Προς το περιεχόμενο

ενα μετρο για να γλιτωσουμε τα 2πλα και 3πλα ιδια threads

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
εγινα προσφατα μελος στο φορουμ του Ubuntu.εκει ειδα το εξης καταπληκτικο.Οταν πας να δημιουργησεις ενα καινουριο θεμα αυτοματα σου ανοιγει ενα μενου,πριν κανεις δημοσιευση,με το που γραφεις το τιτλο απλα,και στο μενου περιλαμβανει αλλα threads με παρεμφερεις τιτλους.Ετσι για να ανοιξεις ιδιο θεμα σημαινει οτι εχεις διανοητικη καθυστερηση σε τελικο σταδιο.

Πιστευω οτι θελει αρκετη δουλεια για να γινει κατι τετοιο,(δεν ξερω κι αν το επιτρεπει ο server μας-ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΕΡΒΕΡ!)αλλα αξιζει τον κοπο...

Τι λεει το τεχνικο τμημα?

Εσύ τώρα γιατί διαφημίζεις το φορουμ του Ubuntu. Πες ότι το είδες κάπου αλλου ήταν ανάγκη να κάνεις και αναφορα μήπως σκέφτεσαι να βάλεις και link;

Δημοσ.
Εσύ τώρα γιατί διαφημίζεις το φορουμ του Ubuntu. Πες ότι το είδες κάπου αλλου ήταν ανάγκη να κάνεις και αναφορα μήπως σκέφτεσαι να βάλεις και link;

συγγνωμη αλλα δεν καταλαβα το υφος σου.λινκ εχω βαλει λιγο πιο πανω

Δημοσ.

Έχω μια πρόταση για το laptop section, επειδή παρατηρώ ότι ανοίγονται πολλά θέματα για τον ίδιο τύπο laptop, πχ «Πρόβλημα με τη VGA του DV9542», «DV9542 και XP drivers» κ.ο.κ.

Θα μπορούσαν ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια επισημασμένα θέματα για τα πιο διαδεδομένα laptop της περιόδου, όπως πχ

«HP Pavilion DVx94x series - Τα πάντα εδώ»

«Acer 5920 - Ό,τι θέλετε να μάθετε εδώ»,

όπου θα συζητούνται τα χαρακτηριστικά, θα λύνονται απορίες κλπ. Τα θέματα αυτά θα «ξεστικάρονται» μετά την πάροδο λίγων μηνών ώστε να δίνουν τη θέση τους σε νέα popular laptops.

Επίσης, εμπνεόμενος από topic στο εν λόγω section με τίτλο «Vaio users», θα μπορούσαν να υπάρξουν κι άλλα θέματα σαν και αυτό, πχ

«Amilo users»

«Aspire users»

όπου καθένας θα μπορεί να συζητάει για το laptop του, να λύνει απορίες, να αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα κλπ.

Τι λέτε;

Δημοσ.

πολυ καλη ιδεα,την βρίσκω καταπληκτικη.ξεκιναω το θεμα Aspire users,μιας και ειμαι κατοχος Aspire

edit:τωρα που το ξανασκεφτομαι,δεν θα ηταν καλυτερα να υπαρχουν sticky με τιτλους Acer Laptops,HP Laptops κλπ???

γιατι αν για καθε σειρα της καθε εταιρειας εχουμε κι ενα thread πιστευω οτι θα γινει πανικος...

Δημοσ.

Χμμμ... αν γίνουν threads μόνο για τις popular σειρές νομίζω ότι θα είμαστε καλυμμένοι, πχ τα Amilo είναι σίγουρα πιο διαδεδομένα από τα Lifebook, όπως και τα Satellite έναντι των Tecra. Tα Dell πάλι, στη χώρα μας δε χρησιμοποιούνται από πολλούς οπότε δεν έχει νόημα να ανοίξουν υποενότητες για την κάθε σειρά.

Προσέχοντας λίγο τη θεματολογία στο laptop section και ανοίγοντας θέματα γενικά για τα popular μοντέλα της περιόδου νομίζω ότι μόνο καλό μπορεί να κάνει αφού:

- ένας potential buyer μπορεί εύκολα να αναζητήσει πληροφορίες στο θέμα που έχει ανοιχτεί για τo συγκεκριμένο popular laptop (ή τη σειρά, πχ HP Compaq x510x, στην οποία περιλαμβάνονται προφανώς τα 6510p, 6510w, 8510p και 8510w).

- ένας κάτοχος κάποιου popular μοντέλου μπορεί να λυσει τις απορίες του στο θέμα που έχει ανοιχτεί για το μοντέλο του (πχ Acer 5920 - Όλα εδώ!).

- ένας κάτοχος παλαιότερου μοντέλου μπορεί να συζητήσει με άλλους χρήστες για το μοντέλο του σε thread γενικό με τη σειρά της εκάστοτε εταιρείας (πχ Amilo users, μπορώ να κάνω κουβέντα κι εγώ με τον Μ3438, και ένας άλλος με τον A1667, να έρθει κάποιος να πάρει info για τον M1437 κ.ο.κ.).

- ένας κάτοχος μη διαδεδομένου μοντέλου ή laptop που δεν κυκλοφορεί/-φόρησε στην Ελλάδα (πχ Zepto, κάποιο Dell κλπ) μπορεί να ανοίξει ένα καινούριο θέμα, στο οποίο θα περιγράφει το πρόβλημά του.

Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, μπορούμε όμως να κάνουμε το laptop section πιο ευανάγνωστο και πιο λειτουργικό.

Edit: προτείνω επίσης τη δημιουργία threads με προσανατολισμό σε συγκεκριμένα θέματα των laptop, πχ:

Wireless networking σε laptop: Προβλήματα και λύσεις εδώ

Laptop και Bluetooth: Απορίες και προβλήματα

Laptop VGA: specs, benchmarks, drivers, απορίες

Οθόνες: μεγέθη, αναλύσεις - προβλήματα και λύσεις

Δημοσ.
πάντως όσο άσχημα είναι τα greeklish άλλο τόσο είναι και τα ελληνικά χωρίς τόνους....
Γραφεις πιο γρηγορα αν δεν τονιζεις τις λεξεις! :mrgreen:
Δημοσ.

Μια πολύ απλή λύση για τα ορθογραφικά λάθη στα Ελληνικά είναι η εξής :

1) Εγκατάσταση του firefox

2) Εγκατάσταση του Ελληνικού Spell Checker (https://en-US.add-ons.mozilla.com/en-US/firefox/2.0.0.6/dictionaries/)

Νομίζω θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ανορθόγραφους!! :)

Δημοσ.
Μια πολύ απλή λύση για τα ορθογραφικά λάθη στα Ελληνικά είναι η εξής :

1) Εγκατάσταση του firefox

2) Εγκατάσταση του Ελληνικού Spell Checker (https://en-US.add-ons.mozilla.com/en-US/firefox/2.0.0.6/dictionaries/)

Νομίζω θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο ανορθόγραφους!! :)

+1 στον Aligator21 αυτό είναι μια λύση στην ανορθογραφία (τουλάχιστον των ελληνικών)

Δημοσ.

από όσα διάβασα πιο πάνω, κατέληξα στο συμπέρασμα που τόσο καιρό έψαχνα το λόγο. γιατί οι χρήστες γράφουν με greeklish ?

ίσως ξεκίνησε απο πολύ παλιά επειδή υπηρχε πρόβλημα με τις γραμματοσειρές.

στη συνέχεια ίσως έγινε συνήθεια.

επίσης ίσως μερικοί βολεύονται, γιατί ισως νοιώθουν άσχημα με το να βλέπει κάποιος οτι γράφουν ανορθόγραφα.

διαβάζω επιχειρήματα του τύπου, είναι συνήθεια, γραφω πιο γρήγορα κ.τ.λ.

μα, στη σημερινή εποχή όπου τα sms δινουν και παίρνουν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα, σε greeklish τα γράφουν και αυτά ?

ομολογώ οτι πέρα της ουσίας για υποστηριξη ελληνικης γλώσσας κ.λ.π. με κουράζει αφάνταστα να διαβάζω greeklish.

και διαβάζω αρκετές ώρες την ημερα για διάφορα θέματα.

τα μάτια μου κουράζονται έντονα και πονούν.

μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό ?

είμαι 35 χρονών και ίσως οι αντοχές μου είναι πεσμένες.

σίγουρα όμως, θα προτιμούσα να διάβαζα ελληνικά ανορθόγραφα (αν αυτος ειναι ο λόγος που γραφουν greeklish) παρα greeklish.

ισως πάλι αρχιζω και γερνώ, και δεν μπορώ να γράψω ή να διαβάσω greeklish με ικανοποιητική ταχύτητα.

μια απορία που είχα πάντα, ποιας ηλικίας είναι τα άτομα που γράφουν greeklish.

φαντάζομαι, μικρότερης αρκετα ηλικίας από εμένα και ίσως έχουν συνηθίσει αυτόν τον τρόπο γραφής , μιας και, η γενιά τους τον δημιούργησε.

(αρχίζω και νιώθω απαρχαιωμένος)

θα ήθελα πραγματικά να ακούσω απόψεις, απο ατομα που γράφουν greeklish, γιατι το κάνουν.

ελλειψη ορθογραφίας ?

μεγαλύτερη ταχύτητα πληκτρολογήσεως κειμένου ? (κι αν ναι, στέλνουν και sms έτσι ?)

καθαρά θέμα συνήθειας ?

υπάρχει κι άλλος λόγος που μπορεί να αγνοώ ?

με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις, μιας και είχα πάντα την απορία, αλλά δεν είχα ρωτήσει ποτέ κανέναν.

ευκαιρία στάθηκαν τα παραπάνω posts που διάβασα.

Δημοσ.

Σίγουρα είναι πιο εύκολο για μας του έλληνες να διαβάζουμε πιο γρήγορα τα ελληνικά, γιατί σε αυτά έχει συνηθίσει το μάτι μας.

Ένας λόγος που εγώ δικαιολογό κάποιον να γράφει με greeklish είναι όταν υπάρχει πρόβλημα με τις γραμματοσειρές ή κάποιο άλλο τεχνικό πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι μπορεί λόγω της συνήθειάς τους να γράφουν σε κάποιο online παιχνίδι greeklish ή λόγω του ότι τους φαίνεται δύσκολο να βάζουν τόνους και τα τοιάυτα λένε διάφορα όπως, "έχω συνηθίσει έτσι", "γράφω πολύ πιο γρήγορα".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...