pusher Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Η αυθεντική επαναφορτιζόμενη μπαταρία για την KODAK Z712 IS είναι η KLIC-8000 και οι προδιαγραφές της αναφέρονται εδώ. Έχετε να προτείνετε κάποιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Li-Ion μεγέθους ΑΑ (με αντίστοιχο ή μεγαλύτερο κύκλο μεταξύ των φορτίσεων) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αντί της αυθεντικής που προτείνει η KODAK;
pusher Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Η αυθεντική επαναφορτιζόμενη μπαταρία για την KODAK Z712 IS είναι η KLIC-8000 και οι προδιαγραφές της αναφέρονται εδώ. Έχετε να προτείνετε κάποιες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Li-Ion μεγέθους ΑΑ (με αντίστοιχο ή μεγαλύτερο κύκλο μεταξύ των φορτίσεων) που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αντί της αυθεντικής που προτείνει η KODAK; Αγόρασα μπαταρίες Energizer NiMH 2000 mAh αλλά δυστυχώς η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μικρή για τη Z712. Επειδή δε βλέπω να κυκλοφορούν ευρέως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Li-Ion AA και επειδή την KLIC-8000 δε την βρίσκω πουθενά αν από τις NiMH 2000 mAh πάω σε NiMH 2500 mAh τι διαφορά να αναμένω στη διάρκεια ζωής των μπαταριών μεταξύ δύο φορτίσεων;
pusher Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2007 σονυ staminaαπλα οι καλυτερες Δώσε κανένα link. Εδώ με μια γρήγορη ματιά δε βρήκα τις Stamina. Υπάρχουν επαναφορτιζόμενες ΑΑ Li-Ion τελικά ή όχι; edit: Τις βρήκα. Αλλά δεν είναι επαναφορτιζόμενες. Και όσο από διάρκεια ζωής μάλλον οι αλκαλικές έχουν μικρότερη από τις NiMH!
basilis5 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 καταρχην να ζητησω συγνωμη γιατι αυτες που προτεινω δεν ειναι li on http://www.amazon.com/Sony-NH-AA-2DB-2500mAh-Battery-Digital/dp/B0007OV44U/ref=pd_bbs_1/002-0011187-4732804?ie=UTF8&s=electronics&qid=1186523778&sr=8-1 παρολα αυτα εγω με 2 τετοιες φορτισμενες τραβαω με την cybershot μου 400-500 φωτογραφιες με μια φορτιση. εχω παει διακοπες 5μερες και γυρισα, εμεινα απο μεμορι στικ (ειχε 3-4 συνολο κοντα στο γιγα) και εμεινα απο μεμορι στικ αλλα οι μπαταριες κραταγανε ακομα τις ειχε μεσα η σονυ, αλλα στην αγγλια που ημουν αγορασα και εξτρα ζευγος με 8 λιρες αν θυμαμαι καλα. στην ελλαδα δεν ξερω που πουλανε,αλλα αν βρω θα σας πω επειδη θελω να παρω κι αλλες
electroasd Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 αν από τις NiMH 2000 mAh πάω σε NiMH 2500 mAh τι διαφορά να αναμένω στη διάρκεια ζωής των μπαταριών μεταξύ δύο φορτίσεων; Κοιταξε θα δεις αρκετη διαφορα , αλλα αυτες οι kodak που ειχες ηταν μονο 1600mAh. Με αυτες που πηρες δεν εκανες δουλεια?
SGP Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Εν γνώση μου τουλάχιστον δεν έχει βγει επαναφορτιζόμενη li-ion, μόνο NI-MH παίζουν και είναι πολύ καλές πλέον, στα 2500mah δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.
pusher Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 καταρχην να ζητησω συγνωμη γιατι αυτες που προτεινω δεν ειναι li onhttp://www.amazon.com/Sony-NH-AA-2DB-2500mAh-Battery-Digital/dp/B0007OV44U/ref=pd_bbs_1/002-0011187-4732804?ie=UTF8&s=electronics&qid=1186523778&sr=8-1 παρολα αυτα εγω με 2 τετοιες φορτισμενες τραβαω με την cybershot μου 400-500 φωτογραφιες με μια φορτιση. εχω παει διακοπες 5μερες και γυρισα, εμεινα απο μεμορι στικ (ειχε 3-4 συνολο κοντα στο γιγα) και εμεινα απο μεμορι στικ αλλα οι μπαταριες κραταγανε ακομα τις ειχε μεσα η σονυ, αλλα στην αγγλια που ημουν αγορασα και εξτρα ζευγος με 8 λιρες αν θυμαμαι καλα. στην ελλαδα δεν ξερω που πουλανε,αλλα αν βρω θα σας πω επειδη θελω να παρω κι αλλες Για δώσε ένα link με τη μηχανή σου να δω τα σχετικά με την κατανάλωση. Κοιταξε θα δεις αρκετη διαφορα , αλλα αυτες οι kodak που ειχες ηταν μονο 1600mAh. Με αυτες που πηρες δεν εκανες δουλεια? Οι NiMH έχουν μικρότερη τάση και από τις κοινές μπαταρίες. Αντίθετα οι Li-Ion πολύ μεγαλύτερη. Κοίτα σε ποια τάση δουλεύουν οι Li-Ion (η Z712 έρχεται με μπαταρία Li-Ion 3,0 V και 3200 mAh, ενώ η επαναφορτιζόμενη Li-Ion KLIC-8000 που παίρνει είναι 3,7 V και 1600 mAh) και σε ποια οι NiMH (το ζεύγος σε 2,4 V και έως 2500 mAh - βέβαια υπάρχουν και μερικές πάνω από 2500 mAh). Ίσως η διαφορετική τάση και η διαφορετική τεχνολογία κατασκευής παίζουν σημαντικό ρόλο. Πάντως με Energizer NiMH 2000 mAh βγάζω ελάχιστες φωτογραφίες. Με τη μη επαναφορτιζόμενη Li-Ion που είχε στη συσκευασία η KODAK (CRV3) έβγαζα τουλάχιστον 15 φορές περισσότερες και μάλιστα χρησιμοποιώντας και το φλας (όχι σε όλες βέβαια).
Voodooman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Οι επαναφορτιζόμενες είναι πολύ σχετικό πράγμα. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και στην τελική μικρή σημασία έχει η διάρκεια ζωής τους, γιατί ξαναγεμίζουν. Απλά κοιτάς να έχεις και ένα εφεδρικό σετ για να μην ξεμείνεις και το βράδυ που πας σπίτι σου τις γεμίζεις όλες. Έχω αγοράσει επαναφορτιζόμενες Varta,Fujitsu,Sanyo,No name από το Lidl(!),sony stamina.Από καμμία από αυτές δεν έχω νοιώσει προδομένος, όλες έχουν κάνει μια χαρά τη δουλειά τους. Αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες, θα διάλεγα τις fujitsu hydro power.
pusher Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Οι επαναφορτιζόμενες είναι πολύ σχετικό πράγμα. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και στην τελική μικρή σημασία έχει η διάρκεια ζωής τους, γιατί ξαναγεμίζουν. Απλά κοιτάς να έχεις και ένα εφεδρικό σετ για να μην ξεμείνεις και το βράδυ που πας σπίτι σου τις γεμίζεις όλες.Έχω αγοράσει επαναφορτιζόμενες Varta,Fujitsu,Sanyo,No name από το Lidl(!),sony stamina.Από καμμία από αυτές δεν έχω νοιώσει προδομένος, όλες έχουν κάνει μια χαρά τη δουλειά τους. Αλλά αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιες, θα διάλεγα τις fujitsu hydro power. Όταν λέω διάρκεια ζωής δεν εννοώ πόσο καιρό θα κρατήσουν. Εννοώ πόση ώρα θα κάνουν να αποφορτιστούν. Και δυστυχώς οι NiMH των 2000 mAh αποδεικνύονται ανεπαρκείς σε αυτόν τον τομέα για την KODAK Z712 IS.
White Wizard Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 πολυ καλες θεωρουνται οι sanyo, panasonic, ansmann θα σου προτεινα παντως http://www.eshop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.NLP0001 οι οποιες πλεονεκτουν στο οτι παρουσιάζουν σχεδον μηδενικη αποφορτιση με το περασμα του χρονου, και νομιζω πως ειναι οι μοναδικες με το χαρακτηριστικο αυτο
Voodooman Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Καλές, αλλά 2000mAh δεν λένε και τόσα πολλά, ιδίως για συσκευές που θέλουν πολλή ενέργεια... Το κατάλαβα pusher ότι αναφερόσουν σε αυτό.Για αυτό λεω ότι τα 2000mAh είναι μάλλον λίγα, ιδίως για την Z712 που είναι απαιτητική μηχανή σε ενέργεια.
pusher Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2007 Νικελίου - Μετάλλου είναι οι NiMH?? Ναι ακριβώς! Καλές, αλλά 2000mAh δεν λένε και τόσα πολλά, ιδίως για συσκευές που θέλουν πολλή ενέργεια...Το κατάλαβα pusher ότι αναφερόσουν σε αυτό.Για αυτό λεω ότι τα 2000mAh είναι μάλλον λίγα, ιδίως για την Z712 που είναι απαιτητική μηχανή σε ενέργεια. Η μηχανή λέει ότι παίρνει μπαταρίες λιθίου οπότε η επιλογή NiMH σίγουρα δεν είναι ιδανική. Ίσως με μία 4άδα NiMH 2700 mAh τα πράγματα να ήταν καλύτερα... Πάντως επαναφορτιζόμενες μπαταρίες Li-Ion δεν πρέπει να κυκλοφορούν. Τουλάχιστον όχι ευρέως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.