Προς το περιεχόμενο

Ζωικο βουτηρο vs φυτικό


DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

smilefreeware πως συνήθισες να τρως φαγητά χωρίς αλάτι. Πω πω φρικτό μου ακούγεται. :)

 

Fan φυσικά και φτιάχνεις ποπ κορν με ελαιόλαδο. Πάντα έτσι τα φτιάχνω και βγαίνουν τέλεια και πολύ εύγευστα (και φυσικά δεν είμαι το μόνο άτομο που τις φτιάχνει έτσι). Αντίθετα στα cinema που τις φτιάχνουν με βούτυρο βρομάνε απαίσια γιατί το βούτυρο που βάζουν, απλά είναι άθλιο.

Σχεδόν τα πάντα μπορούν να γίνουν με ελαιόλαδο. Ακόμα και τα μακαρόνια! Και από γεύση σκίζουν (αλλά βάζω φυτικό βούτυρο από ελαιόλαδο συνήθως απλά μια χαρά γίνονται και με λάδι).

 

Αλλά εντάξει αναφέρομαι σε ελαιόλαδο κανονικό. Όχι αυτό το άθλιο που πουλάνε χρυσό στα σούπερ μαρκετ.

 

Σπάνια τρώω ζωικό βούτυρο, και ομολογώ είναι τέλειος… Και άμα πω να φάω ποτέ δεν θα είναι αυτό που έχουν στα σούπερ μάρκετ (δεν θα έλεγα ότι σκίζει από γεύση και ας είναι τοπικό προϊόν κάποια επαρχιακής περιοχής)… Θα είναι αγορασμένος από χωριό. Τώρα για πρωινό μπορεί ο καθένας να βολευτεί με γάλα. Αντί να τρώει φέτες ψωμί με μαργαρίνη (μπιαξ) η κάποιο άλλο βούτυρο που μόνο καλό δεν κάνει.

 

Τώρα αυτά τα becel pro active και κάτι τέτοια, δεν ξέρω, καλύτερα να τα αφήνουμε για μεγαλύτερη ηλικία… Τώρα δουλεύει ακόμα σωστά ο οργανισμός μας.

Δημοσ.

να τρωει ο καθενας οτι γουσταρει,στην εποχη μας ξερουμε ποιο ειναι καλυτερο και πανω κατω τι μας κανει καλο, δεν ζουμε στον μεσαιωνα,θες γευση μαλιστα βαλε αλατι τηγανιζε σε βουτηρο,θα το πληρωσεις καποτε,το μονο που με ενοχλει εμενα ειναι μερικοι που προσεχουν την διατροφη τους αλλα κατα τα αλλα καπνιζουν κτλ

Δημοσ.
να τρωει ο καθενας οτι γουσταρει,στην εποχη μας ξερουμε ποιο ειναι καλυτερο και πανω κατω τι μας κανει καλο, δεν ζουμε στον μεσαιωνα,θες γευση μαλιστα βαλε αλατι τηγανιζε σε βουτηρο,θα το πληρωσεις καποτε,το μονο που με ενοχλει εμενα ειναι μερικοι που προσεχουν την διατροφη τους αλλα κατα τα αλλα καπνιζουν κτλ

 

Βασικά δίκιο έχεις. Μπροστά μας θα τα βρούμε.

 

Αλλά έτσι όπως πάμε… ίσως να είναι καλύτερο να κάνουμε ότι γουστάρουμε και να ζούμε έντονα μια και οι μισοί από εμάς έτσι όπως πάμε ζήτημα θα είναι αν θα ξεπεράσουμε τα 50 (και δυστυχώς όχι λόγω καρδιάς… Άμα πηγαίναμε από καρδιά θα ήμασταν ευτυχισμένοι). Κακό αυτό που λέω αλλά ίσως και να έχω δίκιο δυστυχώς.

 

Βέβαια αυτό είναι δικαίωμα του καθενός πως θα πράξει. Τι θα φάει, αν θα καπνίσει, αν θα πιει και τι θα πιει. Το κάπνισμα όντος είναι μια πολύ βλαβερή συνήθεια, και είναι γελοίο κάπως κάποιος να προσέχει τι τρώει ενώ ταυτόχρονα καπνίζει 2 πακέτα την μέρα!

Γενικά πάντως από την διατροφή ότι και να φάμε δεν γλιτώνουμε. Όλα χάλια έχουν γίνει.

Δημοσ.
να τρωει ο καθενας οτι γουσταρει,στην εποχη μας ξερουμε ποιο ειναι καλυτερο και πανω κατω τι μας κανει καλο, δεν ζουμε στον μεσαιωνα,θες γευση μαλιστα βαλε αλατι τηγανιζε σε βουτηρο,θα το πληρωσεις καποτε,το μονο που με ενοχλει εμενα ειναι μερικοι που προσεχουν την διατροφη τους αλλα κατα τα αλλα καπνιζουν κτλ

 

Δηλαδή πρέπει να είμαστε ή του ύψους ή του βάθους? Πες πως κάποιος είναι καπνιστής, πρέπει να ακολουθεί βλαβερές συνήθειες και στην διατροφή του ??

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
smilefreeware πως συνήθισες να τρως φαγητά χωρίς αλάτι. Πω πω φρικτό μου ακούγεται. :)

 

Αργησα λιγάκι αλλά απουσίαζα.

 

(Εγώ πχ δεν προσθέτω ποτέ αλάτι στα φαγητά, απλά το συνήθισα.)

 

Οχι ότι δεν τρώω καθόλου, αλλά όπως μου έρχεται το φαγητό έτσι το τρώω.

Απλά δεν προσθέτω.

Στο σπίτι μου τα φαγητά φτιάχνονται με λίγο αλάτι.

Δημοσ.

παιδια το βουτηρο που παιρνω ειναι το pro-active και στα συστατικα γραφει : φυτικα ελαια οχι υδρογονωμενα , αυτο σημαινει οτι ειμαι οκ ;

Δημοσ.

Οτιδήποτε τηγανίζεται καταστρέφεται,μέχρι και το υγειινό ελαιόλαδο.Οπότε μη μπερδεύεστε με τα τηγανητά μανιτάρια,κορεσμένα λιπαρά τρώτε και όχι αγνό παρθένο.

Δημοσ.

Εξαρτάται ο βαθμός (θερμοκρασία, διάρκεια τηαγανίσματος και φορές που έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο λάδι) τηγανίσματος και το είδος λαδιού. Γενικά καλό είναι να προμηθευτεί κανείς ένα καλό θερμόμετρο και να ελέγχει η θερμοκρασία του λαδιού να είναι το πολύ στους 180 βαθμούς, επαρκέστατη θερμοκρασία για σωστό τηγάνισμα. Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να αποφεύγει όσο γίνεται τα τηγανιτά εκτός σπιτιού (και στο σπίτι να μάθει να τηγανίζει σωστά), τα φαστφουντάδικα έχουν συγκεκριμένους κανόνες που ακολουθούν, οι φρέσκοκομμένες πατάτες της γιαγιάς στη ταβέρνα όμως συνήθως τηγανίζονται στο ίδιο λάδι με όλα τα άλλα και χωρίς κανένα ποιοτικό έλεγχο (άσε που η προτηγανισμένη πατάτα αποροφά πολύ λιγότερο λίπος και είναι πολύ λιγότερο παχυντική από τη φρέσκια, άσε που σε πολλά μέρη μπορείς να ζητήσεις μερίδα πατατών φούρνου που είναι πολλές κλάσεις ανώτερες:P).

 

Προσωπικά δεν τηγανίζω παρά ελάχιστα πράγματα (κάποια ψάρια βασικά) και δεν παραγγφέλνω τηγανισμένα έξω (εκτός πάλι από κάποια ψάρια όπως αθερίνα). Το τσιγάρισμα δεν πρέπει να συγχέεται με το τηγάνισμα, γίνεται σε αρκετά μικρότερη θερμοκρασία και το λάδι εξ' ορισμού χρησιμοποιείται μία φορά. Και στο τσιγάριμα θεωρητικά σε αντικολλητικό τηγάνι είναι καλύτερο να τηγανίσεις το φαγητό σχεδόν στεγνό και να συμπληρώσεις με ωμό λάδι στο τέλος για γεύση. Προσωπικά δεν φτάνω σε αυτό το άκρο, βάζω δύο καλές κουταλιές λάδι πάντα για να τσιγαριστεί το κρεμμύδι, σκόρδο κτλ. και άμα στεγνώσει με την προσθήκη άλλων υλικών (ιδίως κρέας) μπορεί να συμπληρώσω με λίγο ακόμα.

 

Γενικά στην Ελλάδα που το έχουμε σχετικά φτηνό (αν και με τις φωτιές...) το λάδι για τηγάνισμα οφείλει να είναι ελαιόλαδο, θεωρείται το καλύτερο με δεύτερο το φυστικέλαιο που δεν έχω δει να πωλείται πουθενά. Καλή εναλλακτική είναι και το σησαμέλαιο (το οποίο ως πιο ελαφρύ γευστικά προτιμώ για κινέζικα).

Δημοσ.

...Προσωπικά δεν τηγανίζω παρά ελάχιστα πράγματα (κάποια ψάρια βασικά)....

Δοκίμασε να τα ψήσεις.

Εγώ ότι ψάρια τρώω είναι ή ψητά ή φούρνου.

Μέχρι και τον γάβρο ψήνω (Μη φανεί ακραίο)

Γνωρίζω καλά την γεύση τηγανητού μπαρμπουνιού, παρ' όλα αυτά και ψητός , πολύ ωραίος είναι.

 

 

@DIMITRISG

παιδια το βουτηρο που παιρνω ειναι το pro-active και στα συστατικα γραφει : φυτικα ελαια οχι υδρογονωμενα , αυτο σημαινει οτι ειμαι οκ ;

Και εγώ το ίδιο τρώω αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις.

Πχ. κάτι χρωστικές που έχει.

Εχω και μια απορία, η μεγάλη ποσότητα από τι υλικό είναι ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...