Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνω να ξεκινησω ενα rpg...Δεν ξερω και παρα πολλα και οποιος εχει εμπειρια απο καποιο που του αρεσε πολυ, θα με βοηθουσε με την προταση του!(Εψαξα αλλα σχετικο τοπικ δεν βρηκα, ελπιζω να εψαξα καλα!)

• Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε θα σου πρότεινα να δεις την σείρα Gothic καθώς για μένα είναι η καλύτερη σείρα RPG που έχει απομείνει καθώς επίσης και τα 2 Kotor(ειδικά το ένα τα σπάει :P).

Δημοσ.

Μάλλον το καλύτερο για να ξεκινήσει κανείς σήμερα είναι το Oblivion, λόγω και απλού gameplay αλλά και γραφικών. Λόγω όμως της απλότητας του, το παιχνίδι χάνει πολύ σε μαγεία, ταύτιση και σε συναίσθημα ικανοποίησης. Όσα δίνεις σε ένα παιχνίδι, τόσα θα πάρεις πίσω ;)

Αν θέλεις μια ισορροπία ανάμεσα σε γραφικά και εκπληκτική ατμόσφαιρα, δοκιμάζεις Morrowind, που είναι ένα παιχνίδι που αν καταφέρεις να ξεπεράσεις τις πρώτες ώρες παιχνιδιού που μπορεί να σου ξινίσουν και βυθιστείς στον κόσμο του, θα σε ανταμείψει όσο δε φαντάζεσαι (εγώ το συγκαταλέγω σε εμπειρίες ζωής). Αυτή είναι η διαφορά του από το oblivion.

Από κει και έπειτα αν έχεις όρεξη να βυθιστείς (και πάλι) στο παιχνίδι και δε σε ενοχλούν θέματα γραφικών, αλλά προτιμάς εκπληκτικό (κατά τη γνώμη μου το εκπληκτικότερο) σενάριο, πας σε Planescape: Torment.

Αν σου αρέσει το star wars (ίσως και αν δε σου αρέσει), προτείνω ανεπιφύλακτα τα δύο kotor. Απλά, όμορφα, αλλά και με σεναριακό βάθος. Δεν έχει βέβαια το "κάτι" του morrowind, αλλά δεν υπάρχει και δεύτερο παιχνίδι που να το έχει ούτως ή άλλως. Επίσης είναι πολύ γραμμικά, αλλά μια που είναι το πρώτο σου rpg δε θα σε ενοχλήσει φαντάζομαι.

Αν θέλεις να παίξεις πραγματικά έναν ρόλο, με την πραγματική έννοια του όρου, τότε παίζεις neverwinter nights, χωρίς καλά γραφικά, με πολύ καλό σενάριο, λίγο πολύπλοκο, αλλά δεν χρειάζεται να το κατανοήσεις και πλήρως. Όπως είπα, το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι πως αν είσαι κλέφτης, είσαι πράγματι κλέφτης. Αν είσαι μάγος, είσαι πράγματι μάγος κτλ

Oblivion : απλό, πανέμορφο, όχι τρομερό βάθος και ατμόσφαιρα

Morrowind: όμορφο, έξυπνο, τρομερή εμπειρία-ατμόσφαιρα που δε θα ξεχάσεις

Torment: το καλύτερο σενάριο που γράφτηκε ποτέ για παιχνίδι, φοβερό βάθος, όχι γραφικά

Kotor: απλό, όμορφο, πολύ καλό σενάριο χωρίς το βάθος του torment όμως (ίσως αυτό να μην είναι και κακό όμως. Είπαμε, βάθος = πολυπλοκότητα)

Neverwinter Nights: καλό σενάριο, όχι γραφικά, μπορεί να είναι από απλό ως πολύπλοκο ως πάρα πολύ πολύπλοκο (ανάλογα με το χρόνο που θέλεις να διαθέσεις) και κυρίως, παίζεις ένα πραγματικό παιχνίδι ρόλων. Όσο χρόνο του διαθέσεις, τόσα θα πάρεις. Ανεξάντλητη πηγή.

Δημοσ.

@Manuel Κατατοπιστικοτατος!Η αληθεια ειναι οτι εχω παιξει αλλη μια φορα rpg(ενα ψιλοασχετο) και μου αρεσε πολυ(αν και δεν καταφερα να το ολοκληρωσω)ολο αυτο το ψαξιμο που γινεται, υπαρχει σεναριο και δεν ειναι απλα adventure..To oblivion το ειχα υποψη μου!Εχω ακουσει καλα λογια!θα κανω και ενα search και για τα λοιπα...

@jullaras Σ'ευχαριστω πολυ, θα ψαξω για το Gothic να δω τι λεει!Κι αυτο το εχω ακουσει!

Επισης στο μοναδικο που εχω παιξει μερικες φορες χρησιμοποιουσα και οδηγο:oops: (ειναι ελλεεινο να το χρησιμοποιεις??)γιατι δεν παλευοταν με τιποτα...Γι'αυτο αναζητω και καποιο για αρχη που να μην ειναι τοσο πολυπλοκο σεναριακα γιατι ειμαι και λιγο ασχετη...

Δημοσ.

Πολύ ωραία η απάντησή σου Manuel! Και 'γω ενδιαφέρομαι για rpg σ'αυτή τη φάση. Θα με βοηθούσε αν λέγατε πώς ακριβώς είναι τα Torment, Kotor, Neverwinter Nights και τα Gothic (πχ first person, third person, τύπου rts κλπ)

Δημοσ.

Αν θες κάτι που να ξεφεύγει λίγο από τα καθιερωμένα,μπορείς να ασχοληθείς με το Sudeki και το Fable:The lost chapters.Eίναι δύο πολύ ωραία third person action rpg με πολύ όμορφα γραφικά,καλό σενάριο(αν και λίγο κλασικό) και από πλευράς gameplay ικανοποιητικό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κανένα RPG βασισμένο σε D&D όπως το Neverwinter Nights ή Baldur's Gate...

είτε σε στυλ Diablo ή Sacred.

δεν ενδιαφέρομαι για 1ου προσώπου...όπως είναι το Oblivion...

περιμένω προτάσεις να δω τι να πάρω.

Δημοσ.

Σου προτείνω :

Dungeons and Dragons : Dragonshard (ωραία μίξη RTS και RPG σε στυλ warcraft)

Dungeon Siege 1 και 2( πολυ καλα hack&slash)

Titan quest (πολύ καλο Diablo clone)

Loki ( οχι και τοσο καλό αλλα παίζεται)

Δημοσ.

Α να αναφέρω...

ότι έχω παίξει-τερματίσει τα

Baldur's Gate

Neverwinter Nights 1 & 2

Icewind Dale 1 & 2

Dungeon Siege 1 & 2

Titan Quest

Diablo 1 & 2

Sacred

και μερικά που δεν θυμάμαι ονόματα

σκεφτόμουν για το Two Worlds...

αλλά δεν ξέρω και τι άλλο υπάρχει...

Δημοσ.

Gothic 2 με κλειστά μάτια και μετά προτείνω τα KOTOR 1+2 αν θες να ξεφύγεις από το μεσαιωνικό περιβάλλον.

Και αν γουστάρεις κάτι σε πιο action, Jade Empire.

Δημοσ.

Ανεπιφύλακτα, προτείνω Planescape Torment. Για πολλούς το καλύτερο rpg όλων των εποχών. Για μένα δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι το παιχνίδι με το μεγαλύτερο βάθος σεναρίου. Ανεπανάληπτο απλά.

Δημοσ.
Ανεπιφύλακτα, προτείνω Planescape Torment. Για πολλούς το καλύτερο rpg όλων των εποχών. Για μένα δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, αλλά σίγουρα είναι το παιχνίδι με το μεγαλύτερο βάθος σεναρίου. Ανεπανάληπτο απλά.

Τι απαιτήσεις έχει αυτό φίλε? :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...