litle_john Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Θα έπερνα ένα corsair τροφοδοτικό αλλα τα πράματα δεν πήγαν ρολοι και δεν μπορώ αυτή την στιγμή να το αγοράσω οπώτε θα βολευτώ για λίγο με το tagan. Η ερ'ωτησή μου είναι αν θα μπορέσω στο amd 3800, asus m2n sli deluxe, geil ultra ram 6400 tagan tg480-u15 να κάνω overclocking.Προβλήματα δεν έχω κάθε άλλο που έχει αποδιχθέι σκυλί και έχω ένα σταθερό pc αλλα φοβάμαι να τον ανεβάσω. Τι λέτε να ξεκινήσω επιτέλους να κάνω oc ή να περιμένω καμια 4-5-6 μήνες για το corsair?
Delirium Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 :twisted: Kopana to - kopana to kai mi fovasai Thanato :twisted:
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Αγαπητε φίλε, να ξες πως το O/C είναι μια πολύ επικύνδινη διαδικασία, κατα την οποία σπρώχνεις τον υπολογιστή σου στα όρια του... Πριν αρχίσεις το O/C θα σε συμβούλευα να ελέγξεις τις θεροκρασίες του συστήματος και να βεβαιωθεις οτι δεν ειναι πολυ υψηλες ( 45-50 ). Τώρα όσο αφορά εσένα, θα σε συμβούλευα να μη κάνεις O/C(αν και νο΄μίζω πως θα φτάσει στους 4000+) ειδικότερα αν δεν εισαι και πολυ έμπειρος. Aν πάλι θες απεγνωσμένα O/C, τότε θα σε συμβούλευα να αγοράσεις σύστημα ψύξης ή ακόμα καλύτερα Watercooling. Το Pc σου αντέχει για ακόμα 1-1,5 χρόνια... Περίμενε καλύτερα για το PSU η αγόρασε το Toughpower της Tt που ειναι πραγματικά σκυλία! Τώρα... It's Up To You!
litle_john Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 έχω πολύ καλή ψήκτρα στον επεξεργαστή και γενικά και καλή ψύξη έχει το pc μου και καλό airflow. Έχω και πόσα 12άρια έξτρα φανς! Αλλα το θέμα μου είναι αν το τροφοδοτικό θα με κρατίσει γιατί έχω ακούσει κακα λόγια απο εσάς για τα ταγκάν (και απο όλα σχεδον τα ελληνικά φορα). Μόνο αυτό θέλω να μάθω αν αρκεί το τροφοδοτικό μου. Ευχαριστώ
desolatorXT Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Θα έπερνα ένα corsair τροφοδοτικό αλλα τα πράματα δεν πήγαν ρολοι και δεν μπορώ αυτή την στιγμή να το αγοράσω οπώτε θα βολευτώ για λίγο με το tagan.Η ερ'ωτησή μου είναι αν θα μπορέσω στο amd 3800, asus m2n sli deluxe, geil ultra ram 6400 tagan tg480-u15 να κάνω overclocking.Προβλήματα δεν έχω κάθε άλλο που έχει αποδιχθέι σκυλί και έχω ένα σταθερό pc αλλα φοβάμαι να τον ανεβάσω. Τι λέτε να ξεκινήσω επιτέλους να κάνω oc ή να περιμένω καμια 4-5-6 μήνες για το corsair? γιατί θες να κάνεις overclocking?
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δεν μας είπες ομως... ποσο Watt ειναι το τροφοδοτικό σου ?
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Χμ... Φτάνει δεν φτάνει... Κατα 70% θα φτάσει... Ναι.... Οπότε προχώρα άφοβα στα 4000+. Προσοχή όμως... Να ανεβάζεις λίγο λίγο το FSB 2-3 και να κάνεις συνεχώς έλεγχο!
litle_john Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 sapphire x1950pro 512mb pcie amd 3800+ am2 asus m2n sli deluxe 2x1gb 6400 geil micron chip (απο αυτα που ανεβαίνουν πολύ δεν θυμάμαι ακριβώς μοντέλο) creative sb audigy4 tv tuner asus wd1600js sata2 tagan 480watt herochi 6aseries μς 2 12άρια φανς της hipper με ledάκια +1 12άρι φαν ίδιο σε αυτή την ψύκτρα http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.650544 Επίσης απο οτι κατάλαβα φτάνει το τροφοδοτικό. Αν το άλλαζα θα κέρδιζα κάτι??Και στο oc και γενικά στο pc... βασικά το παρρίγιλα αυτό http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700194 και περιμένει στο κατάστημα... Να πάω να το πάρω ή να το ακυρώσω? Κανένα άλλο κολπάκι για πετυχημένο oc? Α!Η μοβο δεν έχει κλείδωμα Pci/pci-e θυρών τι να κάνω για να μη προκαλέσω ζημιά?Υπάρχει μήπως κάπως αλιώς μέσα στο βιος? εδιτ-oc θέλω να κάνω γιατι με τραβάει...και θέλω να γίνω και overclocker (τι γελάτε όλοι απο αυτό το στάδιο άρχισαν....) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
litle_john Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Να πω πως το τροφοδοτικό που έχω τώρα είναι κανόνι.Δεν κολάει πουθενά και μάλιστα όσες φορεςς έγινε διακοπή ρεύματος για 1-2 δευτερόλεπτα ενω οθόνες ηχεία κτλ έκλισαν το τροφοδοτικό κατάφερε να κρατίσει ανικτό το pc. Απλά το λέω
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Σίγουρα... της Tangan ειναι πολύ καλά τροφοδοτικά και ισχυρά... Εγώ πάντως λέω να μην το αγοράσεις αυτο. Πήγαινε απευθείας σε αγορά τροφοδοτικου. Βασικα, καλύτερο τροφοδοτικο = σταθερότερο σύστημα. Αν, λέμε αν δεν φτάσει κανεις CMOS απο τα BIOS και καθαρίζεις μια και καλή
litle_john Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Λοιπόν, πριν αρχίσω να oc θέλω να μου πείτε κανένα κολπάκι που πρέπει να ξέρω...Και για να μη κάνω καμια χαζομάρα και για να έχω και απόδοση και σταθερότητα. Α!Το ρεύμα πότε θα το ανεβάσω? Με τις pci/pci-e θύρες τι παίζει που δεν έχει κλέιδωμα η μοβο? Να πω απλα πως θα ανεβάσω και τις μνήμες. Εχω μια ερώτηση και για τις μνήμες, θα ανέβουν μαζί με τον επεξεργαστή όσο του ανεβάζω το fsb ή θα πρέπει να τις ανεβάσω ξεχοριστά? Είναι ειδι στα 800mhz οπώτε μόνο timigns θα κατεβάσω... τι παίζει εδω με το fsb του επεξεργαστή? Πάρτε μια αναπνοή και ξεκκινήστε να με μορφώνετε :lol: Ευχαριστώ παιδιά!
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δες εδω: http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=30426&pid=283258&st=0&&do=findComment&comment=283258
litle_john Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Ω!Ευχαριστώ πολύ καλός οδηγός, αλλα να ρωτήσω κάτι ακόμα, στο βιος έχει το multiplier (πολ/στής) ξεκλέιδοτο. Δηλαδή μπορώ να τον ανεβάσω.Είναι λογικό αυτό (οι amd x2 κλειδωμένο δεν τον έχουν?:roll:).Να ανεβάσω και τον πολ/στλη ή παίζει να τα κάψω επειδή είναι κλειδωμένος?
21century Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Οδηγός για κλοκαρισμα υπαρχει κι εδω http://www.freegr.gr/forum/viewtopic.php?p=515& , που πιστευω να βοηθησει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.