. πάντα όμως με μπλέ οθόνες.. κάποια στιγμή τις έβαλα στα 800 και χειροκίνιτα 4-4-4-12 στο βιος. Έκτοτε κανένα πρόβλημα.

Το σύστημα όμως έπεσε και μάλιστα αισθητα ... από 12900 κοντα το 3dmark2006 τώρα 11995... Για λίγο βοήθεια σε ένα νέο παρακαλώ :).

Οκ για το πρόβλημα με τη μαύρη οθόνη.. Για το παραπάνω πρόβλημα? Δεν νομίζω να είναι και αυτό σε λάθος thread...

Δημοσ.

Χωρίς να ξέρω αν υπάρχουν στο e-shop, για κοίτα μία εκ των:

Sunbeam Tuniq Tower, Scythe Ninja Plus Rev.B / Infinity, Thermalright Ultra 120 / U120 Extreme ... Όλες τους ικανές να τον φθάσουν στα 3.4GHz με καλές θερμοκρασίες :wink:

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να εντοπίσεις το max fsb του Q6600 με stock cooler ... :razz: Ανεβάζεις fsb μέχρι να κολλήσει το μηχάνημα, να μην bootarei τα windows ή να είναι γενικότερα ασταθές (try SuperPi, Orthos, Prime95) ... Τότε κάνεις ClearCMos και ξαναανεβάζεις μέχρι το σημείο που το σύστημα ήταν σταθερό ... There you go ... :razz:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...