phovos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Εδω και αρκετο καιρο τα εχω παρατήσει τα πραγματα με τα pc και τις αναβαθμισεις και μετα απο 2 χρονια ειπα να αλλαξω μερικά πραγματακια στο pc... Ο επεξεργαστής θα ειναι σίγουρα ο Q6600(250euro) Θα χρειαστώ μητρική και μνημες. Αυτη τη στιγμή εχω τη DFI Lan party sli DR και μπορω να πω οτι τη λατρευω. Οπότε θέλω κατι αντιστοιχο εξισου καλή σε o/c(δε ξερω αν αποφασίσω να ξανα ασχοληθω) και το ιδιο ποιοτική...Μέχρι 200euro περιπου (10 πανω 10 κατω δε θα τα χαλασουμε) Α! δε τρελαινομαι για asus και giga εκτος αν ειναι κατι πολυ καλο... ειδα τη DFI UT LP P-35-T2R αλλά απ ότι ειδα δεν υπάρχει Ελλάδα. Υπάρχει διαθέσιμο κάτι παρόμοιο? Ποιο chipset αποδίδει καλύτερα overall 680 ή P35?(o/c,games,media encoding e.t.c) Μνήμες: OCZ,G skill ,, Mushkin, Corsair, Crucial αυτες τις μαρκες προτιμώ αλλά επειδή εχω μεινει στην DDR εποχή δεν εχω ιδέα τι παιζει με τα chips στις DDR2 (υπάρχουν ακομα tccd/utt/bh5??? :D ) δεν εχω σκοπο να ξοδεψω μια περιουσια στις μνημες μιας και δεν υπάρχει ιδιαιτερος χρονος για o/c και bench ειδα τις OCZ 2GB Kit (2X1GB) DDR2 800 Special Ops Edition και ειναι σε καλη τιμή δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο ομως. Ποια chip αποδιδουν καλύτερα στις DDR2(και σε o/c)? υπήρχαν καποτε κατι twinmos με utt σχεδον τσαμπα υπάρχει κατι αντιστοιχο σημερα? Για τις μνημες βρηκα και αυτό οποτε αν δειτε κατι καλο πειτε Τα υπολοιπα θα τα παρω απο το παλιο pc οποτε Q6600=250 euro mobo~200euro ram~100-150 euro ακουω προτασεις...
phovos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 τιποτα ρε guys? Αντε να βοηθήσω λίγο στις μητρικες.Μεταξύ αυτων ποια προτεινετε?και ως value for money Abit IN9-32X-MAX WiFi ASUS P5N32-E SLI PLUS ASUS P5K3 DELUXE/WIFI-AP IP35Pro (P35, s775, DDR2, GURU) P5N32-E NF680I SLI (PCI-EX,DDR2) Και ως top επιλογή υπάρχει και η striker extreme αλλά θελει λιγο σκεψη λογο οικονομικου(πολλα λεφτα τα 500mhz fsb)
LL_NEO Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Αν δεν σκοπεύεις στο sli δεν υπάρχει λόγος να πάς για nforce4
phovos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 κατα ενα μεγάλο ποσοστο δε προκειται να παω σε sli ή crossfire.Απλα οι ποιο αξιολογες προτασεις περιλαμβανουν και sli. Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι παιζει με τα μικροτερα chipsets απο το 680 της nvidia...και κατα ποσο αποδιδουν διαβαζω reviews αλλα εχω μπερδευτει υπερβολικα με τις μητρικες και τις εκδοσεις τους.Απο chipset intel δεν εχω ιδεα επισης μια ζωη AMD ειχα οποτε καταλαβαινεις οτι υπάρχει μπέρδεμα. Απλά θελω μια καλή μητρική εως 200 ευρω καλής ποιοτητας γρήγορη και να εχει και δυνατοτητες o/c.Τωρα αν δεν ειναι sli δε τρεχει και τπτ...
LL_NEO Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 In that case κάνεις άγια που περιμένεις την DFI.
george_o/c Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Αν επείγει η αναβάθμιση δες την Asus P5K Deluxe (Όχι την P5K3 που γράφεις, εκτός και αν δίνεις 499ε για 2G DDR3 ... ), η οποία είναι κορυφαία από πλευράς χαρακτηριστικών αλλά και ποιότητας. Το μόνο αρνητικό της είναι το overheating που λαμβάνει μέρος στα Mofsets, αν και δεν θα σε ενοχλήσει καν ... Εκτός αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με extreme o/c ... :wink: Εναλλακτικά δες και την Gigabyte DQ6, η οποία βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την P5K (είναι κάπως χειρότερη :wink:), με τεράστιο μειονέκτημά της, το silly bios ... :wink: Προσωπικά θα πήγαινα για την P5K Deluxe πάντως :wink: Ένα συγκριτικό από τον Θωμά για να δεις διαφορές διαφόρων mobo (συμπεριλαμβανομένων και των P5K / DQ6 βέβαια), νομίζω θα σε βοηθήσει ! :wink: Για μνήμες, και εφόσον θα ασχοληθείς με o/c, δες τις Crucial Ballistix (κοστίζουν 130ε από ε-μάγαζο αλλά έχουν εξαντληθεί προς το παρόν :sad:, τις συγκεκριμένες Supertalent και τέλος τις κορυφαίες Cellshock 4-4-4-12, όλες με Micron D9GMH chips, ικανές να φτάσουν άνετα τα 1000MHz ! (μπορεί και ~1066MHz :wink:) Τώρα για SLI δεν νομίζω να ψήνεσαι, αφού το ουσιαστικό κέρδος στις επιδόσεις είναι μικρότερο από το θεωρητικό, και επιπλέον εκλύεται περισσότερη θερμότητα στο case, καταλαμβάνουν χώρο, και χρειάζονται επιπλέον Watt ... Άρα ποιο το κέρδος ? (Εκτός αν θες να πας για 2 x 8800GTX / Ultra, τότε πάω πάσο ... )
phovos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Ουπς δεν ειδα οτι η ASUS P5K3 παει για ddr3 Τις Giga δε τις παω καθολου και ουτε το αθλιο bios που κουβαλανε οποτε η ASUS P5K del δειχνει καλή επιλογή και απ οτι ειδα εχει δυνατοτητες O/C με λιγο tweak πιστευω οτι θα παει καλα. Για μνημες μπορω να πω οτι απο reviews που διαβασα οι cellshock εχουν προοπτικές και πολυ καλες επιδοσεις για τα χρηματα τους και οχι μονο.5 χρονια εγγυηση μεν αλλα ποιος κραταει μνημες για 5 χρονια ? Δε μπορω να πω οτι καιγομαι να τα παρω αυριο μιας και ο αθλονακος κραταει μια χαρα ακομα.Περίπου σε ενα 1 1/2 μηνα θα το εχω ετοιμο αφου θα αγοραστουν ολα σιγα σιγα(αν δε παω διακοπες ακομα πιο γρηγορα...) Thanks a lot george & LL_NEO για τις προτασεις
george_o/c Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Tπτ ρε συ, και ότι άλλες απορίες έχεις πόσταρε ξανά, να βοηθήσουμε όπως μπορούμε ! :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.