Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα το Witcher 2, διότι έχει χαρακτηριστικά και των 2 παιχνιδιών που σε ενδιαφέρουν, ενώ ξεχωρίζει το ίδιο για τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Από την μιά έχει ένα σύστημα μάχης που μοιάζει κάπως στο Dark Souls και είναι απείρως καλύτερο από το Skyrim, ενώ από την άλλη εξερευνάς μέρη και αλληλεπιδράς με χαρακτήρες πολύ καλύτερα από το Skyrim, αλλά ο κόσμος του είναι πολύ πιό περιορισμένος.

Έχει καταπληκτική ιστορία και οι αποφάσεις σου έχουν πραγματική σημασία στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τώρα η σύγκριση μεταξύ Dark Souls και Skyrim είναι κάπως άκυρη, διότι είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια.

Το Dark Souls φέρνει πιό πολύ προς action - arcade μεριά, με βαθμό δυσκολίας τέτοιο που ξεπερνά τα όρια του μαζοχισμού. Κάνεις 2 βήματα και πεθαίνεις από τους κακούς. Ξαναξεκινάς, ξαναπάς στο ίδιο σημείο, δοκιμάζεις ένα δυό πράγματα και πεθαίνεις. Ξαναξεκινάς, ξαναπάς στο ίδιο σημείο, έχεις μάθει πλέον τις κινήσεις των κακών, τους νικάς και κάνεις άλλα δύο βήματα. Βγαίνουν άλλοι κακοί, πεθαίνεις και ο κύκλος ξαναξεκινά.

Δεν ξέρω πώς μπορεί το παραπάνω να μπεί στην κατηγορία του RPG.

Το Skyrim από την άλλη είναι η χαρά του εξερευνητή. Ο κόσμος του όμως είναι στείρος και του λείπει η συνοχή. Προσωπικά το λατρεύω, αλλά δεν είναι το σούπερ ουάο RPG που ισχυρίζονται κάποιοι. Δεν μου προκαλεί συναισθήματα. Απλά εξερευνώ. Πάρα ταύτα είναι το RPG που παίζω τώρα. 121 ώρες μέχρι στιγμής και μόλις τώρα άρχισα την κυρίως ιστορία.

Τα RPGs που προσωπικά απόλαυσα όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια είναι το Witcher 2, το οποίο τερμάτισα 2 φορές, και το Two Worlds 2, το οποίο τερμάτισα μία φορά και τώρα το ξαναξεκίνησα.

Για χειριστήριο, θα πάρεις ή το ενσύρματο Logitech F510 ή το ασύρματο F710. Είναι μονόδρομος για το PC. Το ΧΒΟΧ360 χειριστήριο είναι κατώτερο. Το γιατί αναλύεται σε άλλο τόπικ.

• Like 1
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το skyrim εμενα μου προκαλει συναισθηματα οπως καθε παιχνιδι tes.Δεν ειναι καθαροαιμο rpg αλλα η εξερευνηση ειναι μαγικη. (και σαφως ανωτερο του oblivion)

Το witcher 2 ειναι αλλη φαση. Με xbox 360 controller το τερματισα.

Δημοσ.

Αν τα χαρακτηριστικα που περιέγραψες κάνουν ένα παιχνίδι rpg, γιατί το borderlands δεν είναι ένα;

Δεν έχω ιδέα!!! :)  Δεν το έχω παίξει, ούτε καν δει το borderlands.. επίσης δες το μήνυμά μου, όπως έγραψα για το Dark Souls έχει αυτά που λεω και διάφορα άλλα

Παρα τα παραπανω ομως δεν ειναι κλασσικο RPG. Η μαχη και η εξερευνηση ειναι το 90% του παιχνιδιου και μονο με το υπολοιπο 10% θα ασχοληθεις με την ιστορια και μονο αφου γινεις αρκετα καλος στη μαχη. Οπως ειπαν ομως ειναι απαραιτητο το controller γιατι το συστημα μαχης του ειναι τετοιο που απλα δεν γινεται να το παιξεις με πληκτρολογιο+ποντικι. Ειναι τοσο δυναμικο και skill based συστημα γι αυτο. Καμια σχεση με hack and slash που απλα πατας οτι βρισκεις μπροστα σου και οι εχθροι απλα πεφτουν. Εδω δεν ειναι ετσι. Ακομα και ενα απλο πρωτο ζομπι μπορει να σε κανει να φτυσεις αιμα αμα εισαι n00bας. 

Δε διαφωνώ ότι δεν είναι "κλασικό" rpg με την "βαριά" έννοια του όρου,προφανώς δεν είναι Baldur's Gate!!

Αλλά πιστεύω ότι γενικά ναι, είναι rpg (και σίγουρα περισσότερο π.χ. από το Diablo και άλλα που πωλούνται ως rpg )

Εγώ θα σου πρότεινα το Witcher 2, διότι έχει χαρακτηριστικά και των 2 παιχνιδιών που σε ενδιαφέρουν, ενώ ξεχωρίζει το ίδιο για τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Από την μιά έχει ένα σύστημα μάχης που μοιάζει κάπως στο Dark Souls και είναι απείρως καλύτερο από το Skyrim, ενώ από την άλλη εξερευνάς μέρη και αλληλεπιδράς με χαρακτήρες πολύ καλύτερα από το Skyrim, αλλά ο κόσμος του είναι πολύ πιό περιορισμένος.

Έχει καταπληκτική ιστορία και οι αποφάσεις σου έχουν πραγματική σημασία στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τώρα η σύγκριση μεταξύ Dark Souls και Skyrim είναι κάπως άκυρη, διότι είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια.

Το Dark Souls φέρνει πιό πολύ προς action - arcade μεριά, με βαθμό δυσκολίας τέτοιο που ξεπερνά τα όρια του μαζοχισμού. Κάνεις 2 βήματα και πεθαίνεις από τους κακούς. Ξαναξεκινάς, ξαναπάς στο ίδιο σημείο, δοκιμάζεις ένα δυό πράγματα και πεθαίνεις. Ξαναξεκινάς, ξαναπάς στο ίδιο σημείο, έχεις μάθει πλέον τις κινήσεις των κακών, τους νικάς και κάνεις άλλα δύο βήματα. Βγαίνουν άλλοι κακοί, πεθαίνεις και ο κύκλος ξαναξεκινά.

Το Skyrim από την άλλη είναι η χαρά του εξερευνητή. Ο κόσμος του όμως είναι στείρος και του λείπει η συνοχή. Προσωπικά το λατρεύω, αλλά δεν είναι το σούπερ ουάο RPG που ισχυρίζονται κάποιοι. Δεν μου προκαλεί συναισθήματα. Απλά εξερευνώ. Πάρα ταύτα είναι το RPG που παίζω τώρα. 121 ώρες μέχρι στιγμής και μόλις τώρα άρχισα την κυρίως ιστορία.

Τα RPGs που προσωπικά απόλαυσα όσο κανένα άλλο τα τελευταία χρόνια είναι το Witcher 2, το οποίο τερμάτισα 2 φορές, και το Two Worlds 2, το οποίο τερμάτισα μία φορά και τώρα το ξαναξεκίνησα.

Για χειριστήριο, θα πάρεις ή το ενσύρματο Logitech F510 ή το ασύρματο F710. Είναι μονόδρομος για το PC. Το ΧΒΟΧ360 χειριστήριο είναι κατώτερο. Το γιατί αναλύεται σε άλλο τόπικ.

Για τη δυσκολία, τι να πω ρε παιδιά.. εγώ ίσα ίσα που το'παιζα και το ξανάπαιζα σε διάφορα σημεία, χωρίς να προχωράω, για να ξαναπαίξω μάχες! Όπως λέω κι αλλού, το "κλικ κλικ κλικ, 3 νεκροί αντίπαλοι, ουαου!!"  δεν είναι μάχη! Στο Dark Souls από τη στιγμή που είχα ανεβάσει επίπεδο και είχα κάνει upgrade και τα όπλα, αν έπαιζα νορμάλ κι όχι ότι να'ναι δεν έχανα παρά από βλακείες.. (και πάντα ποντίκι-πλήκτρα! αλλά τέλος πάντων, αυτό είναι συνήθεια δική μου μάλλον, παίζω πολλα χρόνια τα παντα έτσι οπότε το'χω συνηθίσει :P )

Το Witcher 2 το'παιξα κι εγώ, συμφωνώ ότι είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, έχει φοβερό σενάριο και όντως είναι πολύ ωραίο το πως επηρεάζεται η ιστορία από τις αποφάσεις σου,οπότε το'παιξα κι εγώ 2 φορές για να δοκιμάσω πιθανά σενάρια, πως αλλάζαν τα πράγματα κτλ. Επίσης φοβερά τα γραφικά/τοπία κτλ (αν και σύγκριση με το dark souls δε μπορώ να κάνω,γιατί εκείνο το'παιξα με την παλιά μου κάρτα γραφικών..). Για εξερεύνηση όμως, να περιπλανηθώ/ψάξω κτλ πολλά, δε με τράβηξε, μικρό σχετικά χώρο είχε και δε με τραβούσε το όλο θέμα..

ΑΛΛΑ ως μάχη, το dark souls είναι -για μένα- αρκετά καλύτερο από το witcher.. Στο witcher έτρεχα απλά πέρα/δώθε για να τελειώσω αποστολές και να δω τι θα γίνει παρακάτω και αν μπορούσα να αποφύγω εχθρούς τους απέφευγα συνήθως, ενώ στο dark souls κυνηγούσα να τους βρω :)

Δημοσ.

Ειναι απλο βασικα, το Dark Souls δεν ειναι και -τοσο- δυσκολο (το DLC ειναι αρκετα δυσκολο ομως, σε αυτο σιγουρα τα βλεπεις σκουρα) αρκει να μπεις στην ψυχολογια του. Αν δεν μπεις στην ψυχολογια του δεν προκειται να το ευχαριστηθεις με τιποτα. Εχει τεραστια σημασια η διαθεση σου και το τι ψαχνεις να βρεις σε ενα παιχνιδι. Οπως ειπαμε το παιχνιδι ειναι δυναμικο, θελει να ψαχνεις τις μαχες σου, να ψαχνεις τροπους να νικησεις το υποτιθεμενο "ακατορθωτο" και αυτο δεν ειναι και -τοσο- δυσκολο...αφου μπεις στην λογικη του. 

Η ιστορια του επισης ειναι πολυ πανω απο τα περισσοτερα καθως πρεπει RPG εκει εξω εφοσον κανεις την κινηση για να την ανακαλυψεις. Υπαρχουν απειρα βιντεο εκει εξω για την ιστορια του παιχνιδιου που πραγματικα θα παθεις πλακα το ποσο βαθος εχει που απλα δεν στο δινουν στο πιατο για να το μαθεις.  Και ναι το παιχνιδι σαφεστατα και ειναι RPG, διαφορετικου focus αλλα ιδιας ιδεολογιας με οποιοδηποτε αλλο RPG. Απλα εδω το grinding δεν θα σε βοηθησει να ξεπερασεις τα εμποδια σου, ουτε και η σπαταλη χρονου θα σε βοηθησει σε αυτο. Το να -μαθεις- και να -ξεπερασεις- ομως σιγουρα θα σε πανε μπροστα. 

Δημοσ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλα το ενα εχει 1 χρονο εγγυηση και το αλλο 3...

Θα προτιμουσα κανενα φτηνο gamepad. Το F510 δεν το βλεπω πουθενα.

Το πιο λογικο ειναι οτι θα αγορασω και τα 2 (παιχνιδια) απλα θα περιμενω καμια προσφορα

Επεξ/σία από chourdis
Δημοσ.

Αν θες να παίξεις πραγματικό RPG, στα πρότυπα του Baldur's Gate - Icewind Dale, δοκίμασε το Αvernum: Escape from the pit ή το Eschalon. True CRPG experience :)

Δημοσ.

Στο Dark souls ποια απο αυτα θεωρειτε οτι πρεπει να κανω για να βελτιωθει. Εχω μια 560ti (καρτα γραφικων)

http://pcgamingwiki.com/wiki/Dark_Souls:_Prepare_to_Die_Edition

Το dsfix θα το εγκαταστησω σιγουρα. Για αυτα τα 2 mod τι λετε http://darksouls.nexusmods.com/mods/446//? και http://darksouls.nexusmods.com/mods/21/?

Δημοσ.

Αν θες να παίξεις πραγματικό RPG, στα πρότυπα του Baldur's Gate - Icewind Dale, δοκίμασε το Αvernum: Escape from the pit ή το Eschalon. True CRPG experience :)

Μπαναϊα μου μπαναϊα μου, πού τα ξέθαψες αυτά? Πιο indie παραγωγές πεθαίνεις...

• Like 1
Δημοσ.

Μπαναϊα μου μπαναϊα μου, πού τα ξέθαψες αυτά? Πιο indie παραγωγές πεθαίνεις...

Indie indeed αλλά είναι πραγματικά rpg. Τα graphics για μένα δεν λένε τίποτα :D

Δημοσ.

Πάρε το bundle The Elder Scrolls Anthology.Πολύ καλό VfM πιστεύω.

Γενικά το Skyrim είναι για όσους γουστάρουν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι sandbox και όχι σαν και το άλλο που είναι ουσιαστικά platform με ολίγη από ιστορία.

Όπως είπαν και άλλοι διαλέγεις και παίρνεις.

Δημοσ.

Πάρε το bundle The Elder Scrolls Anthology.Πολύ καλό VfM πιστεύω.

Γενικά το Skyrim είναι για όσους γουστάρουν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι sandbox και όχι σαν και το άλλο που είναι ουσιαστικά platform με ολίγη από ιστορία.

Όπως είπαν και άλλοι διαλέγεις και παίρνεις.

και τα 2 θα παρω...

Απο που να παρω το The Elder Scrolls Anthology και μεχρι ποτε θα βγαινει;

Δημοσ.

και τα 2 θα παρω...

Απο που να παρω το The Elder Scrolls Anthology και μεχρι ποτε θα βγαινει;

Το οτι θα παρεις και τα 2 ειναι ευχαριστο. Θα λαβεις τα καλα και απο τις 2 πλευρες και θα τα παιζεις εναλαξ αναλογα τα γουστα την οποιαδηποτε στιγμη. Κοιταξε ομως και το Fallout New Vegas ομως καθως το θεωρω το καλυτερο sandbox RPG που εχω ασχοληθει (αλλα δεν εχω τερματισει) ποτε. Ειναι μαζεμενο, εχει πολυ καλο στορυ και πολυ καλους χαρακτηρες, μεγαλο κοσμο χωρις να ειναι χαοδης και γενικα ειναι ποιο RPG τοσο απο το Skyrim οσο και απο το προηγουμενο Fallout 3. 

Δημοσ.

Το οτι θα παρεις και τα 2 ειναι ευχαριστο. Θα λαβεις τα καλα και απο τις 2 πλευρες και θα τα παιζεις εναλαξ αναλογα τα γουστα την οποιαδηποτε στιγμη. Κοιταξε ομως και το Fallout New Vegas ομως καθως το θεωρω το καλυτερο sandbox RPG που εχω ασχοληθει (αλλα δεν εχω τερματισει) ποτε. Ειναι μαζεμενο, εχει πολυ καλο στορυ και πολυ καλους χαρακτηρες, μεγαλο κοσμο χωρις να ειναι χαοδης και γενικα ειναι ποιο RPG τοσο απο το Skyrim οσο και απο το προηγουμενο Fallout 3. 

και τα 2 τελικα θα τα παρω τωρα αλλα θα αργησω να ασχοληθω μαζι τους και απλα περιμενω καμια προσφορα  για να τα τσιμπησω. Μηπως ξερετε ποτε θα σταματησει να κυκλοφορει The Elder Scrolls Anthology (το εχω βρει κοντα στα 35 εαν θυμαμαι καλα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...