pmandd Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Έχω διάφορα αρχεία (avi,mkv) τα οποία έχουν πολλαπλά audio tracks, χωρίς να είναι πάντα default αυτό που θέλω. Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπς να αλλάξω το default track ή έστω να σβήσω αυτά που δεν χρειάζομαι;
parsifal Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Καλημέρα. Στα avi νομίζω πως παίζει πάντα εξ ορισμού το 1ο audio stream. Μπορείς με VirtualDubMod να ανοίξεις το avi και να το ξανασώσεις αλλού, ενεργοποιώντας την επιλογή Direct Stream Copy από το μενού Video και απενεργοποιώντας (με διπλό κλικ) τα streams που δε θες από το μενού Streams. Αν δε θες να αφαιρεθούν, πρέπει να τα κάνεις demux όλα σε ξεχωριστά αρχεία και να τα κάνεις ξανά Add από το ίδιο μενού, με τη σωστή σειρά όμως και αφού έχεις απενεργοποιήσει τα αρχικά streams. Για τα mkv υπάρχει το πολύ καλό σετ εργαλείων MKVToolnix. Είναι command line utilities, αλλά ο installer για Windows βάζει και το mmg (mkvmerge gui) που είναι γραφικό frontend για το utility mkvmerge. Αυτό δέχεται και avi ως είσοδο, αλλά δε θυμάμαι αν μπορεί να σώσει και σαν avi πάλι ή μόνο mkv. Anyway, στα mkv αρχεία δεν παίζει ρόλο η σειρά των audio streams μέσα στο τελικό αρχείο, υπάρχει μία επιλογή στο mmg που ρυθμίζεις το flag με το όνομα default για το κάθε stream. Οπότε, ορίζεις Yes σε αυτό που θέλεις και No στα υπόλοιπα (ή απλά τα ξεφορτώνεσαι). Δες και την παράγραφο 3-3β στο HOWTO της υπογραφής μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.