Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εξάλλου υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι μέσα στο forum που έχουν βάλει στόχο να βγάλουν τα προϊόντα της Apple υπερεκτιμημένα-άχρηστα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Ένα βλέφαρο στα σχόλια του Administrator που είναι γνωστό πόσο...αγαπάει τα προϊόντα της Apple δεν κάνει ποτέ κακό. Όταν κάτι είναι καλό, αξίζει τα εύσημα ακόμα κι αν δεν "τρέχει" windows mobile με 1000+1 codecs. Κάτι σαν το iPod που δεν έχει πολλά features που υπάρχουν σε άλλα mp3 players και είναι και πιο ακριβό. Αλλά το άτιμο είναι και το πρώτο σε πωλήσεις μακράν από το δεύτερο...Σύμπτωση; Επαναλαμβανόμενη μάλλον. Όταν κάποια στιγμή και το iPhone φτάσει σε αυτό το σημείο ή κάπου κοντά θα μειωθούν και τα βέλη, είμαι σίγουρος.

Cheers :-)

Καθολου συμπτωση οι πωλησεις του ipod, πρωτα πολλα ελλειψη σοβαρου ανταγωνισμου, οταν η αγορα εκανε το μεγαλο μπαμ και οχι τωρα που ολοι ξυπνησαν κατοπιν εορτης με πρωτη την M$ με κατι zune και π@π@ριες. Επισεις τεραστια διαφημιση και "χρησιμοποιηση των μισων παγετωνων" για να το παρουσιασουν οσο πιο cool γινετε. Και να μην ξεχναμε και ενα ακομα σημαντικο, οτι η apple ακομα και με το ipod ηταν ετοιμη να την κανει την μ@λ@κι@ της και να το κρατησει μονο για mac users, ευτηχως που σκεφτηκε λογικα και οχι υπεροπτικα ως συνηθως.

Και μιας και ειπα υπεροπτικα, στην apple δεν με εκνευριζει τπτ περισσοτερο απο το στυλακι της σαν εταιρια, με τον jobs γ@μι@ να το παιζει σουπερ cool και ολοι οι βλακες με τα pc ειστε προιστορικοι geeks και βλακες που δεν αγοραζεται mac. Την στιγμη που σημερα, μας πουλαει hardware στην τιμη των 1200ε, που σχεδον ολα τα μελη του insomnia και χρηστες pc θα θεωρουν τουλαχιστον μια γενια πισω και φυσικα υπερκοστολογημενο.

Δεν ειναι δυνατον να πληρωνεις τοσα λεφτα, για μια 17" οθονη με τον ακρως βασικο υπολογιστη που σημαινει c2d@2GHz, 1GB ram@667MHz, 160GB δισκο και μια ati x1600! Τουλαχιστον παλιοτερα διατηρουσε το μυστηριο των powerpc με φιδια γραφηματα και τεστ, τωρα ποια ειναι η δικαιολογια?

Το μονο που φτιαχνει τα πραγματα ειναι το macosx, αλλα παρα τα πολλα + που εχει σαν λειτουργικο σε σχεση με τα windows εχει και αυτο μερικα σημαντικα μειονεκτηματα.

Τελος για να περασουμε και στο iphone φυσικα και δεν προκειτε να βγαλει καμια μεγαλη εταιρια κινητης εκτος, τα πραγματα εδω ειναι πολυ πιο δυσκολα. Και ειναι κριμα μια συσκευη που εχει δειξει τοσα καλα στοιχεια, να χανει και παλι, απο την μ@λ@κι@ νοοτροπια της apple και τον σνομπ χαρακτηρα της, προς στανταρτ χαρακτηριστηκα και τεχνολογιες που σχεδον ολες οι εταιριες κινητης κανουν χρηση.

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα βρεις αντίστοιχο μηχάνημα(ίδιο) με το iMac σε ίδια ή ακριβότερη τιμή, την ίδια στιγμή πετάω το Mac Mini μου και το αγοράζω! Κι ας μην "τρέχει" MacOS X!

Όσον άφορα στον σνομπισμό των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν όοοολες οι άλλες εταιρείες κινητής, δεν είναι τυχαίο ότι μετά την παρουσίαση του iPhone έσπευσαν πολλές να βγάλουν κάτι παρόμοιο. Δηλαδή κινητό χωρίς κουμπιά :) Κακή αντιγραφή βέβαια(όπως π.χ. το Mini PC της Quest) αλλά κάτι δείχνει. Δεν είναι κακό κάποιος να βγάζει κάτι διαφορετικό και να το διαφιμίζει ;)

Δημοσ.

Καποιος κακεντρεχής έσβησε αυτό που είχα γράψει, οπότε αναδιατυπώνω.

Σαν να λέμε ρε dali δεν του βρίσκεις να του λείπει τπτ έτσι απο τον ανταγωνισμό;

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να έγραψα πουθενά ότι δεν του λείπει τίποτα :) Καταρχήν δεν τραβάει video(αν θυμάμαι καλά). Αυτό που προσπαθώ εγώ να πω τόσο καιρό, είναι ότι έβγαλε μια συσκευή η Apple με κάποια απίστευτα χαρακτηριστικά(η ποιότητα είναι δεδομένη), έκανε το γνωστό marketing και τάραξε τα νερά και αντί να λέμε μπράβο για την πρωτοπορία, το θάβουμε γιατί δεν κάνει το 'να και τ΄άλλο.

Και αυτή η παρατήρηση δεν έχει να κάνει μόνο με το iPhone αλλά είναι γενική. Σε ένα παλαιότερο thread για τα Vista(σβήστηκε πια!) είχα μια αντιπαράθεση με έναν άλλο user και ενώ εκείνος υποστήριζε ότι τα Vista είναι για πέταμα, έγω επέμενα ότι είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό. Ποιός εγώ! Αφού είχα αρχίσει να φοβάμαι λιντσάρισμα από τους fellow mac users! :-P Με λίγα λόγια, σε όποια "παράταξη" και να είναι κάποιος, είναι μ@λκια να είναι μονοδιάστατος.

Επειδή δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν μέσα στο forum, η γνώμη μου είναι ότι το iPhone είναι μια καταπληκτική συσκευή με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και με ελλείψεις. Αν δεν είχε ελλείψεις θα ήταν το τέλειο gadget(ή widget :-P). Δεν υπάρχουν όμως τέλειες συσκευές(μέχρι το 2nd Gen iPhone) :mrgreen::mrgreen::-)

Δημοσ.
Άμα βρεις αντίστοιχο μηχάνημα(ίδιο) με το iMac σε ίδια ή ακριβότερη τιμή, την ίδια στιγμή πετάω το Mac Mini μου και το αγοράζω! Κι ας μην "τρέχει" MacOS X!

Όσον άφορα στον σνομπισμό των τεχνολογιών που χρησιμοποιούν όοοολες οι άλλες εταιρείες κινητής, δεν είναι τυχαίο ότι μετά την παρουσίαση του iPhone έσπευσαν πολλές να βγάλουν κάτι παρόμοιο. Δηλαδή κινητό χωρίς κουμπιά :) Κακή αντιγραφή βέβαια(όπως π.χ. το Mini PC της Quest) αλλά κάτι δείχνει. Δεν είναι κακό κάποιος να βγάζει κάτι διαφορετικό και να το διαφιμίζει ;)

Οπως θα παρατηρησες και η apple θεωρησε το μοντελο που προανεφερα παναρχαιο και το αντικατεστησε επιτελους με καποιο καινουριο με 20" οθονη και πολυ καλυτερο hardware. :wink:

Επισεις δεν αναφερθηκα σε minipc, αλλα στο normal desktop που αγοραζει ο περισσοτερος κοσμος κατι αντιστοιχο απο apple ειναι ο imac και οχι ο mini mac :wink:

Για τo iphone τωρα, το οτι εισαγει θετικα εως συναρπαστηκα στοιχεια στην βιομηχανια των κινητων τηλεφωνων δεν το αμφισβητησε κανεις, αλλα μην μου πεις οτι δεν σνομπαρει και πολλα στανταρ χαρακτηριστηκα, εσυ το ειπες λιγο πιο πανω, "δεν τραβαει video", ενα αθλιο μοτορολα των 120ε που εχω, τραβαει video, παιρνει mp3 ηχο κλησης, στελνει κανονικα τα παντα με BT.

Sorry αν δεν εχω καλη ενημερωση, αλλα οσο παρακολουθουσα, τα παραπανω 'καθημερινα' feutures το iphone δεν τα υποστηριζε.

Δημοσ.

Πρέπει όμως και οι fun τις apple να παραδεχτούνε ότι δεν αγοράζουνε τεχνολογία αλλα design.

Ουσιαστικά για εμένα το iphone δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ipod που παίρνει και τηλεφωνα.

Τι να τον κάνω τον safari και το wifi στην ελλάδα? Είναι παντελώς άχρηστα.Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε μανχάταν ούτε λονδίνο που όπου κάτσεις και όπου σταθείς υπάρχουνε free wifi hotspots.

Anyway. Thnx το the mods για το review.Πολύ καλό review και γενικά όλο το thread είναι διαφωτιστικότατο γιατί και εγώ όταν είδα στην αρχή το "ιφονε" έμεινα μαλάκας (με την καλή έννοια) αλλά στη συνέχεια με όλα όσα διάβασα πραγματικά ξενέρωσα και δεν νομίζω ότι αξίζει τα λεφτά του. Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο "ιφονε" και ο ανταγωνισμός που δημιουργείται θα φέρει πολύ καλλίτερα και πιο πρακτικά προϊόντα για όλες τις ανάγκες σε πιο δελεαστικές τιμές.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να τον κάνω τον safari και το wifi στην ελλάδα? Είναι παντελώς άχρηστα.Δυστυχώς δεν είμαστε ούτε μανχάταν ούτε λονδίνο που όπου κάτσεις και όπου σταθείς υπάρχουνε free wifi hotspots.

Μάλλον έχεις καιρό να κάνεις βόλτα στην Αθήνα με κάποια wifi enabled συσκευή!!!

:mrgreen:

Δημοσ.

Με κάτι αλλαγές σε συγκεκριμένα αρχεία μπορείς να μεταφράσεις τα περισσότερα μενού και εφαρμογές του iphone.

foo1ul9.png

foo2oa6.png

'Εχω ξεκινήσει και πειραματίζομαι με το file system και με τις 3rd party εφαρμογές οι οποίες έχουν σίγουρα μέλλον.

foo0ah2.png

Δημοσ.

Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι, αν αγοράσω iphone από US, θα μπορώ να το χρησιμοποιώ εδώ; Θα είναι συμβατό; Επίσης, για Δεκέμβριο δεν λένε ότι θα βγει στην Ελλάδα;

Δημοσ.

foo1ul9.png

βλεπω youtube και λεω δεν χρειαζετε flash player για να δεις βιντεο απο youtube? To iphone αν θυμαμε καλα δεν υποστηριζει ουτε flash ουτε java.

Δημοσ.
βλεπω youtube και λεω δεν χρειαζετε flash player για να δεις βιντεο απο youtube? To iphone αν θυμαμε καλα δεν υποστηριζει ουτε flash ουτε java.

Το youtube βγαζει εδω και λιγο καιρο τα video και σε ειδικο format που δε χρειαζεται flash.

Αυτο το εκανε ειδικα για το iPhone.

Δημοσ.

Γιατι το flash ειναι πατεντα αλλης εταιριας και θα επρεπε να πληρωνει δικαιωματα ισως.

Ειναι ευκολο να το λειτουργησεις (εκτος απο κλησεις) στην Ελλαδα ?

Χρειαζεται ξεκλειδωμα η κατι αλλο σχετικο για να χρησιμοποιησεις τις υπολοιπες λειτουργιες του ?

Δημοσ.

Η χρήση του είναι πανεύκολη.

Το iPhone έχει κυκλοφορήσει μόνο στην Αμερική και αποκλειστικά για την εταιρεία AT&T. Άρα, για να χρησιμοποιήσεις στην Ελλάδα οποιαδήποτε από τις λειτουργίες του χρειάζεται ξεκλείδωμα.

Μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καταφέρει να "σπάσουν" τη λειτουργία της sim, αλλά οι οπληροφορίες λένε πως υπήρξαν διάφορες εξελίξεις από την underground σκηνή πάνω σε αυτό το θέμα και ήδη κάποια iPhone φοράνε sim άλλων εταιρειών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...