Προς το περιεχόμενο

2 Ερωτίσεις για RAM

Kagkouros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιθανόν να έχει ξαναναφερθεί κάτι παρόμοιο αλλά χωρίς τα ίδια ακριβώς στοιχεία και διευκρινίσεις.

1) Καθαρά και μόνο από θέμα επίδοσης είναι καλύτερα 2Χ512ΜΒ ή 1Χ1GB?:???:

2) Εάν βάλω μνήμη Dual-Channel σε μητρική που δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία θα παίξει η μνήμη χωρίς τη λειτουργία Dual-Channel ή δεν θα παίξει καθόλου?:???:

Ευχαριστώ εκ των προτέρων:-)

Δημοσ.

Bαλε ενα στικ του 1 GB . Αργα η γρηγορα θα χρειαστεις και αλλη μνημη οποτε βολευει πιο καλα να βαλεις αλλο ενα ιδιο και να εισαι οκ . Διαφορα στην επιδοση μονο μεταξυ dual η single θα δεις . Αν η μητρικη δεν υποστηριζει dual θα παιζει σαν single .

Δημοσ.
Bαλε ενα στικ του 1 GB . Αργα η γρηγορα θα χρειαστεις και αλλη μνημη οποτε βολευει πιο καλα να βαλεις αλλο ενα ιδιο και να εισαι οκ . Διαφορα στην επιδοση μονο μεταξυ dual η single θα δεις . Αν η μητρικη δεν υποστηριζει dual θα παιζει σαν single .

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου αλλά θέλω να διευκρινίσω πως δεν πρόκειται να βάλω άλλη μνήμη και να την χρειάζομαι στο συγκεκριμένο PC(πέρα από το 1GB)!!!

Είσαι σίγουρος για αυτό που μου λες για την απόδοση "θα είναι ίδια"? Άλλοι υποστηρίζουν το ένα και άλλοι το άλλο....

Θα παίξουν σίγουρα σαν Single έτσι? μην πάθω καμία πλάκα:D?

Δημοσ.

Εννοείται θα επιλέξεις όποιο σου έρχεται οικονομικότερα :wink: (εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι για μελλοντικό ram upgrade, ούτε υποστηρίζει το mobo σου dc :wink:) ...

Και όχι, δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με 2 x 512 σε single mode ...

Δημοσ.
Εννοείται θα επιλέξεις όποιο σου έρχεται οικονομικότερα :wink: (εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι για μελλοντικό ram upgrade, ούτε υποστηρίζει το mobo σου dc :wink:) ...

Και όχι, δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα με 2 x 512 σε single mode ...

Γιατί θα με ενδιέφερε όμως αν είχα μητρική που να υποστηρίζει DC?

Δηλαδή γιατί mobo χωρίς DC 2Χ512ΜΒ = 1Χ1GB (απόδοση)

Και γιατί mobo με DC 2Χ512ΜΒ > 1X1GB (απόδοση)?

Δημοσ.
εμεις να μν μαθουμε?:roll:

σορρυ να μάθετε και εσείς :grin:

Λοιπόν

Δηλαδή γιατί mobo χωρίς DC 2Χ512ΜΒ = 1Χ1GB (απόδοση)

γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το dc

Και γιατί mobo με DC 2Χ512ΜΒ > 1X1GB (απόδοση)?

γιατί το dc γίνεται με 2 μνήμες...

Αν όπως και ο φίλος george_o/c θα δούμε μέγιστη διαφορά 5%-10% από το ένα στο άλλο

Δημοσ.

Δεν υπαρχει dual channel με μια μνημη . Αν εχεις δυο στικ κατα προτιμηση ιδια και η μητρικη σου εχει δυνατοτητα θα δουλεψουν σαν dual channel . Δηλαδη απλοικα θα συνεργαζωνται μεταξυ τους με αποτελεσμα μια μικρη αυξηση ταχυτητας .

Δημοσ.

το dc δεν σχετίζεται με το αν η μνήμη είναι dc ή όχι. βασικά το dc είναι άσχετο από τη μνήμη αυτή καθ' αυτή. για να καταλάβετε εγώ πήρα πέρσυ το νοέμβρη μια corsair xms2 1gb και τον ιούνη πήρα άλλη μια ίδια όμως (ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά, ταχύτητες κλπ) και μόλις την τοποθέτησα στη σωστή θέση σύμφωνα με το manual της μητρικής τότε η μητρική μου ενεργοποίησε τη λειτουργία dc. άρα πρακτικά δεν απαιτήτε να πάρει κάποιος σώνει και καλά σετ τις μνήμες για να δουλέψουν. και ματαξύ μας τώρα όλα αυτά τα σετάκια που κυκλοφορούν δεν είναι τίποτα άλλο από έξυπνο marketing των εταιριών για να μας πείσουν ότι χρειαζόμαστε αποκλειστικά 2 μνήμες που θα αγοραστούν μαζί για να δουλέψει το dc.

όσο για την αύξηση των επιδόσεων που επιτυγχάνεται ή όχι, όντως υπάρχει ένα μικρό όφελος αλλά το μεγαλύτερο είναι ο διπλασιασμός την μνήμης (πχ από 1gb σε 2gb κλπ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...