jim22479 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Εχω ενα pc της HP , το οποιο εχει συμπιεσμενα τα windows xp pro eng/gr.Το pc ειναι εξοπλισμενο με 2 σκληρους δισκους και raid controller ετσι ωστε να μπορω να τους κανω raid 1. Το θεμα ειναι οτι αν ξεκινισει η διαδικασια του raid , αυτοματα θα χασω το λειτουργικο το οποιο ειναι οπως ειπα συμπιεσμενο στον ενα απο τους 2 δισκους.Εχω σκεφτει να ghostαρω το δισκο με το λειτουργικο ή και να το γραψω σε ενα image και να το επαναφερω μετα αλλα οταν θα εχω φτιαξει το raid , αλλα δεν γινεται.Το προβλημα μου θα λυνοταν αν ειχα το cd των windows xp pro ENGLISH , αλλα η HP σε προμηθευει ΜΟΝΟ με το ελληνικο cd windows ( αν και στην αποσυμπιεση σου δινει την δυνατοτητα για αγγλικα-ελληνικα). Πως μπορω να φτιαξω το συγκεγκριμενο Pc με 2 δισκους σε RAID 1 ΚΑΙ να εχω τα αγγλικα XP PRO πανω;
tech25 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Εχω σκεφτει να ghostαρω το δισκο με το λειτουργικο ή και να το γραψω σε ενα image και να το επαναφερω μετα αλλα οταν θα εχω φτιαξει το raid , αλλα δεν γινεται. Γιατι δεν γινεται; (Το μονο που φανταζομαι οτι πρεπει να κανεις ειναι να περασεις τον driver του sata controller για raid operation πριν παρεις το image(καποιοι controllers εχουν διαφορετικο driver για IDE και RAID mode)
jim22479 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2007 προσεξε να δεις.πρεπει πρωτα να κανω raid 1 τους δισκους , και αυτο προυποθετει να σβηστουν τα παντα ,οποτε θα χασω την μορφη που εχει ο δισκος αυτην την στιγμη. (υποτιθεμενη λυση: περνω image τον δισκο οπως ειναι τωρα,επειτα κανω το raid 1 ,επειτα ξαναπερνω το image ξανα μεσα στον δισκο ,επειτα κανω κανονικα την εγκατασταση των windows βαζοντας ομως τον απαιτουμενο raid controller driver) Θα παιξει ετσι;
tech25 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δεν καταλαβαινω... Γιατι πρεπει σωνει και καλα να κανεις RAID-1 τους δισκους προτου βαλεις τον driver που σου λεω; Με την μεθοδο που σου λεω, δεν χρειαζονται επανεγκατασταση τα Windows.
21century Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Μηπως δεν εχουν εγκατασταθει σωστα οι sata controllers?
jim22479 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 δεν θελω να κανω software mirror μεσα απο τα windows.Ο υπολογιστης διαθετει raid controller και θελω να το κανω πριν απο την εγκατασταση του λειτουργικου
tech25 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Παμε παλι.. 1ον) Εχω ενα λειτουργικο συστημα που εχω και δουλευει καλα 2ον) Θελω να κανω hardware RAID-1 3ον) Θελω να εχω το υπαρχων λειτουργικο οπως ειναι, αλλα στο RAID-1 configuration που εχω φτιαξει.. (κανω καπου λαθος; ) Και λεω παλι. 1.) Στο PC οπως ειναι και δουλευει, περνα τους drivers του SATA Controller. 2.) Μετα παρε image του δισκου (με Ghost, με Acronis, με οτι θες) 3.) Φτιαξε το RAID-1 4.) Κανε restore το image. As simple as that...
jim22479 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2007 τους driver του sata controller θα τους περασω αφου εχω κανει την εγκατασταση των windows;
tech25 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Τι δεν καταλαβες ακριβως απο αυτα που σου ειπα;
jim22479 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 μαλλον καταλαβα,θα το δοκιμασω και θα σου πω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.