.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Χαιρετώ τους Insomniacs! Με το που μπαίνω στα BIOS και βλέπω CPU Temperature 101C τρελάθηκα! Η σύνθεση του PC μου είναι CPU 2,66 Ghz, Ram 2*256 400Mhz, W/D 80GB, PSU Thermaltake 470W, VGA Fx5500 256Mb. Τι λέτε είναι σε κανονικά επίπεδα η CPU Temperature ??
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 επισης τη δείχνουν αυτές οι "Φλόγες" ?
parsifal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Φυσικά και δεν είναι κανονική τέτοια θερμοκρασία για CPU! Είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν ένδειξη σε Farehneit; *Edit: Μετά είδα το 2ο post σου. Πιθανόν να έχεις έκδοση BIOS που ερμηνεύει αλλά αντ' άλλων τη μέτρηση του thermal sensor. Τί επεξεργαστής είναι, Pentium D?
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Οχι, ειναι Intel P4 Northwood! αρα τι γινετε ? αλλάζουμε ψυχτρα ?
parsifal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Χμμ, είδα τα VCOREA και VCOREB και ψάρωσα. Σε πρώτη φάση, τα εξής: 1. Καλό καθάρισμα στο εσωτερικό του PC και σε όλους τους ανεμιστήρες του, αν έχει καιρό να γίνει. 2. Αναβάθμιση στο latest BIOS, που πιθανόν να διορθώσει την ένδειξη θερμοκρασίας στο BIOS 3. Έλεγχος αν πατάει καλά η ψύκτρα πάνω στον επεξεργαστή. Αν την αφαιρέσεις, είναι ευκαιρία να αλλάξεις και τη θερμοαγώγιμη πάστα. Καθαρίζεις καλά την υπάρχουσα με ισοπροπυλική αλκοόλη (στα φαρμακεία) και βάζεις μία επώνυμη όπως Arctic Silver/Ceramique. Ξανατοποθετείς την ψύκτρα και ελέγχεις θερμοκρασίες
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 1. To καθάρισα πριν 2 μέρες 2. Δεν ξέρω πως να το κάνω BIOS Update 3. Η ψύκτρα δεν κουμπώνει καλά! Μόλις το είδα!!! Τι να κάνω ?
parsifal Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 2. Στο site της εκάστοτε κατασκευάστριας εταιρείας της μητρικής θα βρεις την τελευταία έκδοση BIOS για να κατεβάσεις και οδηγίες για το πώς γίνεται 3. Ό,τι είπα παραπάνω. Την αφαιρείς, καθαρίζεις την παλιά πάστα, βάζεις καινούργια, ξανατοποθετείς την ψύκτρα. Εδώ ένας οδηγός που μόλις βρήκα πρόχειρα στο Google. Αν δεν έχεις εμπιστοσύνη στις γνώσεις σου, ζήτα τη βοήθεια ενός έμπειρου φίλου και κοίτα τον για να μαθαίνεις...
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Αυτα τα VCOREA και VCOREB τι δείχνουν ?
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Αυτό στην εικόνα που ειναι κυκλωμενο ειναι κατι το ανησυχητικο?
Melissa_virus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Την τελευταία φορά που είχα δει τέτοιες temp κοντά στους 90 σε northwood και το pc σε game βάραγε restart για να μην καεί, όταν το άνοιξα το pc είχε μια κουβέρτα από σκόνη πάνω στην ψύκτρα… Δεν πατάει καλά η ψύκτρα? Για ποιο λόγο? Μήπως δεν την κούμπωσες καλά? Βγάλτη και ξαναβάλτη. Αφού καθαρίσεις τον cpu από την παλιά πάστα και βάλεις new.
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δεν κουμπώνει και δεν ξέρω για ποιο λόγο, το ίδιο μου είπε και ο τεχνικός που το πηγα το PC Ίσως να έχει σπάσει τίποτα ? ... Επίσης αυτη η πάστα τι ειναι ?
Melissa_virus Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Θερμοαγώγιμη πάστα τοποθετείτε πάνω στον cpu για να μην υπάρχει αέρας μεταξύ cpu και ψήκτρας. Για απορρόφηση θερμοκρασίας. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650445 Λοιπόν βασικά για να μην κουμπώνει 2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. 1ον μπορεί κάπου να έχει μαγκώσει το καλώδιάκι τροφοδοσίας του fan της ψήκτρας του cpu. 2ον και απίθανο εκτός να αν είχες αφαιρέσει την βάση, ή να το πήρες μεταχειρισμένο το motherboard. Είναι η εκδοχή να έχει φύγει ελαφρά από την θέση της η βάση πάνω στο motherboard, η βάση που κουμπώνει η ψύκτρα. Από την πίσω πλευρά του motherboard για το 478 socket υπάρχουν κάτι άσπρα σαν καρφάκια. Γενικά κάτι να έχει γίνει με αυτά. Κάπως κουφό. Αλλά αυτά μου ήρθανε στον μυαλό.
bokos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Θερμοαγώγιμη πάστα. Ένα υλικό που τοποθετείται ανάμεσα σε ψύκτρα και cpu για σωστή αγωγή θερμότητας. http://www.pc-store.gr/product_details.php?category_id=44&item_id=123 Το σωληνάριο περιέχει νομίζω 5γρ. αλλά βάζεις πολύ λίγη, ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του επεξεργαστή σου. Τη βρίσκεις τη συγκεκριμένη με 5Ε σε ένα πλαίσιο. :wink:
.:VenoM:. Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Και.. ειναι απαραίτητη αυτη η πάστα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.