pappous_soulis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Ας τα πάρουμε απ'την αρχή. Έχω έναν 160άρη δίσκο στον οποίο είχα περασμένα τα Windows XP και άλλον έναν 80άρη,στον οποίο εγκατέστησα χτες τα Windows Vista. Το πρόβλημά μου είναι το εξής. Έχω το πληκτρολόγιο Natural Ergo 4000 της Microsoft (το οποίο συνδέεται μέσω USB). Αυτό συνοδεύεται απο κάτι drivers και προγράμματα για δίαφορα function keys που έχει. Όλα δουλεύουν ρολόι μέχρι την στιγμή που bootάρει το PC και μου βγάζει να επιλέξω ανάμεσα σε Windows XP και Vista.Eκεί το πληκτρολόγιο δεν ανταποκρίνεται και τα λαμπάκια του είναι σβηστά λες και δεν είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή.Επιπλέον στο boot menu έχει σαν προεπιλογή τα Vista. Έτσι δεν μπορώ να επιλέξω και αναγκαστικά μπαίνει στα Vista! Δοκίμασα να αποσυνδεσω τον 80άρη που έχει τα Vista αλλά εξακολουθεί να μου βγάζει την οθόνη επιλογής και το πληκτρολόγιο συνεχίζει να μην ανταποκρίνεται. Τι μπορώ να κάνω? (ρίχ'τε καμια ιδέα γιατί με βλέπω για πολλοστή φορά μέσα σε 2 βδομάδες για φορμάτ )
geogeor Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 δεν ξέρω αν είναι ίδιο και στα Vista αλλά στα XP πήγαινες : δεξί κλίκ στο "ο υπολογιστής μου"-->ιδιότητες-->για προχωρημένους--> εκκίνηση και αποκατάσταση-->ρυθμίσεις--> και εκεί μπορείς να αλλάξεις το προεπιλεγμένο λειτουργικό εκκινησης. Φαντάζομαι θα υπάρχει κάπως αντίστοιχα και στα Vista.
pappous_soulis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Το κόλπο σου δούλεψε,αλλά άκου το κουφό. Είμαι στα ΧΡ και τώρα δεν μπορώ να μπω στα Vista! Έλεος,μου δείχνει μόνο τα ΧΡ σ'εκείνη την ρύθμιση που επιλέγεις το προεπιλεγμένο λειτουργικό. Δεν γίνονται αυτά!
geogeor Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Σε εκείνη την καρτέλα στα XP τώρα πρέπει να λέει 1 για XP και 2 για Vista,εκτός αν έσβησες την μια γραμμή ή έχεις βάλει και στα δύο 1 ή 2 αλλιώς δεν ξέρω τι να πώ...
cervantes Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 kata tin gnwmh mou ftaiei to plhktrologio pou einai usb kai den to anagnwrizei prin mpei sta windows (eite xp eite vista)... apla den to eixes parathrhsei mexri stigmhs giati den to eixes xreiastei gia na alakseis kati (px sto bios) mexri prin baleis deutero leitourgiko
stavrosl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Εχεις ενεργοποιηση την υποστηριξη USB Mouse & Keyboard στο BIOS ?
pappous_soulis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 kata tin gnwmh mou ftaiei to plhktrologio pou einai usb kai den to anagnwrizei prin mpei sta windows (eite xp eite vista)...apla den to eixes parathrhsei mexri stigmhs giati den to eixes xreiastei gia na alakseis kati (px sto bios) mexri prin baleis deutero leitourgiko Κι όμως,εγώ το έχω χρησιμοποιήσει χίλιες δυο φορές και στα BIOS και σε boot screen όταν πρωτοπείρα το PC. Δεν μπορώ να το καταλάβω...Λέω να δοκιμάσω με άλλο πληκτρολόγιο. Σε εκείνη την καρτέλα στα XP τώρα πρέπει να λέει 1 για XP και 2 για Vista,εκτόςαν έσβησες την μια γραμμή ή έχεις βάλει και στα δύο 1 ή 2 αλλιώς δεν ξέρω τι να πώ.. Έτσι θα'πρεπε κανονικά. Εγώ όμως δεν άλλαξα τίποτα,ούτε έσβησα κάτι. Κάτι άλλο που πρόσεξα. Κάτω απο εκεί που υποτίθεται επιλέγω την προεπιλογή,γράφει κάτι για μη αυτόματη επεξεργασία των επιλογών εκκίνησης.Πατάω κλίκ στο κουμπί που'χει δίπλα και μου ανοίγει ένα έγγραφο "boot" το οποίο γράφει τα εξής. ;;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems. ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options. ; [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT Μήπως μπορώ να αλλάξω κάτι εδώ?
pappous_soulis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Εχεις ενεργοποιηση την υποστηριξη USB Mouse & Keyboard στο BIOS ? Φίλε μ'έσωσες! Αυτό ήταν,δεν ξέρω γιατί αλλά ήταν απενεργοποιημένο. Όλα ρολόι τώρα,ευχαριστώ παίδες. :grin:
stavrosl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Φιλε μου ειναι σε ολες τις μητρικες απενεργοποημενο Να εισαι καλα.
Bi2Lmet1234 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Einai Apo 'Default' sto 'Disable'. Opos kai ales Leitourgies....Usb Mouse, Sata2 einai Disable. Kai Kapies "Axristes" poy pianoyn 'POROUS toy Systimatos' einai 'enable' (Parallel Port, Game Port, Midi Port, Raid, Floppy Disk, Serial Port1 & 2)
21century Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Λοιπον να γνωριζεις οτι σε οτι αφορα το λειτουργικο σε φρεσκο σδισκο πρωτα εγκαθιστουμε τα xp και μετα τα βιστα γιατι τα τελευταια διαθετουν δικο τους boot loader...
pappous_soulis Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Έτσι το έκανα.Πρώτα XP και μετά Vista.
cervantes Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 gia dual boot deite auta ta links: http://apcmag.com/5023/dual_booting_xp_with_vista http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.