Προς το περιεχόμενο

Eπώνυμο budget laptop μέχρι 900-1000?

pavlosman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω

να ρωτήσω κάτι σχετικά με τους επεξεργαστές της AMD για laptop. έχουν τόσο μεγάλη διαφορά από τους αντίστοιχους της intel; Δε μιλάω για benchmarks, αλλά για απόδοση σε πραγματικές συνθήκες, π.χ. αν καθυστερεί όταν έχεις αρκετές εφαρμογές γραφείου ταυτόχρονα, κ.λ.π.

Εννοείται πως πρέπει να έχει 2GB μνήμη για να τρέχει άνετα τα Vista.

Ρωτάω γιατί σε επώνυμο φθηνό business (δε με ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών) βρίσκω κυρίως το D531 της DELL, και το καινούργιο Α210-127 της TOSHIBA.

Χαρακτηριστικά για όποιον ενδιαφέρεται:

από το site της DELL, (κάτι πήρε το αυτί μου ότι δέχεται παζάρια, ισχύει;)

Windows Vista™ Business ή Windows XP Professional (Service Pack 2)

AMD Turion™ 64 X2 Mobile Processor TL-60 (2.0GHz)

LCD 15.4" WXGA LCD (1280 x 800 resolution)

1 Year European Collect and Return Service

2.0GB, 667MHz DDR2 SDRAM Memory (2 x 1024MB)

80GB serial ATA HDD 7200RPM

8x DVD+/- RW Drive with Windows Vista Ultimate compatible software

Dell™ Wireless 1390 802.11g Mini-Card

Internal Dell 360 Bluetooth™ Card

6 Cell 56WHr Primary Battery

ΤΙΜΗ: 803 ? + ΦΠΑ

να πω ότι το σασί του είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και έχει πάρει καλές κριτικές για την αντοχή του

το Toshiba A210 -127

* Επεξεργαστής: AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-52

* Συχνότητα: 1.6GHz

* Μνήμη: 2GB

* Σκληρός δισκος: 160GB (προφανώς 5400rpm)

* Οπτικό Μέσο: DVD Super Multi

* Κάρτα γραφικών: ATI Mobility Radeon HD2600 256MB Dedicated

* Οθόνη: 15.4" WXGA

* Μέγιστη Ανάλυση: 1280x800

* Λειτουργικό: Ms Windows Vista Home Premium

* Πρόσθετα: Ethernet 10/100, Modem, Wireless, Bluetooth, 5-in-1 Media Slot, 4x USB2.0, Integrated Microphone, 1.3mp camera

* Βάρος: 2.5Kgr

* Εγγύηση: 2 Έτη

TIMH: 809 + ΦΠΑ

από ποιότητα κατασκευής και από θόρυβο-απαγωγή θερμότητας κλπ πιστεύω δεν πρέπει να έχουν μεγάλες διαφορές. Θα μεταφέρεται συχνά και έτσι με απασχολεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο θέμα.

Σε Ιntel τελευταίας γενιάς, λίγο ακριβότερο Fujitsu-Siemens:

Intel Core 2 Duo T7100 (1,80GHz), 2048MB DDR2 (2*1024), 120GB Sata, DVDRW, 15,4" WXGA Crystal View, ATI Mobility Radeon HD2300 128MB DDR2 (up to 896 Hypermemory), Windows Vista Premium GR Modem, Lan 10/100, Wireless Intel 3945 abg, IEEE 1394, 3 USB, S-Video, DVI-I, Express Card, headphone out SPDIF, mic in, 4 in 1 card reader, 3,0kg, 2 hours, 1 year collect and return.

επειδή είχα ένα φθηνό FS με

απ'οσο έχω δει,

Δημοσ.

Αφού θέλεις ένα laptop καθαρά bussiness type τότε δεν θα πρέπει να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από κάρτα γραφικών. Προσωπικά σε συμβουλέυω να προσανατολιστείς προς τον dell αφού είναι καθαρά επαγγελματικός. Επιπλέον η dell έχει το καλύτερο support στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Και ο τοσίμπα που θα έρθει σύντομα στη χώρα μας δεν είναι ασχημος παρα μονο απο τον τουριον που εχει μονο 1ΜΒ λανθάνουσας μνήμης στον επεξεργαστή...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

και εγώ για τον τοσίμπα ενδιαφέρομαι. Έψαξα να βρω κατι που να με ικανοποιεί και πιστεύω οτι ο τοσιμπα με καλύπτει περισσότερο. Θέλω να σας αναλύσω λίγο τη λογική μου επι τούτου να με πείτε αν σφάλλω... Πρώτον σαν όνομα πιστεύω οτι η τοσίμπα είναι δυνατή κάτι που υποδηλώνει μια αξιόπιστη εταιρεία. Δεύτερον όσον αφορα τον υπολογιστή έχει ωραίο σχέδιο (μετράει) έχει πολλή μνήμη που κατ'εμε μετράει παραπάνω από τον επεξεργαστή, έχει πιστεύω την καλύτερη κάρτα γραφικών μέχρι αυτά τα λεφτα και αρκετό για φορητό σκληρό. Επίσης έχει αρκετά καλούδια που τα χρειάζομαι ήτοι μπλε δόντι και κάμερα ενσωματωμένη. Για το τέλος αφήνω τον επεξεργαστή. Η χρήση που κάνω στον υπολογιστή δεν απαιτεί και τρομερή επεξεργαστική ισχύ. Λιγο ιντερνετ καμια εργασια καμια ταινιούλα και άμα λάχει κανένα παιχνίδι. Για το παιχνίδι ποιο πολύ θέλω κάρτα γραφικών παρά επεξεργαστή. Τώρα δουλευω με εναν πεντιο Μ1,7 χωρίς ποτέ να μου έλειψε ο δευτερος πυρήνας ή οι παραπάνω δυνατότητες των νεων επεξεργαστών. Δεδομένου οτι ο προϋπολογισμός μου είναι μεταξύ 800 και 900 ευρώ (955 στο e-shop,αλλά με 13% φπα λόγω παραμεθωρίου πάει 906) πιστεύω οτι ίσως να είναι και η καλύτερη επιλογή. Θα ήθελα άν κάποιος έχει να προτείνει κάτι άλλο να με πει.

Δημοσ.

Αφου θελεις business laptop και δε σε ενδιαφερει η καρτα γραφικων γιατι δεν κοιτας αυτο:

http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=4_50&products_id=7703

Με αλλα 40 ευρω του βαζεις 1GB Ram για να εχει συνολο 2GB Ram.

Τα hp compaq ειναι καθαρα business laptop,για αυτο αλλωστε συχνα δεν εχουν vista home premium αλλα vista business.

Εχουν και σοβαρη εμφανιση και στιβαρο σασι.

Δημοσ.

Δεν είναι άσχημη επιλογή και αυτό το μηχάνημα αλλά η κάρτα γραφικών που έχει δεν είναι αρκετά κατώτερη;Ξέρω οτι έχει πολύ καλύτερο επεξεργαστή αλλά θα προτιμούσα κάτι με καλύτερη κάρτα γραφικών αντί για επεξεργαστή

Δημοσ.
Ο HP PAVILION DV6541EV είναι καλός? Βλέπω ότι πρόσφέρει τον Τ7300 με 2 γιγα μνήμη

Φίλε και εγώ αυτό το λαπ τοπ παρήγγειλα !!!

Δημοσ.

Depoina

Λοιπόν περιμένω νέα σου όταν το παραλαβεις να μου πεις εντυπώσεις, το χω βάλει κι εγώ στο μάτι και λέω να το αγοράσω. Απο που το παρήγγειλες?

Δημοσ.

Η διαφορα του Τ7300 με τους υπολοιπους ειναι οτι διαθετει 4ΜΒ λανθανουσα μνημη πανω στον επεξεργαστη, η AMD έχει μονο 1 και οι πρηγουμενοι Ιντελ φορητοι επεξεργαστες ηταν στα 2ΜΒ.

Δημοσ.
Depoina

Λοιπόν περιμένω νέα σου όταν το παραλαβεις να μου πεις εντυπώσεις, το χω βάλει κι εγώ στο μάτι και λέω να το αγοράσω. Απο που το παρήγγειλες?

e-shop, 990 ευρώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...