Προς το περιεχόμενο

Ζωικο βουτηρο vs φυτικό


DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καποιο διαστημα δεν αγοραζω ζωικό βούτυρο (για μαγείρεμα και για ψωμί με μελι) αλλα φυτικό

για να μην επιβαρύνω με λίπη και χοληστερίνη τον οργανισμό μου αλλά και γιατί μου αρέσει η γεύση

 

κερδιζω κατι ή ειναι φημες αυτα για τα ωμεγα κλπ ;;

 

ΥΓ και γενικα η διατροφη μου ειναι ελαφρια

Δημοσ.
καλό αρθράκι: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2094

 

Εγώ αποφεύγω και τα δύο όσο γίνεται και χρησιμοποιώ ελαιόλαδο σχεδόν πάντα...

 

Και εάν θέλεις να φτιάξεις μανιτάρια πως θα το κάνεις;

Είναι μερικά φαγητά που δεν μπορούν να τηγανιστούν με λάδι.

Δημοσ.
Και εάν θέλεις να φτιάξεις μανιτάρια πως θα το κάνεις;

Είναι μερικά φαγητά που δεν μπορούν να τηγανιστούν με λάδι.

 

Γιατι δεν τηγανιζονται με λαδι???:confused::confused:

Τηγανιζονται, απλα δεν ειναι τοσο ευγευστα οπως με το ζωικο βουτυρο...

 

Όσο για το αρχικο διλλημα, σαφως (γνωμη μου)το φυτικο ειναι καλυτερο(για την υγεια)απο οτι το ζωικο!Απο ελιες (κυριως)ειναι φτιαγμενο...Και το ελαιολαδο θεωρειται το "καλο" λιπος!!Δηλαδη αυτο που χρειαζεται ο οργανισμος μας..

Αλλα στις τροφες ισχυει "ολα με μετρο"!!Οποτε υποθετω και τα δυο μπορεις να χρησιμοποιεις αλλα το ζωικο επιλεκτικα!Φιλικα!

Δημοσ.

έγραψα "σχεδόν" πάντα για αυτό το λόγο.

 

Τα μανιτάρια παρεπιπτόντως γίνονται πολύ καλά με ελαιόλαδο, μιά ιδέα μπαλσάμικο και τα κατάλληλα μπαχαρικά:).

Δημοσ.
καλό αρθράκι: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=2094

 

Εγώ αποφεύγω και τα δύο όσο γίνεται και χρησιμοποιώ ελαιόλαδο σχεδόν πάντα...

 

Το διαβασα το αρθρο , λεει οτι το φυτικο λίπος ειναι βλαβερό γιατι τα φυτικα ελαια υφίστανται υδρογόνωση

 

αν το φυτικο βουτηρο περιεχει λιπη χωρις υδρογόνωση τοτε δεν εχει βλαβερές συνέπειες, ετσι καταλαβα απο κατι αρθρα

στον καναδα και στην δανια απαγορεύτηκαν τα υδρογονωμένα φυτικα λιπη

 

εκει που μπορω να χρησημοποιησω ελαιολαδο δεν συζητιέται

Δημοσ.

Σωστά κατάλαβες, τα trans fats κάνουν μεγάλη ζημιά (ουσιαστικά δεν πρέπει να λαμβάνονται καθόλου) και υπάρχουν σε αφθονία σε φαγητά όπως τηγανητές πατάτες φαστφουντάδικων...

Δημοσ.

Μακρια απο την μαργαρινη(=trans fats)...Καπου ειχα διαβασει κιολας οτι η μαργαρινη ειναι ενα μολις σταδιο πριν γινει "πλαστικο"!!!Υπαρχουν αλλα φυτικα βουτυρα που μπορεις να χρησιμοποιησεις!

Δημοσ.
Και εάν θέλεις να φτιάξεις μανιτάρια πως θα το κάνεις;

Είναι μερικά φαγητά που δεν μπορούν να τηγανιστούν με λάδι.

 

μια καλή λύση είναι να τα τηγανίσεις στο ελαιόλαδο και να προσθέσεις μόνο ένα κουταλάκι ζωικό βούτυρο για έξτρα γεύση και άρωμα.

Δημοσ.

Εμείς στο χωριό από μικροί τρώμε ζωϊκό βούτυρο.

Αν η τροφή σου είναι πλήρης αλλά και με μέτρο,γιατί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα;

Επίσης και γιαούρτι πήζουμε,και γάλα που αρμέγουμε με πλήρη λιπαρά πίνουμε κτλπ.

Δημοσ.

'για μαγείρεμα'

Ελαιόλαδο χωρίς σκέψη και μάλιστα αν μπορείς στο τέλος ώστε να μην πολυψηθεί.

 

'ψωμί με μελι'

Λιγοστεύεις την ποσότητα του βούτυρου μέχρι που μπορείς να την εξαφανίσεις τελείως , θέμα συνήθειας είναι όλα. (Εγώ πχ δεν προσθέτω ποτέ αλάτι στα φαγητά, απλά το συνήθισα.)

 

Πάντως θέλει προσοχή. Πχ. κατά λάθος κοίταξα κάτι φρυγανιές και είδα λιπαρά 7%. Δηλαδή λες να φας κάτι ελαφρύ και έχουν περισσότερο λίπος από το πλήρες γάλα που λένε ότι πρέπει να αγοράζουμε αυτό με τα λιγότερα λιπαρά.

Δημοσ.

Μπορείς να φτιάξεις παπαδίτσες (ποπ-κορν) με ελαιόλαδο;

Οχι, πρέπει να χρησιμοποιήσεις βούτυρο.

 

Αλήθεια τι να το κάνεις ένα φαγητό εάν είναι υγιεινό αλλά δεν είναι ευγεστό;

Ετσι κι'αλλιως ο περισσότερος κόσμος συνήθως τρώει όχι γιατί έχει το αίσθημα της πείνας αλλά γιατί πρέπει.

Δημοσ.

Εγώ τρώω τα πάντα με ελαιόλαδο τώρα πια αλλά δε μπορώ να ξεχάσω και το βούτυτο από το χωριουδάκι μου που είναι 100 φορές πιο νόστιμο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...