Προς το περιεχόμενο

ti simvainei me tin nea ekdosi tou uTorrent?

tsadler

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1)ποια μαθηματα και 2)τι θελεις να σου εξηγησω?

1) Έχω γραφτεί από πέρσι στο τμήμα Πληροφορικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου αλλά έχω κάνει μόνο τις 2 πρώτες ενότητες.

Το ίντερνετ χοντρικά είναι ένα μεγάλο δίκτυο απο ρουτεράκια - μεγάλα και δυνατά ρουτεράκια οχι crypto & speedtouch :P Όταν κατεβάζεις μια ταινία , τα πακέτα - η πληροφορία περνάει απο κάμποσα τέτοια ρουτεράκια και απ οσο ξέρω καταγράφεται κιολας.@@ προσωπικά δεδομένα με λίγα λόγια , σχεδόν όλα φαίνονται , απο ήρθε το πακέτο , που πάει , τα περιεχόμενα του.Αμα έχεις όρεξη διάβασε περι ΙΡ/TCP πρωτοκόλλου

2) Όταν εγώ κατεβάζω μια ταινία παίρνω (ένα ποσοστό των bytes της - πακέτα) από κάποιον. Η απορία μου είναι, πώς ξέρει κάποιος ότι αυτά τα bytes είναι από copyright ταινία και όχι από ένα αρχείο που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο;

Δημοσ.

εξαρταται απ'το ποσο αυτος ο "καποιος" εχει προσβαση.Εγω (σιγουρα) και μαλλον κι εσυ,δυσκολα να το καταλαβεις και να το βρεις.Επι της ουσιας.

Υπαρχουν πολλοι τροποι να κατεβασεις μια ταινια.Torrents,rapidshare,P2P δικτυα,DC++ hubs και τα λοιπα.Μου ειναι πολυ δυσκολο να σου γραψω για ολα αυτα πως μπορει καποιος administrator να καταλαβει τι κατεβαζεις.Με πολυ απλα λογια μπορεις (ακομα κι εσυ,κι εγω-με τα καταλληλα προγραμματα) να δεις τι κατεβαζει ο αλλος,κανοντας δειγματοληψια στα πακετα που δεχεται.Ποσο μαλλον ενας ISP, η ο διαχειριστης του δικτυου της δουλειας σου η της σχολης σου.Επισης,σε περιπτωση torrent,αν κατεβασεις ενα torrent απο καποιον torrent tracker (με παρανομο περιεχομενο) αμεσως φαινεται οτι δεν κατεβαζεις νομιμο υλικο.

αυτο που αναφερεις,σχετικα με το "που ξερει ο αλλος τι κατεβαζω εγω" ειναι και η δικαιολογια (και ισως και ο λογος) που ακομα δεν εχουν κλεισει τα παντα...ναι,οκ το πρωτοκολλο torrent μπορει στο 99% των περιπτωσεων να χρησιμοποιειται για παρνομες δραστηριοτητες,αλλα αντε να κατεβασεις λινουξ διανομη χωρις download manager και χωρις torrent client (εφιαλτης...)

δικλειδες ασφαλειας υπαρχουν,αλλα ειναι λιγακι μπλεξιμο....

κατι αλλο πολυ σημαντικο.μην ξεχνας οτι στα περισσοτερα πρωτοκολλα,ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κατεβαζεις,αλλα και ανεβαζεις.οποτε,αν δεν μπορουν να σε "πιασουν" για κατεβασμα,σε πιανουν για "παρανομη διακινηση copyrighted υλικου" αυτο ειναι ΑΚΟΜΑ πιο ευκολο....κρατανε μια ΙΡ (ανετα την ταυτιζουν με το φυσικο προσωπο) και τα πακετα που στελνεις...

ελπιζω να βοηθησα,αν θελεις κατι πιο εξειδικευμενο,ΡΜ για να μην ειμαστε off-topic

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...