mikeharitakis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 ριχνοντας μια ματια στο http://www.mobile.de επαθα πλακα με τις τιμες που εχει στα μεταχειρισμενα αυτοκινητα απο γερμανια...απιστευτες τιμες..θελω να ρωτησω το εξης..ξερει καποιος ποσο κοστιζει ι εκτελωνηση ενος αυτοκινητου 1.4 ι 1.6 κιβυκων?στο περιπου..
leftermann Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 δεν ξέρω να σου πω συγκεκριμένα νούμερα. Ξέρω ότι το κόστος εκτελωνισμού είναι συνάρτηση των κυβικών, της παλαιότητας, και του εξοπλισμού του αυτοκινήτου. Μπορεί σε κάποιο μοντέλο (κυρίως παλιά και πολλών κυβικών) ο εκτελωνισμός να κοστίσει περισσότερο από το ίδιο το αυτοκίνητο...
SpY Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 να ξέρεις οτι για αμάξια απο 2 χρονων και πάνω και 1600-1800 θα πληρώσεις το 30-35% σε εκτελωνισμό της αξίας αγοράς του αμαξιου
KWSN_Men Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=142743 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=195678 http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=200962
leftermann Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 όπυ "αξία αγοράς" νοείται η τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο αγοράς, ή υπάρχουν κάποιου είδους "αντικειμενικές αξίες" από το ελληνικό τελωνείο;
Sadamiraq Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Παντως κατι ακουστηκε για εναν νομο που προκειται να ψηφιστε ο οποιος θα λεει οτι δεν πληρωνουμε τελωνιο αλλα δεν πιστευω να ψηφιστει...:???:
SpY Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Παντως κατι ακουστηκε για εναν νομο που προκειται να ψηφιστε ο οποιος θα λεει οτι δεν πληρωνουμε τελωνιο αλλα δεν πιστευω να ψηφιστει...:???: αυτο ακούγεται χρόνια... ραδιο αρβύλα
Sadamiraq Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 αυτο ακούγεται χρόνια... ραδιο αρβύλα Ναι? Εγω τωρα το ακουσα παω να το πω σε εναν φιλο που διαλεγει απο τωρα πιο αμξι να φερει απο γερμανια απο την χαρα του....
KWSN_Men Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 αυτο ακούγεται χρόνια... ραδιο αρβύλα Σαν το στρατό και τα ραδιενεργά βόδια από τον Α' ΠΠ ένα πράγμα... Η τιμές για εκτελωνισμό παίζουν ανάλογα μα την αξία αγοράς όπως αναγράφεται στην απόδειξη, την αξία του αυτοκιντήτου όπως φαίενται στις λίστες που έχουν στα τελωνεία αλλά και στις κ@υλες του εκτελωνιστή.
neTTor Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2007 Παντως κατι ακουστηκε για εναν νομο που προκειται να ψηφιστε ο οποιος θα λεει οτι δεν πληρωνουμε τελωνιο αλλα δεν πιστευω να ψηφιστει...:???: Λόγο οτι και εγω ψάχνω να φέρω αμάξι απο "πάνω" άκουσα οτι μέσα στον Ιουλιο ψηφίστηκε αυτος ο νόμος γιατι έως τώρα η Ελλάδα ήταν η μόνη ΄χωρα που φορολογούσε μεταχειρισμένα αμάξια εντός Ε.Ε..Νομίζω οτι θα είναι μέσα στις εξαγγελίες της ΔΕΘ.Θα ισχύσει απο 01/01/2008,-έτσι έχω ακούσει έως τώρα-.
kostastrikala Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Εγω θεωρω απιθανο να καταργηθει ο εκτελωνισμος των αυτοκινητων.Ολοι θα πηγαινομε στη Γερμανια η σε αλλες ευρωπαικες χωρες να αγορασουμε αυτοκινητα με αποτελεσμα ολοι οι Ελληνες μαντραδες να μεινουν χωρις δουλεια.Ακομα τα λεφτα που εισπραττει το ελληνικο κρατος απο τις εκτελωνισεις ειναι ενα αστρονομικο ποσο....Οποτε μαλλον αδικα περιμενουμε
moshelas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 και εμένα ενδιαφέρει αυτό... πού θα απευθυνθώ για να μάθω την διαδικασία και το πόσο θα μου κοστίσει;;; Έχω ενα Golf 1.6 benzin μοντέλο 1995. Στην Ιταλία πληρώνω γαμησιάτικα σε ασφάλεια (~1200eyrw / χρόνο). Σκέτομαι του χρόνου που θα τελειώσω τις σπουδές να το φέρω μαζί. Άν όμως το κάνω απο τώρα θα γλυτώσω τόσα λεφτά σε ασφάλειες που καλύτερα να τα δόσω μια και καλή για τον εκτελωνισμό... και μια ακόμα μια ερώτηση για να μην ανοίγω νεο post. Μπορούν οι Ελληνικές ασφαλιστηκές εταιρίες να ασφαλίσουν αυτοκίνητο με ξένες (πάντα ευρωπαικές) πινακίδες;;;;;
kostastrikala Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2007 Δεν νομιζω να σε συμφερει ο εκτελωνισμος του αυτοκινητου φιλε.Δεν χανεις ομως να ρωτησεις.Βρες το τηλεφωνο απο την υπηρεσια αξιων(εχει στη Θεσσαλονικη τετοια υπηρεσια και νομιζω και στην ΑΘηνα) ,παρε εκει και ρωτα,θα σου πουνε πανω κατω τι θα πληρωσεις.Οσο για το τελευταιο που ρωτησες ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν γινεται
ata1983 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Έχουμε κανένα νεώτερο, άκουσα και εγώ ότι από 1/1/2008 μειώνονται πολύ τα έξοδα εκτελωνισμού.
grdimis Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2007 και εμένα ενδιαφέρει αυτό... πού θα απευθυνθώ για να μάθω την διαδικασία και το πόσο θα μου κοστίσει;;; Έχω ενα Golf 1.6 benzin μοντέλο 1995. Στην Ιταλία πληρώνω γαμησιάτικα σε ασφάλεια (~1200eyrw / χρόνο). Σκέτομαι του χρόνου που θα τελειώσω τις σπουδές να το φέρω μαζί. Άν όμως το κάνω απο τώρα θα γλυτώσω τόσα λεφτά σε ασφάλειες που καλύτερα να τα δόσω μια και καλή για τον εκτελωνισμό... Αγαπητε φιλε αν ειναι το αμαξι σου μοντελο του 95 ξεχασε το απο τωρα.Θα πληρωσεις τα ιδια οσο ενα μερσεντες κομπρεσορ.Καλυτερα να βρεις το ποιο πολυ μεχρι 5ετιας αλλιως ξεχνα το.Τωρα για τον εκτελωνισμο θα το κατεβασουν τοσο απο 1/1/2008 αλλα δεν θα το μηδενισουν.Με την εννοια οποιος τολμησει να φερει πανω απο 5ετιας θα πληρωνει και καλα.Θα ειναι πολυ λιγα τα χρηματα μεχρι 1600 κυβικα και απο 2000 και πανω θα πληρωνεις σχεδον οσα και σημερα.Το νομο δεν τον καταργουν τον τροποποιουν για να μπορει ο λαος να αγορασει αυτοκινητο διοτι ετσι οπως πηγε η βενζινη στην διειαρκεια 2 ετων σου τα παιρνουν απο το ειδικο φορο καυσιμων. Τι νομιζατε οτι θα χασει το κρατος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.