Προς το περιεχόμενο

Internet Connection Sharing μέσω ad hoc.

CuBiCLe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Προσπαθώ να περάσω ίντερνετ απο το σταθερό μου σε ένα laptop μέσω wireless ad hoc (και τα δύο pc έχουν κάρτες δικτύου). Για modem/router έχω ένα Fritz!Box συνδεδεμένο στον σταθερό, δεν είμαι καν σίγουρος τι απο τα δύο είναι. Την IP του την άλλαξα απο 192.168.178.1 σε 192.168.1.1.

Δεν μπορώ με τίποτα να κάνω το Laptop να έχει ίντερνετ, έχω δοκιμάσει ότι βρήκα αλλά δεν δουλεύει. Και μάλιστα, αυτήν την στιγμή οι 2 wireless κάρτες δεν βλέπουν η μία την άλλη. Αρχίζω να απελπίζομαι! Μπορείτε να με βοηθήσετε με τις ρυθμίσεις στα IP; Ευχαριστώ. :)

Δημοσ.

Αν έχω καταλάβει καλά τι λες, σε τι θα βοηθήσει αυτό; Δεν πρέπει να είναι σε ad hoc κανονικά για να λειτουργήσει σωστά;

Δημοσ.

Νομιζω οτι inrastracture mode ειναι για δικτυα μεσω access point router και οχι για απευθειας συνδεση με ενα αλλο pc οπως ειναι αν το βαλεις se ad hoc mode.Βαλε εσυ να δουλεουν οι ασυρματες καρτες δικτυου στο mode που σου ειπα και μετα βαζεις καρφωτες ip ( δηλαδη πχ 192.168.1.1 στο πρωτο pc και 192.168.1.2 στο δευτερο αρκει να ειναι συνεχομενες αν και με το dhcp λογικα θα δεις την ip στο router , subnet mask λογικα θα βαλει μονο του , default gateway θα βαλεις την ip του router που εχεις , και dns servers θα σου τους πει η εταιρια που εχεις internet. Κανε αυτα και λογικα θα εχεις συνδεση στο διαδυκτιο

Δημοσ.

Δεν λειτουργεί... Οι κάρτες συνδέονται και αποσυνδέονται. Στο desktop έχω βάλει 192.168.1.2 και στο laptop 192.168.1.3. Το 192.168.1.1 είναι το router... Αλλά τι παίζει με το 192.168.0.1 το οποίο κάνει reserve μόλις ενεργοποιήσω το ICS; Δεν καταλαβαίνω. :neutral:

Δημοσ.

Πρεπει να δεις τις ip που σου δινει ο router και να τις βαλεις στις ασυρματες καρτες δικτυου διοτι αν δεν κανω λαθος το dchp δινει αυτοματα ip . Για τις αποσυνδεσεις κοιταξε μηπως βαζεις λαθος τον κωδικο.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!ο ένας υπολογιστής βρίσκει τον άλλο συνδέονται για ελάχιστα δευτερόλεπτα κ μετά αποσυνδέονται κ μετά πάλι το ίδιο!!μήπως υπάρχει καμία λύση τελικά??ο ένας υπολογιστής έχει xp κ ο άλλος vista.

ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

Δημοσ.

οταν κανεις ICS, το PC που ρυθμιζεις παιρνει αυτοματα IP 192.168.0.1 (τοπες και μονος σου) και επειδη τα IP σου καθοντε ασυμβατα γιαυτο και δεν συνδεεσε, βαλε router 0.10 το αλλο pc 0.5 η βαλε subnet 255.255.0.0

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...