bilco Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2007 Και για το αν καίει έχω και φώτο. Έκανα 300km πατημένος (<190km/h) εκ των οποίων τα 30km ήταν ανάβαση σε βουνό.Εν ολίγοις η διαδρομή Καρπενήσι-Αθήνα.Η φώτο που παραθέτω τραβήχτηκε μόλις έφτασα στη Γέφυρα της Αχαρνών. Ο μετρητής του corola (αυτό δεν είναι πρέπει να κλέβει. Απο αυτό το σημείο και μετά πέφτει πολύ γρήγορα στο 1/4
nikoskon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Το αυτοκίνητο είναι Toyota Corolla 1.3XLi μοντέλο '95. bilco δε νομίζω να κλέβει(τουλάχιστον τόσο πολύ που να φαίνεται).Πάντως με το συγκεκριμένο φουλάρισμα και με κίνηση μικτή(εντός/εκτός πόλης) έβγαλα περίπου 700km αν θυμάμαι καλά. Η ίδια διαδρομή (Καρπενήσι-Αθήνα) με απλή αμόλυβδη ΕΚΟ και με χαλαρότερη οδήγηση(max 160km/h),ο δείκτης είχε φτάσει στη μέση ακριβώς. Αυτά είναι από προσωπική εμπειρία. Πέραν τούτων,νοιώθω το αμάξι πιο πρόθυμο και να αρπάζει λίγο καλύτερα,αλλά αυτό μπορεί να είναι εντελώς υποκειμενικό μιας και υπόκειται σε θέματα/κανόνες ψυχολογίας.
madsc Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Χημικά δεν την έχω αναλύσει, αλλά κάτι παρόμοιο παίζει και σε μηχανάκια. Στα 8 μηχανάκια που έχω αλλάξει μέχρι στιγμής (50cc-750cc) ανεξαρτήτου κατηγορίας/μάρκας η 100άρα σχεδόν πάντα μου έβγαζε παραπάνω χιλιόμετρα από την απλή, και εκτός αυτού νιώθεις πιο "νευρικό" το όχημα σου. [Ένα πράμα σαν να πετάς ναφθαλίνη στο ντεπόζιτο - kids dont try this at home!] Τώρα από συντήρηση/καθαρισμό κινητήρα δεν έχω ιδέα τι κάνει η ακριβή βενζίνα, όλα μου έχουν διαλύσει - όχι δεν έφταιγε η βενζίνα σε αυτό. /sc
KWSN_Men Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Τώρα από συντήρηση/καθαρισμό κινητήρα δεν έχω ιδέα τι κάνει η ακριβή βενζίνα, όλα μου έχουν διαλύσει - όχι δεν έφταιγε η βενζίνα σε αυτό. Μια και ανέβηκα μια φορά σε παπί που οδηγούσε ο κύριος μοδερέτορας, επιβεβαιώνω ότι φταίει μόνο αυτός και όχι η βετζίνα.
ata1983 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Εγώ σε ένα απλό fiesta δεν είδα καμία διαφορά. Στο Golf TSI όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Βγάζω παραπάνω χιλιόμετρα. Με την διαφορά στην τιμή έρχομαι στα ίδια βέβαια αλλά προτιμώ την ακριβή γιατί φαντάζομαι θα είναι καλύτερη για το αμάξι. Αλήθεια διαβάζοντας το προηγούμενο post είδα ότι υπάρχουν πρατήρια ιδιόκτητα των εταιριών. Πως μπορούμε να τα βρούμε αυτά? Έχει παραγίνει το κακό με τη νοθευμένη βενζίνη. Ειδικά την κατοστάρα το έχουν μαμήσει το θέμα
kx5 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 3.Δίνει 4 ποντους στο λίτρο! Αν συνεχίσεις με αυτό το ρυθμό, το 2010 θα έχεις μαζέψει αρκετούς πόντους για μια καφετιέρα 8-)
nikoskon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 kx5 στην οικογένεια έχουμε 2 τουτού και ταξιδεύουμε συχνά... Επομένως διαιρώ τα χρόνια που πρόσθεσες δια 2 και σύμφωνα με το τρόπο σκέψης σου, σε κερνάω espressάκι το καλοκαίρι του 2009...
^BOOMBOOM Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Και τι δεν θα έδινα για να οργανώσω ένα τυφλό τεστ, να έχω διάφορα μηχανάκια και μια Corolla του 95 και να βάζω κόσμο να τα οδηγεί χωρίς να τους λέω τι βενζίνη έχουν μέσα στο ρεζερβουάρ. Εκεί θα είχε πλάκα να βλέπαμε πιο βγάζει τα περισσότερα χιλιόμετρα, πιο καίει το μισό κλπ...
kx5 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 kx5 στην οικογένεια έχουμε 2 τουτού και ταξιδεύουμε συχνά...Επομένως διαιρώ τα χρόνια που πρόσθεσες δια 2 και σύμφωνα με το τρόπο σκέψης σου, σε κερνάω espressάκι το καλοκαίρι του 2009... Και εγώ ρε αρχηγέ ταξιδεύω συχνά, αλλά ακόμη και αν έβαζα βενζίνη αποκλειστικά από Shell (που γενικά τα αποφεύγω), θα περνούσαν χρόνια μέχρι να μαζέψω τους απαραίτητους πόντους για ένα δώρο της προκοπής. Και τι προκοπής... κάτι φθηνοπράγματα δίνουν. Στη λαϊκή τα βρίσκεις. Χώρια η διαδικασία: "Μισό λεπτό κύριε να πάω μέσα να χτυπήσω την κάρτα σας" και περιμένεις... Πάντως άμα πάρεις την καφετιέρα (σε 3-4 χρόνια ) θα έρθω να μου φτιάξεις γαλλικό 8-)
nikoskon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 kx5 δεν είναι αυτοσκοπός μου οι πόντοι αλλά από την στιγμή που βάζω 100άρα και το πρατήριο της Shell είναι δίπλα μου και όλοι λένε τα καλύτερα για τις βενζίνες του,γιατί να μην μαζεύω τα ποντάκια;! Είμαι θύμα αλλά όχι τόσο πολύ! -Γαλλικό είπατε; -Έεεεερχεται....
fabiawrc Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 η 100αρα ειναι πολυ καλυτερη απο την 95αρα.καταρχας στο fabia που εχω δεν εχω πυρακια.το μοτερ ανοιγει πιο αμεσα.και σαν καταναλωση δεν ειναι καλυτερη. διοτι με την μεγαλη διαφορα τιμης,τα λιτρα ειναι πιο λιγα. πχ με 20 ευρω v-power 100 1.30 το λιτρο =15,3 λιτρα ενω με 20 ευρω απλη αμολυβδη 96.5 το λιτρο= 20,7 εχεις ενα κερδος 5.5 λιτρα.αυτα τα 5.5 λιτρα παραπανω θα σου βγαλουν περισοτερα χιλιομετρα(καμια 80αρα) οσο και αργα και καιγεται η 100σταρα. το θεμα ειναι οτι ειναι μεγαλη η διαφορα και δεν αξιζει.
nikoskon Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Πού βάζεις αμόλυβδη με 0.965 ?/lt ? Πολύ φθηνή... Η φθηνότερη που έχω βρεί είναι 0.999 ?/lt. Πάντως στην Shell της γειτονιάς μου η απλή αμόλυβδη πρέπει να έχει 1.087 ?/lt και η V-Power Racing έχει 1.299 ?/lt και η V-Power 1.160 ?/lt. Με 20? βάζω 15.4lt V-Power Racing ή 17.2lt V-Power ή 18.4lt απλής αμόλυβδης. Και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου για πρατήρια με πειραγμένες αντλίες κτλπ,και φιλαράκι μου με Polo του '98 άλλαξε κινητήρα λόγω κακής ποιότητας βενζίνης(αναμένεται δικαστήριο σε 6 μήνες περίπου) καλό είναι να μην βάζουμε βενζίνη μόνο βάσει τιμής αλλά και βάσει πρατηρίου. Προσωπικά το ρεζεβουάρ μου έχει χωρητικότητα 45 λίτρα. Σε ένα θεωρητικό φουλάρισμα,από το συγκεκριμένο πρατήριο,με V-Power Racing,δίνω 9? επιπλέον σε σχέση με το φουλάρισμα με απλή αμόλυβδη. Δεν είναι λίγα,αλλά προτιμώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
KWSN_Men Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Και επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου για πρατήρια με πειραγμένες αντλίες κτλπ,και φιλαράκι μου με Polo του '98 άλλαξε κινητήρα λόγω κακής ποιότητας βενζίνης(αναμένεται δικαστήριο σε 6 μήνες περίπου) καλό είναι να μην βάζουμε βενζίνη μόνο βάσει τιμής αλλά και βάσει πρατηρίου. Αυτό ξαναπέστο. Με το που άλλαξε ο ιδιοκτήτης σε ένα πρατήριο που βάζαμε, στο ένα αυτοκίνητο αλλάξαμε φιλτρο βενζίνης και αισθητήρα λάμδα και το άλλο μπήκε μέσα για καθαρισμό μπεκ.
grigas Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2007 Nikoskon στο πρατήριο της Shell που βρίσκεται στο Carrefour Άργους, η απλή αμόλυβδη αυτή τη στιγμή κοστίζει 0.960. Βάζω βενζίνη εκεί εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα με τον κινητήρα, ενώ λόγω του ότι το πάντα το γεμίζω μέχρι πάνω έχω καταλήξει ότι δεν έχει επουδενί πειραγμένη την αντλία του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.