pappous_soulis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω κάτι. Έχω ανεβάσει τον Q6600 στα 3.2ghz και του δίνω 1.4v,με τις μνήμες να είναι στα 890Mhz,με default timings και 2.2v. Το πρόβλημα είναι οτι μετά απο κάμποση ώρα που το τρέχω σε παιχνίδια,κολλάει και εμφανίζει μια μπλε οθόνη με κάτι ακαταλαβίστικα και κάνει επανεκκίνηση. Αυτό τώρα σημαίνει οτι πρέπει να δώσω περισσότερο ρεύμα ή λιγότερο? Για πείτε τι ξέρετε γιατί έχω εκνευριστεί και όσο και να πειραματίζομαι δεν το καταφέρνω.. :roll: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NeithaN Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 mhpws exeis anevasei poly tis mnhmes? gia arxh dokimase na mhn tis anevaseis panw apo thn onomastikh tous syxnothta kai me ta default volt... meta pai3e kai vres pou mainei sta8ero... poia mobo exeis? poies mnhmes? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Λοιπόν. Έχω τις G.Skill F2-6400CL4D-2GBHK στα 800Mhz default.Aναφέρει οτι λειτουργούν στα 2.0~2.1v αλλά είχα βρει αρκετά review που λέγανε οτι λειτουργούν μια χαρά μέχρι και 2.35v. To mobo μου είναι μια Asus P5K Deluxe WiFi. Edit: Σκέφτομαι να τις αφήσω στα 2.1v και να δω μέχρι που πάνε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isspro Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 telika vrikes akri? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Σε 2.1volt δεν μου κάνουν προβλήματα,περάσαν και ένα 2ωρο τεστ orthos.Παραπάνω volt αρχίζουν και τα παίζουν.:???: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω κάτι.Έχω ανεβάσει τον Q6600 στα 3.2ghz και του δίνω 1.4v 1.4 troi o dipirinos mou. balto sto auto. na deis poso trabai to vcore. ta timing tis mnimis ta epiveveoneis mesw tou cpuz. auto sto lew giati ta default tis mobo mou edinan 5.5.5.15 egw ta ekana 4.4.4.12 ta ipolipa den ta piraksa oute ekana undervoltage. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 1)Ποιο ειναι το max stable fsb της μητρικής σου? 2)Ποιο ειναι το max stable fsb στις μνημες σου? 3)Ποιο ειναι το max stable fsb στον επεξεργαστή σου? Τα εχεις βρει αυτά τα 3?Παντα οταν κανουμε o/c βρισκουμε το msf απο καθε part κραταμε σημειώσεις για τα timings(μνημες) και ρυθμίσεις(bios)που χρησιμοποιούμε ανα ταχυτητα και στο τελος τα συνδιαζουμε ολα μαζι για να βγαλουμε ενα καλο και σταθερο overclocked συστημα. Αν δεν εχεις κανει τίποτα απο τα παραπάνω τοτε καλυτερα να ξεκινήσεις απο την αρχή. Υπάρχει ενα καλο review/o/c guide για την P5k και Q6600 , οπου μπορεις να βρεις ρυθμίσεις για μνημες και bios που σε λογικά πλαισια(3-3,2Ghz)θα δουλεψουν και σε σενα review/o/c guide EDIT 1)Με το να τρεξεις ενα 2ωρο το orthos δε παει να πει οτι το συστημα σου ειναι σταθερο...αστο ενα 8ωρο και βλέπουμε... 2)Δες κατα ποσο ειναι σταθερες οι μνημες σου με το Memtest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isspro Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 review/o/c guide gia n680sli-dq6 kai q6600 ksereis pou mporw na brw? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phovos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 nope δεν εχω κατι στα bookmarks αλλά οπως λεμε πάντα GOOGLE is your friend!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
progx Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Καλημέρα. Ανέβασε το FSB στα 400Mhz. Κατέβασε τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή σου στο 8Χ και τον διαιρέτη της μνημης στο 2. Ετσι θα είσαι στα 3200Mhz με της μνήμες στα 800Mhz με τεσσάρια timings εφόσον έχεις φροντίσει να τα επιλέξεις χειροκίνητα από το Bios. Την τάση του επεξεργαστή αστην στα 1.4V και αυτή της μνημης στα 2.1V. Τρέξε το παρακάτω για αρκετή ώρα και αναλόγως πράττεις εκ του αποτελέσματος. Αν σου παρουσιαστεί σφάλμα, τότε φροντίζεις να αυξήσεις ελάχιστα την τάση του επεξεργαστή σου μέχρι να είσαι stable. Αν είσαι τυχερός ίσως και με λιγότερη τάση να είσαι σταθερός στην συγκεκριμενη συχνότητα. p.s (Απο θερμοκρασίες πως είσαι? Εχεις παρατηρήσει καθόλου διακυμάνσεις ανάμεσα στους 4 πυρήνες σου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 @ phovos: Το μέγιστο fsb και για την μητρική και για τον επεξεργαστή είναι σίγουρα αρκετά πιο πάνω.Θα τα ψάξω όμως όταν έχω χρόνο. @ progx: Θα το δοκίμαζα,αλλά θέλω να ανεβάσω και τις μνήμες μου,άλλωστε γι'αυτό τις πείρα. (άσε που μου βγήκε η πίστη για να διαλέξω!) Κάτι άλλο που ήθελα να σας ρωτήσω. Έχω ένα πρόβλημα με τις μνήμες.Ακόμα και όταν έχω τα πάντα στα default (2,4ghz η CPU,800mhz οι μνήμες) το CPU-Z (στο Memory tab,όχι στο SPD),αλλά και το Everest αντί να δείχνουν 4-4-3-5 στα timings,μου βγάζουν 32-5-6-5. :neutral: Ρώτησα τον billpeppa και μου'πε οτι είναι φυσιολογικό,αλλά εγώ εξακολουθώ να το βλέπω περίεργο. Εσείς τι λέτε? Εdit: οι θερμοκρασίες φυσιολογικές μου φαίνονται.Π.χ,αυτή τη στιγμή είναι 47-49-47-47 βαθμοί αντίστοιχα για τον κάθε πυρήνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Πάρ'τε και μια εικόνα. :???: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 me to: to cas latency 32.0&RAS percharge einai ipervoliko. fix it in the bios. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 fix it how? Τα έχω manually βάλει στα 4-4-3-5 και τα υπόλοιπα στο AUTO,και έχω κάνει ένα κάρο συνδυασμούς αλλά τίποτα. :neutral: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2007 fix it how?Τα έχω manually βάλει στα 4-4-3-5 και τα υπόλοιπα στο AUTO,και έχω κάνει ένα κάρο συνδυασμούς αλλά τίποτα. :neutral: egw vlepw oti exi kani 32-5-2-12. exi megali diafora apo to 4-4-3-5. kati exi kani la8os. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.