Προς το περιεχόμενο

Βενζίνη???

Houston

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς τη χρησιμότητα ενισχυμένων καυσίμων V Power, V Power – racing, για την απόδοση και συντήρηση του κινητήρα?

Η V Power (και γενικά αντίστοιχες από άλλες εταιρείες) είναι συνθετική? Μήπως θεωρείται καλύτερη λόγω οικολογικής και μόνο σημασίας?

Έχω την εντύπωση –ειδικά για ταξίδια- μόνο τα οκτάνια ''μετράνε'' (?)

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι εννοίς συνθετική; Όλες από πετρέλαιο προέρχονται.

Και απ' ότι έχω ακούσει, οι περισσότερες βενζίνες στην Ελλάδα είναι ουσιαστικά ίδιες μια και προέρχονται από 2 διυλιστήρια. Απλά αλλά ζουν κάποια πρόσθετα.

Δημοσ.

Η διαφορά V Power με την απλή είναι 15 λεπτά παραπάνω στην τιμή. Δεν έχω δει καμία άλλη διαφορά.

Επίσης μιας και μιλάμε για V Power, είναι γνωστή η "τακτική του γύφτου" στα πρατήρια Shell, που ζητάς αμόλυβδη και χωρίς να σε ενημερώσουν βάζουν V Power.

Δημοσ.

η απλή v power έχει κάποια πρόσθετα που υποτίθεται ότι καθαρίζουν τον κινητήρα και βοηθούν στην μακροζωία του.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει συνθετική βενζίνη. Όλες είναι παράγωγα του πετρελαίου. Για να δεις διαφορά από τις ακριβές βενζίνες πολλών οκτανίων πρέπει ο κινητήρας να δουλεύει με μεγάλη συμπίεση, τα νέα αυτοκίνητα πιθανόν να εποφελούνται με μερικούς (έως 4-5) ίππους παραπάνω (π.χ. κινητήρες fsi της vw). Γενικά, δεν αξίζουν τα τόσα παραπάνω λεφτά που ζητάνε.

Δημοσ.

Εγώ για κάποια περίοδο έβαζα τη V-Power. Το αυτοκίνητο - 4ετίας - 5-6 φορές το μήνα δεν έπαιρνε μπροστα, χρειάζονταν τουλάχιστον 2 προσπάθειες. Πήγαινα συνεργείο, άντε να το βάλουμε στο διαγνωστικό, τίποτα...

Κάποια στιγμή βρήκα ένα παρακμιακό βενζινάδικο κοντά στη σχολή μου και δοκίμασα να γεμίσω το ρεζερβουάρ μου με απλή, ούτε καν 100άρα. Από τότε βάζω στον ίδιο, τιμή τουλάχιστον 15λεπτά χαμηλότερη και πρόβλημα κανένα.

Δημοσ.
Γνωρίζει κανείς τη χρησιμότητα ενισχυμένων καυσίμων V Power, V Power – racing, για την απόδοση και συντήρηση του κινητήρα?

Η V Power (και γενικά αντίστοιχες από άλλες εταιρείες) είναι συνθετική? Μήπως θεωρείται καλύτερη λόγω οικολογικής και μόνο σημασίας?

Έχω την εντύπωση –ειδικά για ταξίδια- μόνο τα οκτάνια ''μετράνε'' (?)

H βενζίνη με υψηλό αριθμό οκτανίων (πάνω απο 95) έχει χρησιμότητα σε αυτοκίνητα που μπορούν να αξιοποιήσουν το χαρακτηριστικό της αυτό και ακόμα και εκεί στην περίπτωση που ο οδηγός μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά και να χαλαλίσει το κόστος.

Στα περισσότερα αυτοκίνητα/μηχανές δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά είτε χρησιμοποιούμε απλή βενζίνη είτε βενζίνη υψηλών οκτανίων.

Αν θες περισσότερες λεπτομέρειες ρίξε μια ματιά και εδώ

Δημοσ.

Συμφωνω με τον προλαλησαντα.

Κατα κανονα διαφορα θα δεις σε αυτοκινητα με υπερσυμπιεστη(τουρμπο).Στα υπολοιπα διαφορα σχεδον 0.Ασε που πεφτει και πολυ νοθεια(σου βαζουν απλη και την πληρωνεις εξτρα).

Δημοσ.

Επειδή υπάρχει μια σύγχυση και τυγχάνει να βάζω Shell...

Αμόλυβδη=95 Οκτάνια

V-Power=95 Οκτάνια + πρόσθετα καθαρισμού

V-Power Racing=100 Οκτάνια + πρόσθετα καθαρισμού

Το λοιπόν διαφορά υπάρχει και είναι αισθητή και στα απλά αυτοκίνητα.

Το αν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή,σαφώς και δεν πρέπει.

Προσωπικά βαζω πιστά V-Power Racing για τους εξής λόγους:

1.Κοστίζει μεν ακριβά,καίγεται πιο αργά δε.Επομένως σε σχέση με την απλή αμόλυβδη είναι πάνω κάτω τα ίδια από άποψη κόστους.

2.Δεν θέλω να πέσουν οι απαιτήσεις του κινητήρα μου σε οκτάνια.

3.Δίνει 4 ποντους στο λίτρο! :)

Επίσης σε αυτοκίνητα άλλα εξαλείφει τα πυράκια κτλπ.

Να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο πρατήριο που βάζω δε παίζει νοθεία κτλπ.

Και για το αν καίει έχω και φώτο.

Έκανα 300km πατημένος (<190km/h) εκ των οποίων τα 30km ήταν ανάβαση σε βουνό.Εν ολίγοις η διαδρομή Καρπενήσι-Αθήνα.Η φώτο που παραθέτω τραβήχτηκε μόλις έφτασα στη Γέφυρα της Αχαρνών.

post-5603-129062949997_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...