Προς το περιεχόμενο

Συνδεση στο internet με dial up ethernet modem?


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτές τις μέρες έχω βρεθεί σε ένα pc με dial up modem σε ethernet συνδεση.Το modem αναγνωρίζετε σαν eth0.Το θέμα είναι ότι είμαι τελείως άσχετος για το πως γίνετε μια σύνδεση και που βάζεις το pass το τηλέφωνο αλλά και το user name.Πρωσπάθησα να χρησιμοποιήσω ενα tool που υπάρχει στο kubuntu για σύνδεση dial up αλλά εκεί δεν υπάρχει η επιλογή για το modem μου ενώ στο network manager δεν έβγαλα άκρη.Οποιος γνωρίζει την διαδικασία ας βοηθήσει.Δυστηχώς τα 56kb της σύνδεσης δεν επιτρέπουν και αναζητήσεις στο internet :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι σε gnome (ubuntu είδα..), κατεβασε το gnome-ppp με το software manager και ρυθμισε από εκεί το μοντεμ. Στις θύρες μπορείς να κάνεις αναζήτηση ή να απιλέξεις eth0. Αλλιώς μπορείς να το ρυθμίσεις από το Networking Tools.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε kubuntu είμαι kde .To θέμα είναι ότι δεν ξέρω που πρέπει να βάλω το pass και το user name για να γίνει η σύνδεση.Το gnome-ppp μπορω να το κατεβάσω κάπου εκτος synaptic μια και δεν έχω σύνδεση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

chek2fire,

αφού είσαι σε kubuntu,τρέχεις το kppp.

μάλλον υπάρχει στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται να το κατεβάσεις.

 

KPPP is a dialer and front end for pppd, allowing for interactive script generation and network setup.

http://docs.kde.org/stable/en/kdenetwork/kppp/index.html

 

αυτό το link έχει οδηγίες με screenshots

http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?p=59268

 

για το, eth0, δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο απο αυτό το link

http://www.debian.gr/node/189

 

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να δώσεις ένα ifconfig. Αν για παράδειγμα δεις ότι η eth0 έχει i.p. 192.168.0.xxx δοκίμασε από τον browser να δώσεις

>http://192.168.0.1

.

Το ποιο πιθανό είναι το modem να έχει και αυτό κάποιο i.p. και web interface και να βάζεις username και password εκεί. Επίσης αν μπορείς μες μας το μοντέλο του modem για να ρίξουμε μια ματιά στο internet για οδηγίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έδωσα ifconfig στην κονσόλα και μου δωσε κάποιες ip αλλά στον broswer όταν τις έβαλα δεν έγινε τίποτα μάλλον δεν πρέπει να έχει interface.

To modem είναι αυτό εδώ

http://www.usr-emea.com/products/p-dialup-product.asp?prod=hom-5630d&loc=grec

και η σύνδεση είναι της otenet

Xρησιμοποίησα και το εργαλείο kppp και βρήκα ότι το modem βρίσκετε στo dev/ttyS1.To θέμα είναι βάζω τα στοιχεία της σύνδεσης και όταν πατάω για σύνδεση μου βγάζει ότι το modem είναι απασχολημένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Quick Connect (Ταχεία σύνδεση): μειώνει το χρόνο που απαιτείται για να αποκατασταθεί σύνδεση με τον πάροχο υπηρεσιών. Το μόντεμ "θυμάται" τις συνθήκες της γραμμής από την προηγούμενη σύνδεσή σας και μπορεί να παρακάμψει μέρη της διαδικασίας ρύθμισής του και να σας φέρει σε σύνδεση ακόμα γρηγορότερα."

 

μήπως φταίει αυτό ?

 

επίσης κάπου κατα την σύνδεση δημιουργείται ενα αρχείο lock, για να αφαλίσει την σύνδεση, το οποίο σβύνεται κατα την κανονική διακοπή.

όταν πας να συνδεθείς, δεν πρέπει να υπάρχει, γιατι η ύπαρξή του υποδηλώνει απασχολημενο modem.

ίσως να είναι αυτό

 

ελπίζω να βγάλεις άκρη.

 

http://docs.kde.org/stable/en/kdenetwork/kppp/global-device.html

 

δες εκει που λέει

"Use Lock File

Activate this option if you want KPPP to create a lockfile. Under Linux® the folder for such a file will be /var/lock. Programs such as mgetty depend on the existence of such lock files, and KPPP will not work with mgetty if the lock file is not set. Make sure that you don't use the option lock for pppd if you want KPPP to lock the modem, since the pppd option lock will induce pppd to try to lock the modem device. Since KPPP will have already locked the device, pppd will fail, and KPPP will display the error pppd died unexpectedly.

"

 

.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το modem σου είναι σειριακό και όχι ethernet. Που σημαίνει ότι αν το έχεις βάλει στην πρώτη σειριακή θήρα είναι το /dev/ttyS0 να στην δεύτερη /dev/ttyS1 κ.τ.λ. Άνοιξε το αρχείο /etc/ppp/options και εντόπισε το σημείο που λέει auth και κάντο noauth. Οπότε πας στο kppp > Configure... > Modems > New.. Στο Modem device: βάζεις /deb/ttyS1 ξετικάρεις το Use lock file βάζεις ταχύτητα 115200 του δίνεις και ένα όνομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα αρχεία όπως το etc/ppp/options/ τα έχω αλλάξει γιατί αυτό το pc ήτανε παλιά δικό μου και το έχω ρυθμίσει για σύνδεση με το usb crypto f200 σύμφωνα με τις οδηγίες του techteam.Tώρα το έχω δώσει στον bro μου και του έχει βάλει αυτό το modem πάνω.Το θέμα είναι ότι απο το kppp συνεχίζει να έχει το modem απασχολημένο.Μήπως επειδή έχω πειράξει αυτα τα αρχεία όπως είπα και πρίν και ποιές είναι οι default του ρυθμίσεις που πρέπει να έχουν?Η μήπως πρέπει να βρω το lock file του kppp και να το διαγράψω.

Και να μην μπορέσω τελικά να συνδεθώ μόνο από αυτή την διαδικασία έμαθα αρκετά :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...