poulinos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 από όσα διάβασα πιο πάνω, κατέληξα στο συμπέρασμα που τόσο καιρό έψαχνα το λόγο. γιατί οι χρήστες γράφουν με greeklish ?ίσως ξεκίνησε απο πολύ παλιά επειδή υπηρχε πρόβλημα με τις γραμματοσειρές. στη συνέχεια ίσως έγινε συνήθεια. επίσης ίσως μερικοί βολεύονται, γιατί ισως νοιώθουν άσχημα με το να βλέπει κάποιος οτι γράφουν ανορθόγραφα. διαβάζω επιχειρήματα του τύπου, είναι συνήθεια, γραφω πιο γρήγορα κ.τ.λ. μα, στη σημερινή εποχή όπου τα sms δινουν και παίρνουν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, σε greeklish τα γράφουν και αυτά ? ομολογώ οτι πέρα της ουσίας για υποστηριξη ελληνικης γλώσσας κ.λ.π. με κουράζει αφάνταστα να διαβάζω greeklish. και διαβάζω αρκετές ώρες την ημερα για διάφορα θέματα. τα μάτια μου κουράζονται έντονα και πονούν. μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό ? είμαι 35 χρονών και ίσως οι αντοχές μου είναι πεσμένες. σίγουρα όμως, θα προτιμούσα να διάβαζα ελληνικά ανορθόγραφα (αν αυτος ειναι ο λόγος που γραφουν greeklish) παρα greeklish. ισως πάλι αρχιζω και γερνώ, και δεν μπορώ να γράψω ή να διαβάσω greeklish με ικανοποιητική ταχύτητα. μια απορία που είχα πάντα, ποιας ηλικίας είναι τα άτομα που γράφουν greeklish. φαντάζομαι, μικρότερης αρκετα ηλικίας από εμένα και ίσως έχουν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο γραφής , μιας και, η γενιά τους τον δημιούργησε. (αρχίζω και νιώθω απαρχαιωμένος) θα ήθελα πραγματικά να ακούσω απόψεις, απο ατομα που γράφουν greeklish, γιατι το κάνουν. ελλειψη ορθογραφίας ? μεγαλύτερη ταχύτητα πληκτρολογήσεως κειμένου ? (κι αν ναι, στέλνουν και sms έτσι ?) καθαρά θέμα συνήθειας ? υπάρχει κι άλλος λόγος που μπορεί να αγνοώ ? με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις, μιας και είχα πάντα την απορία, αλλά δεν είχα ρωτήσει ποτέ κανέναν. ευκαιρία στάθηκαν τα παραπάνω posts που διάβασα. nai se greeklish kai ta sms sto kinito.kai i taxitita grapsimatos einai poli polaplasia idika otan thes na apantiseis para pola themata.elpizo na kalipsa tis apories.den einai thema anorthografou i oxi kai sto finale an kapoios einai anorthografos ine dikaioma tou gia ton logo oti mporei na min ixe kan tin dinatotita na min paei sxoleio.seena forum pisteuo oti mas niazei auto pou tha grapsei o allos kai i apantisi kai oxi an tha einai sta eelinika i otidipote allo.to provlima theloume na lisoume oxi na kanoume omorfo ena topic.px grafo pantou greeklish giati to theoro poli grigoro .den exo provlima orthografias alla kai to kinito mou to girnao sta agglika giati me boleuei otan thelo na kano kati poli grigora.elpizo na kalipsa merikes apantiseis.filika panta.
titikos46 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Θα σε φίλαγα, αν δεν ήσουν δικηγόρος ! Ωρες ειναι να εχουμε και τετοια εδω μεσα.
poscaman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 insomnia-το φορουμ της ακολασιας,aka πυρετος το σαββατοβραδο (warning! μην μου συνουσιαζετε το τοπικ)
warewolf Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 nai se greeklish kai ta sms sto kinito.kai i taxitita grapsimatos einai poli polaplasia idika otan thes na apantiseis para pola themata.elpizo na kalipsa tis apories.den einai thema anorthografou i oxi kai sto finale an kapoios einai anorthografos ine dikaioma tou gia ton logo oti mporei na min ixe kan tin dinatotita na min paei sxoleio.seena forum pisteuo oti mas niazei auto pou tha grapsei o allos kai i apantisi kai oxi an tha einai sta eelinika i otidipote allo.to provlima theloume na lisoume oxi na kanoume omorfo ena topic.px grafo pantou greeklish giati to theoro poli grigoro .den exo provlima orthografias alla kai to kinito mou to girnao sta agglika giati me boleuei otan thelo na kano kati poli grigora.elpizo na kalipsa merikes apantiseis.filika panta. δεν ειχα, ουτε εχω προβλημα με τους ανορθογραφους. ισα, ισα που ΚΑΙ ΕΓΩ πιστευω οτι δεν εχει σημασια πως γραφεις κατι (ειδικα αν απαντας σε αιτημα βοηθειας π.χ.)αλλα αυτο που γραφεις. απλα, καθαρα για πρακτικους λογους το αναφερω. δηλαδη, εγω που δεν γραφω greeklish και δεν ειμαι συνηθισμενος σε αυτα με κουραζουν οταν προσπαθω να τα διαβασω. οχι ολα το ιδιο ομως. μερικα πιο πολυ απο αλλα επισης, ειναι κριμα να γραφει καποιος με greeklish αν ειναι ανορθογραφος για να το κρυψει. (σιγουρα υπαρχουν και αυτοι). θα επρεπε να γραφουν ελληνικα μιας και οποιαδηποτε αντιδραση-ειρωνια-χλευασμος απο καποιον τριτο, θα φυρνουσε μπουμερανκ σε εκεινον. προσωπικα, αν εκανα μια ερωτηση και μου απαντουσε καποιος ανορθογραφα και ενας τριτος τον ειρωνευοταν για την ορθογραφια του, εγω θα υποστηριζα τον ανορθογραφο και θα γινομουν επικριτικος προς τον τριτο. θεωρω κατα καποιο τροπο ρατσισμο να ειρωνευεσαι καποιον ανορθογραφο στο ιντερνετ. μην ξεχναμε οτι ολοι λιγο πολυ κανουμε σφαλματα ορθογραφικα, ακομα και σε μια αλλη γλωσσα που δεν κατεχουμε καλα, οπως τα αγγλικα για παραδειγμα. ο εαυτος μου δεν ειναι εξαιρεση. ποτε κανενας ομως απο αλλη χωρα δεν με κατακρινε για αυτο. αυτο το λεω πιο πολυ για να το ακουσουν μερικοι που ισως υπαρχουν οι οποιοι γραφουν greeklish μονο και μονο για την ορθογραφια. το να θελουν να το κρυψουν, ειναι δικαιωμα τους. θελω να πω σε αυτους ομως οτι εγω προσωπικα δεν θα ειχα κανενα προβλημα να διαβαζω τα ανορθογραφα τους κειμενα και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ κια ολοι οι υπολοιποι. καλο θα ηταν λοιπον να ακουστει και αυτο σαν αποψη. τωρα οσον αφορα το θεμα ταχυτητας, ειναι κατανοητο. η νεα γενια σημερα, για τα καλα χωμενη στην τεχνολογια, κανοντας μεγαλη χρηση αυτης καθως επισης και η μεγαλη επικοινωνια με ολους τους τροπους (pc, κινητα, κ.τ.λ.) λογικο ειναι να θελει να βρει εναν τροπο να γραφει γρηγορα, για να γραφει και πιο πολλα. συμφωνω με αυτο το επιχειρημα. χαιρομαι που σημερα οι ανθρωποι οσον αφορα το ιντερνετ εχουν καταφερει να εχουν τεραστια επικοινωνια και ενημερωση. οποτε, αν τα greeklish ειναι κομματι του γρηγορου τροπου επικοινωνιας θα τα δεχτω. απλα ομως θα πω και τουτο. οταν θεωρουμε οτι γραφουμε κατι σημαντικο που θελουμε να το μοιραστουμε ΜΕ ΟΛΟΥΣ, καλο θα ηταν να λαμβανουμε υπ'οψιν και καποιους που μερικες φορες μακροσκελη μυνηματα σε greeklish προσπερνιουνται χωρις να διαβαζονται. μου εχει τυχει να ψαχνω απεγνωσμενα για απαντησεις σε προβλημα μου σε forums, οπου το 90% αυτων που διαβαζα ηταν greeklish. υστερα απο 1 περιπου ωρα διαβασμα, κυριολεκτικα πονουσαν τα ματια μου και ειχα πονοκεφαλο. απλα ζητω απο ορισμενους, να σκεφτονται και ατομα σαν και εμενα λιγακι, που με ενδιαφερουν αυτα που εχουν να πουν (και παρα πολυ μαλιστα) αλλα στο τελος του διαβασματος χρειαζομαι DEPON. καθαρα δηλαδη απο θεμα ευγενειας προς ορισμενους αναγνωστες των μυνηματων οπου δυσκολευονται.
poulinos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 pragmati ta megala kimena einai disanagnosta apo tin alli omos otan theleis kati apegnosmena tha to diabaseis kai se tourkika.ego prosopika me tin orthografia ta pao arketa kala an kai epidi exo na grapso kairo kolao kamia fora alla iparxoun kai oi automates diorthoseis alla apla epidi o xronos ine ligos kai ta themata pola apantao sta greeklish gia pio fast
warewolf Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 το θεμα ειναι ομως σχετικα ολοι να κανουμε τη δουλεια μας γρηγορα. μπορει να κερδιζεις εσυ χρονο γραφοντας ετσι, αλλα χανω εγω προσπαθωντας να τα διαβασω. δεν ειμαι αχαριστος, μιας και εχεις δικιο στο οτι αν εχω αναγκη να διαβασω κατι θα το διαβασω και στα κινεζικα εν αναγκη. μια βοηθεια σε ενα χρηστη ειναι σε πολλους τομεις. τον βοηθας λεγοντας του αυτο που θελει, αλλα μπορεις να τον βοηθησεις γραφοντας και στα ελληνικα. θα μου πεις, αν εσυ δεν γραφεις 5 μυνηματα την ημερα οπως εγω αλλα 200, θα βαραγες 8ωρο στο pc. αυτο το καταλαβαινω. για αυτο και εχω μια ιδεα. οταν γραφουμε για θεματα που δεν ειναι αποκλειστικα απαντηση για εναν, αλλα ξερουμε οτι θα βοηθησουν πολλους και θα διαβαστουν απο εκατονταδες ατομα, τοτε να γραφουμε σε ελληνικα. μιλαω για σοβαρα θεματα οπου ειναι sticky ή γενικα ξερουμε οτι μπορει να ειναι γενικες ή ειδικες συμβουλες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. τοτε θα ηταν καλο, να ειναι σε ελληνικα. φυσικα, δεν θελω τα λογια μου να θεωρηθουν απαιτηση, αφου οπως εξηγησα πιο πανω, σαν παρακληση το εννοω.
parsifal Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 ...οταν γραφουμε για θεματα που δεν ειναι αποκλειστικα απαντηση για εναν, αλλα ξερουμε οτι θα βοηθησουν πολλους και θα διαβαστουν απο εκατονταδες ατομα, τοτε να γραφουμε σε ελληνικα.μιλαω για σοβαρα θεματα οπου ειναι sticky ή γενικα ξερουμε οτι μπορει να ειναι γενικες ή ειδικες συμβουλες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... Έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι, φίλε μου. Με τη διαφορά ότι κάθε post είναι δυνητικά χρήσιμο σε κάποιον, γι' αυτό καλό είναι να εντοπίζεται εύκολα μέσω αναζήτησης...
Aligator21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2007 +1 στον Aligator21 αυτό είναι μια λύση στην ανορθογραφία (τουλάχιστον των ελληνικών) O Firefox δέχεται "λεξικά" για πάρα πολλές γλώσσες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.