Προς το περιεχόμενο

Εκτελωνηση αυτοκινητου!

mikeharitakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα δεν καταργούντται τελείως αλλά κάτι άκουσα ότι μέχρι 1600cc θα είναι πάνω κάτω 1000ευρώ η επιβάρυνση, αν ισχύει κάτι λέει

Δημοσ.
Σίγουρα δεν καταργούντται τελείως αλλά κάτι άκουσα ότι μέχρι 1600cc θα είναι πάνω κάτω 1000ευρώ η επιβάρυνση, αν ισχύει κάτι λέει

Στα μεγάλα μεταχειρισμένα είναι που αξίζει να ασχοληθείς. Ξέρουν τι κάνουν, καμία διαφορά δε θα υπάρξει.

Δημοσ.

επειδή το έχω ψάξει πολύ το θέμα....

1) απο 1/1/2008 στο τελωνείο ΔΕΝ θα πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ μόνο οι πολύτεκνοι (3 παιδιά και πάνω). Ισχύει για ενα αμάξι βέβαια και δεν μπορούν να το μεταβιβάσουν τα πρώτα χρόνια. Αυτή την στιγμή γλυτώνουν το 75%. Απο 1/1 το 100% . Οτιδήποτε άλλο είναι ΜΥΘΟΣ.

2) Δεν συμφέρει να φέρεις απο έξω , λόγω των λεφτών που πληρώνεις στο τελωνείο αφού πάνω κάτω σου βγαίνουν τα ίδια και δεν μπορείς να κάνεις και τους ελέγχους που κάνεις εδώ.Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν όπως τα smart και οι μηχανές που έχουν πολύ λίγα κυβικά/ίππους άρα και μικρότερη φορολογία.

Δημοσ.

2) Δεν συμφέρει να φέρεις απο έξω , λόγω των λεφτών που πληρώνεις στο τελωνείο αφού πάνω κάτω σου βγαίνουν τα ίδια και δεν μπορείς να κάνεις και τους ελέγχους που κάνεις εδώ.Ελάχιστες εξαιρέσεις υπάρχουν όπως τα smart και οι μηχανές που έχουν πολύ λίγα κυβικά/ίππους άρα και μικρότερη φορολογία.

Για να σας εξηγησω πως ακριβως εχει και αυτην την στιγμη δεν συμφερει ειναι γιατι η ελλαδα παιρνει με τον τσαμπουκα 2 φορες σχεδον το φπα+τα τελη ταξινομησης.

Οταν εισαι Ιδιωτης και επιλεξεις να αγορασεις ενα αυτοκινητο μεσα απο την ευρωπη τοτε αυτος που θα σου το πουλησει πληρωνει καποιο φπα.Δηλαδη στο mobile.de οσοι πουλανε καποια αυτοκινητα εχουν μεσα και το φπα.Οταν εσυ θα το αγορασεις εχεις πληρωσει μια φορα το φπα στο γερμανικο δημοσιο.Οταν το φερεις εδω το Σουπερ ελληνικο κρατος σου κοστολογει και αυτο το φπα του γερμανικου κρατους μεσα στο κοστος του αυτοκινητου.Και στην ουσια το πληρωνεις 2 φορες η 1,8 φορες στην καλυτερη.

Αν τωρα ομως εισαι καποια εταιρεια και πας να αγορασεις το αυτοκινητο απο την γερμανια το φπα δεν μπαινει μεσα στο τιμολογιο και το Πληρωνεις μεσω του ευρωπαικου σηστυματος VIES και με αυτο το τιμολογιο εκτελωνιζετε χωρις φπα,με αποτελεσμα οι εταιρειες να ειναι ποιο ευελικτες στις αγορες και πωλησεις αυτοκινητων.

Το αλλο θεμα ειναι οτι Ο εμπορος αυτοκινητων θα παρει οπως και να εχει μια εκπτωση απο το γερμανο εμπορο ενω ο ιδιωτης θα πληρωσει και τα σεντ.Το αλλο ειναι οτι για την φορτωση στην Νταλικα ο εμπορος θα παρει καλυτερη τιμη απο οτι ο ιδιωτης.

Και στο φιναλε ο εμπορος αν εμφανισει ενα υποτιμολογιμενο τιμολογιο θα ειναι πιστευτος απο το τελωνειο.Ο ιδιωτης οχι.Ολα αυτα κανουν την διαφορα και αναμεσα στους ιδιωτες με τους εμπορους αυτοκινητων.

Και τωρα να σας πω τακτικες πως να αποκτησετε αυτοκινητα με κοστος εμπορων.

Ο μονος τροπος ειναι να βρειτε κανενα ελληνα μεταναστη που ηρθε για διακοπες στην ελλαδα με το αυτοκητο του και να ρθειτε σε μια συμφωνια να το αγορασεις.σε παρα πολυ καλη τιμη για να γλυτωσεις 2 φορες το φπα τα μεταφορικα εξοδα αλλα και την γραφειοκρατεια με τα Τσολλ Νουμερα που πρεπει να παρεις.Αλλος τροπος δεν υπαρχει κυριοι αλλιως στην ΜΑΝΤΡΑ.

Σορρυ αν σας ταλαιπωρησα.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Διάβασα τα όσα γράψανε διάφοροι επισκέπτες για ό,τι αφορά στην εισαγωγή και τον εκτελωνισμό αυτοκινήτων.

Δυστυχώς γράφουν άνθρωποι που δεν έχουν καμία γνώση για το θέμα. Εϊναι όλα ανυπόστατα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Καλά είναι, επειδή μπαίνουν για να πληροφορηθούν άνθρωποι που ψάχνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, να απαντάει όποιος γνωρίζει πραγματικά το θέμα...

Δημοσ.

καλησπερα,και εγω το εχω ακουσει οτι απο το καινουργιο ετος δεν θα ισχυει το τελωνειο, αλλα θα γινει το αλλο, θα ανεβασουνε λενε παρα πολυ τισ πινακιδες.

Δημοσ.

Γειά σας.

Αν μπορέσω να βοηθήσω κι εγώ θα χαρώ πολύ-ενημερωτικά είμαι ιδιώτης , με θεωρώ αρκετά ενημερωμένο σε τέτοια θέματα για ίδιον όφελος,όχι για εμπορικό σκοπό και μόλις εκτελώνησα μόνος μου ενα ALFA ROMEO SPIDER 2000cc του 2003 από Ιταλία.

Ο φίλος grdimis τα λέει πολύ καλά σχετικά με το ΦΠΑ αλλά λίγο μπερδεμένα κατά την άποψή μου.Οντως υπάρχει ένα θέμα με το φπα αλλά δεν είναι τόσο περίπλοκο ούτε το κυριότερο για μένα.ΝΑΙ άλλαξε η νομοθεσία από την 1/1/2008 αλλά όχι σημαντικά σε θέμα τελικού κόστους.

1) απο 1/1/2008 στο τελωνείο ΔΕΝ θα πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ μόνο οι πολύτεκνοι (3 παιδιά και πάνω). Ισχύει για ενα αμάξι βέβαια και δεν μπορούν να το μεταβιβάσουν τα πρώτα χρόνια. Αυτή την στιγμή γλυτώνουν το 75%. Απο 1/1 το 100% . Οτιδήποτε άλλο είναι ΜΥΘΟΣ.

Α)Είναι πράγματι έτσι για τους πολύτεκνους και περιορίζονται οτι δεν θα μεταβιβάσουν το αυτοκίνητο για 5 χρόνια.

Β)Αν δεν συνέφερε να φέρεις απέξω αυτοκίνητο δεν θα υπήρχαν τόσες μάντρες με μεταχειρισμένα από Γερμανία.Οντως όμως ο εκτελωνισμός είναι χαμηλός για αυτοκίνητα με λίγα κυβικά και για μηχανές.

Γενικά πάντως ο κανόνας είναι περίπου ο εξής:

Α)Σε αυτοκίνητα με λίγα κυβικά η διαφορά τιμής σε σχέση με το εξωτερικό δεν είναι μεγάλη για να συμφέρει η διαδικασία.Η διαφορά αυτή εκτινάσσεται στα ύψη όσο ανεβαίνουν τα κυβικά και η αξία του αυτοκινήτου-γιαυτό και οι μάντρες φέρνουν συνέχεια ακριβά αυτοκίνητα με πολλά κυβικά.Εξαίρεση αποτελούν τα smart και τα mazda rx8 λόγω μικρού κόστους τελωνείου εξαιτίας του μικρού τους κινητήρα.

Β)Το κόστος του εκτελωνισμού εξαρτάται 1)από τα κυβικά του αυτοκινήτου 2)από το πόσο παλιό ειναι και 3)από τις προδιαγραφές ρύπων που πληρεί ο κινητήρας του

Γ)Οπως έγιναν τα πράγματα συμφέρει να φέρεις αυτοκινητο που πληρεί τις προδιαγραφές EURO 4 MONO!!!.Αυτό σημαίνει αυτοκίνητο συνήθως μετά του 2004 και αυτό δεν ειναι απόλυτο.Οτιδήποτε παλαιότερο απλά ξεχάστε το.

Δ)Πρίν κάνετε οτιδήποτε διαβάστε οποσδήποτε αυτό για να πάρετε μια ιδέα.Λάβετε μόνο υπόψη οτι δεν είναι ενημερωμένο με τις πρόσφατες αλλαγές και όπου λέει οδηγία 98/69 (Εuro 3) εσείς θα εννοείτε Euro 4.

Χρήσιμος ενδεικτικά είναι και ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ & ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΕΛΩΝΙΣΘΕΝΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ που περιλαμβάνει η παραπάνω σελίδα.

Αυτά για αρχή-ελπίζω να ψιλοβοήθησα για όποιον ενδιαφέρεται.Για οτιδήποτε παραπάνω τα ξαναλέμε για να ενημερωθούμε όλοι μαζί.

Δημοσ.
καλησπερα,και εγω το εχω ακουσει οτι απο το καινουργιο ετος δεν θα ισχυει το τελωνειο, αλλα θα γινει το αλλο, θα ανεβασουνε λενε παρα πολυ τισ πινακιδες.

Δεν ισχύει τίποτα από τα δύο.Εκτελώνησα αυτοκίνητο με τον καινούριο νόμο και πλήρωσα κανονικά τελωνείο και τις κανονικές πινακίδες για νέα ταξινόμηση.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

παιδια να ρωτησω και εγω κατι γιατι τωρα αρχιζω να το ψαχνω για να φερω αυτοκινητο απο γερμανια...θελω να φερω ενα audi a3 2004 μοντελο....ποσο τελωνειο περιπου πληρωνω???ειμαστε πολυτεκνοιι...γλυτωνω τιποτα????

Δημοσ.

Το σημαντικότερο για να γλυτώσεις φράγκα είναι να συμφωνήσει ο Γερμανός στο να στο τιμολογήσει χαμηλά και όχι στην πραγματική αξία κτήσης του. Πράγμα δύσκολο.

Στο mobile.de π.χ. πριν 2 χρόνια το προσπάθησα και δεν έγινε τίποτα και το παράτησα.

Στο χώρο των εκτελωνιστών κάποιοι μόνο ασχολούνται με εκτελωνισμό αυτοκίνητων και όχι όλοι. Οι λόγοι είναι πολλοί και "βρώμικοι".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...