Προς το περιεχόμενο

μνήμες σε μητρική της Asus P5GDC-V Deluxe?

remote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Έχω τη μητρική P5GDC-V Deluxe της ASUS με 2 x 512Mb μνήμης DDR2-533Mhz

Πήγα σε κατάστημα με υπολογιστές και ζήτησα να μου δώσουν μνήμη 2 x 1Gb και μου πρότειναν αυτό το μοντέλο:

Mushkin 996527

με τα εξής χαρακτηριστικά

Frequency: 800MHz

Latency: 5-5-5-12

Parity: Unbuffered

Voltage: 1.8V

Pins: 240

Density

Module: 128Mx64

Chip: 64Mx8

το οποίο και αγόρασα, αλλά δυστυχώς το σύστημα μου ποτέ δεν boot-αρε με αυτή τη μνήμη, οπότε έβαλα ξανά τις παλιές μνήμηες και άρχισα να ψάχνω στο net...

Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει ασυμβατότητα της μητρικής μου με τις εν λόγω μνήμες;

Έχω αναβαθμίσει το BIOS με την τελευταία του έκδοση..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλώς ήρθες στο forum!

Από ότι βλέπω η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 533MHz σε dual-channel και όχι 800...αλλά πάλι αυτή η μνήμη που πήρες (άμα δεν μπορείς να την αλλάξεις με φτηνότερη) μπορείς να την τοποθετήσεις στη θύρα ddr2 που έχει η mobo σου...δες στο manual που ακριβώς είναι αυτή. (έχει 6 θύρες, όπου οι δύο είναι για ddr2) ;)

Δημοσ.
Καλώς ήρθες στο forum!

Από ότι βλέπω η μητρική σου υποστηρίζει μέχρι 533MHz σε dual-channel και όχι 800...αλλά πάλι αυτή η μνήμη που πήρες (άμα δεν μπορείς να την αλλάξεις με φτηνότερη) μπορείς να την τοποθετήσεις στη θύρα ddr2 που έχει η mobo σου...δες στο manual που ακριβώς είναι αυτή. (έχει 6 θύρες, όπου οι δύο είναι για ddr2) ;)

Καλώς σας βρίσκω στο forum.

Ναι, ναι... η motherboard μου υποστηρίζει είτε μέχρι 4 πλακέτες DDR είτε 2 DDR2 (φυσικά όχι ταυτόχρονα).. DDR2 είναι και η παλιά μου μνήμη την οποία ήθελα να αντικαταστήσω.. δεν ανάβει ούτε καν η οθόνη με την καινούρια μνήμη.

Συνεπώς ατυχήσαμε με τη μνήμη, ε;

Δημοσ.
Καλώς σας βρίσκω στο forum.

Ναι, ναι... η motherboard μου υποστηρίζει είτε μέχρι 4 πλακέτες DDR είτε 2 DDR2 (φυσικά όχι ταυτόχρονα).. DDR2 είναι και η παλιά μου μνήμη την οποία ήθελα να αντικαταστήσω.. δεν ανάβει ούτε καν η οθόνη με την καινούρια μνήμη.

Συνεπώς ατυχήσαμε με τη μνήμη, ε;

Μάλλον αλλά νομίζω πως η μνήμη θα υπολειτουργούσε κανονικά...μπορεί να είναι και καμμένη ή να έχει πρόβλημα, πήγαινέ την πίσω και πάρε δύο από αυτό.

Πάρε μνήμες γενικά DDR2 533MHz και άμα θέλεις να είναι και dc.

btw από ποίο μαγαζί τις πήρες?

Δημοσ.
Μάλλον αλλά νομίζω πως η μνήμη θα υπολειτουργούσε κανονικά...μπορεί να είναι και καμμένη ή να έχει πρόβλημα, πήγαινέ την πίσω και πάρε δύο από αυτό.

Πάρε μνήμες γενικά DDR2 533MHz και άμα θέλεις να είναι και dc.

btw από ποίο μαγαζί τις πήρες?

Κι εγώ αυτό νόμιζα...

Γιαυτό θεώρησα πιο πιθανό ότι θα έφταιγε το σύστημά μου..

Σε κάθε περίπτωση αύριο θα πεταχτώ στο πλαίσιο (από όπου και αγόρασα τη μνήμη) να ρωτήσω τι παίζει.. Πάντως ακόμα και αν ο υπάλληλος εκεί μου πρότεινε μνήμη, θεωρώ απίθανο να μου την αλλάξουν σε περίπτωση που δεν είναι καμμένη (δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα η μνήμη -- αν και το εύχομαι).

Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για τις συμβουλές..

Δημοσ.

Μην το θεωρείς απίθανο...πες ένας μλκας μου πρότεινε αυτή τη μνήμη για την μητρική μου και δεν δουλεύει, απαιτώ να μου την αλλάξετε :D:D:D.

Όταν τελειώσεις πες μας τι έκανες.

Δημοσ.
Μην το θεωρείς απίθανο...πες ένας μλκας μου πρότεινε αυτή τη μνήμη για την μητρική μου και δεν δουλεύει, απαιτώ να μου την αλλάξετε :D:D:D.

Όταν τελειώσεις πες μας τι έκανες.

Θα ενημερώσω το forum.. Είμαι κ εγώ περίεργος να δω περί τίνος πρόκειται.

Επί του παρόντος, μένουμε ως είχαμε..

Προτάσεις δεκτές ;P

Δημοσ.

Τελικά η μνήμη δεν ήταν συμβατή με τη μητρική μου και την αλλάξανε με μία στα 533Mhz... Μου επέστρεψαν και τη διαφορά στην τιμή!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...