Προς το περιεχόμενο

για την παρτη μου...η αυτο που γουσταρουν οι αλλοι

ekeinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Πάτρα είχα φίλο συμφοιτητή DJ τρελαμένο με την trance. Τελευταία φορά πριν φύγω από την πόλη, πήγα σε ένα μαγαζί που δούλευε και τον είδα να παίζει ελληνικά. Τον φώναζα "προδότη" (για αστείο) που ανέχτηκε να παίξει σκυλολαϊκα ενώ τα απεχθάνεται, αλλά φυσκά τον είχε υποχρεώσει το μαγαζί.

Συμπέρασμα: Άλλο να δουλεύεις σαν DJ και άλλο να το κάνεις για το κέφι σου.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παίζω μουσική στο ίδιο μαγαζι εδώ και 5 καλοκαίρια.

Τα πρώτα χρόνια άκουγα συνέχεια το παίξε ελληνικά αλλα πλέον αυτά έχουνε πεθάνει.

Οτι και να μου ζητάνε αν δε κολλάνε στο προγραμμα που έχω φτιάξει εγώ στο μυαλό μου δε πρόκειτε να το βάλω είτε το ζητήσει μούναρος είτε κανας μουστακαλής.

Θυμάμαι πέρσι μου λέει μια θείτσα θέλω αυτό το κομμάτι.Της λέω δε ξέρω αν το χω.Μετα απο λίγο σκάει με υφάκι τσατισμένης και με λέει έχουμε κάνει έναν άλφα λογαριασμό και δε βάζεις το τραγούδι που σε ζητάμε.Στα τσάκια μου τι λογαριασμό έχουν κάνει.Αν ήταν να βάζαμε οτι τραγούδια θέλανε τα τραπέζια με μπουκάλια θα το κλείναμε το μαγαζί.

Πας σ ένα μαγαζί για να δεις πως είναι.Αν δε σ αρέσει φευγεις,δε προσπαθέις να το φέρεις στα μέτρα σου.

ετσι οπως το θετεις ,δικιο εχεις.Αν ομως αντι για την θειτσα,ερχοταν ενας πελατης που καθε βραδυ ειναι στο μαγαζι,και αφηνει τα ωραια του ευρω να πληρωνεται και ο dj και οι σερβιτοροι,δεν εχει το δικαιωμα να ακουσει το κομματι που θελει;Θα αφηνεται στα κεφια και τις ορεξεις του dj?

Δημοσ.

Μα εκεί έγκειτε η διαφορά...αν ο DJ παίζει trance και πας και του πεις αν μπορεί να βάλει ξέρω γω το Rush Hour του Armin μικρό το κακό...άλλα άλλο να παίζει house και να πας να ζητάς Έφη Θώδη.

Δημοσ.
Μα εκεί έγκειτε η διαφορά...αν ο DJ παίζει trance και πας και του πεις αν μπορεί να βάλει ξέρω γω το Rush Hour του Armin μικρό το κακό...άλλα άλλο να παίζει house και να πας να ζητάς Έφη Θώδη.

χαχα! εχω πάει στον dj του HOXTON στο Γκάζι και τον έχω χτυπήσει στον ώμο (αυτός περι τα 2 μέτρα εγω εχμμμ.. λίιιιιγο πιο χαμηλά :P). Γυρνάει λοιπόν, με κοιτάει και του λέω με απεγνωσμένο ύφος: "E συγγνώμη φίλε, θα βαρέσει?" Χαμογελάει το παλληκάρι και μου λέει "Οχι παραπάνω απ΄αυτό που ακούς.." Ε και τότε κατάλαβα οτι το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήταν το ιδανικό για την συγκεκριμένη βραδιά...

Παρόλο που είχε πλάκα το "θράσσος" μου δεν είναι και ότι πιο ωραίο ενα κοριτσάκι (ή αγοράκι) να πηγαίνει στον έρμο τον dj και να του πρήζει τα παπάκια... Εκτός φυσικά αν δεν μιλάμε για νορμάλ μαγαζιά και μιλάμε για το μπαράκι στην γωνία του σπιτιού μου που με τον dj πηγαίναμε αγγλικά μαζί, τοτε το πράγμα αλλάζει ..

Δημοσ.

Εν γένει αν είσαι DJ δεν παίζεις για την πάρτη σου σε ένα μαγαζί, αλλά για το κοινό του μαγαζιού (αυτό που θεωρητικά έχει πλάσει στο μυαλό του το αφεντικό).

Άρα όταν κάποιος έρχεται σε σένα και ζητάει ένα κομμάτι που εμπίπτει εντός της κατηγορίας μουσικής που θέλει να παίζει στο μαγαζί του το αφεντικό, είτε του λες δε το έχω (γιατί δε το γουστάρεις ή γιατί όντως δε το έχεις) είτε του λες σε λίγο (ακόμα και να το βάλεις αμέσως μετά, συμφέρει για να υπάρχει προηγούμενο σε επόμενες απαιτήσεις του πελάτη).

Αν ζητήσει κάτι που είναι εντελώς άσχετο με τη μουσική θεματολογία του μαγαζιού, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον ξενερώσεις ευγενικά. Αυτό σημαίνει οτι θα του πεις όχι δεν έχω τίποτα από το συγκεκριμένο είδος μουσικής, και όχι απλά το συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό για να του φύγει κάθε διάθεση να προσπαθεί αδίκως και παράλληλα να σπάει τα ώα σου.

Δημοσ.
ετσι οπως το θετεις ,δικιο εχεις.Αν ομως αντι για την θειτσα,ερχοταν ενας πελατης που καθε βραδυ ειναι στο μαγαζι,και αφηνει τα ωραια του ευρω να πληρωνεται και ο dj και οι σερβιτοροι,δεν εχει το δικαιωμα να ακουσει το κομματι που θελει;Θα αφηνεται στα κεφια και τις ορεξεις του dj?

Αν έρχεται κάθε βράδυ σημαίναι πως του αρέσει οτι παίζω.

Και φυσικά δεν είπα οτι δεν δέχομαι επιθυμίες πελατών.Αρκεί να είναι λογικές.

πχ την ώρα που παίζω house αν κάποιος μου ζητήσει ένα κομματάκι house θα το βάλω.Αλλά άμα μου ζητήσει οικονόμοπουλο θα του πω περίμενε θα το βάλω όταν νομίζω οτι μπορεί να παίξει.

Δημοσ.

κ να του πεις δεν το χω θα σ πει αλλα 2-3 τραγουδια μεχρι να βρει ενα να ακουσει κ να παει να πει στην παρεα τ ακου τραγουδαρα π τ πα...

Δημοσ.

θα σας κανω μια ερωτηση.

ποια ειναι η ικανοποιηση του dj?

φυσικα οταν βλεπει ευχαριστημενα προσωπα απο κατω να χορευουν η να διασκεδαζουν!

οταν ερχετε ο καθε λαλακας να μου λεει τι να παιζω εγω το θεωρω υποτιμητικο! χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου!

γιατι μου δινει την εντυπωση οτι αυτος δεν ειναι ευχαριστημενος και γω δε κανω σωστα τη δουλεια μου!

ΟΤΑΝ ενας dj κανει καλα τη δουλεια του και ξερει ποια τραγουδια ταιριαζουν σε καθε περισταση, ο μαγκας dj για μενα ειναι αυτος που θα προβλεψει τη τραγουδι θα ερθει ο αλλος να του ζητησει και φυσικα να καταφερει να μη προλαβει ο αλλος να ερθει!

ποτε θα ειναι πιο ευχαρισμενος ο πελατης?

οταν θα ερθει και θα ζητησει ενα τραγουδι και μετα να το βαλει να παιξει ή οταν το παιξει και ο πελατης το σκεφτοτανε απο μεσα του?

φυσικα το δευτερο γιατι ο πελατης σκεφτεται "οοοοοο αυτο που ηθελα εβαλε ο μαγκας!"

αλλιως θα γυρισει στη παρεα του και θα πει "αντε με τον λαλακα, δε βαζει κανενα τραγουδι της προκοπης!"

αλλιως αν ο dj ειναι dj με @@ και οχι @@ dj,

οτι μουσικη και αν παιζει, ακομα και να μην βαλει το τραγουδι που σκεφτεται ο πελατης, η μαγκια του θα ειναι να κανει το πελατη να ΜΗΝ σκεφτει κανενα αλλο τραγουδι γιατι αυτα που ακουει εκεινη την ωρα του αρεσουν πολυ και οι μιξες που κανει!

αυτο ειναι να παρει την εμπιστοσινη του πελατη ο dj και μετα ο πελατης να πηγενει εκει και να περιμενει να ακουσει τη θα βαλει ο dj!

για παραδειγμα, οταν παμε στον tiesto παμε για να ακουσουμε τι επιλογες εχει κανει και πως θα μιξαρει.

οταν παμε στο club της περιοχης μας και ξερουμε οτι παιζει ο γιος του μαναβη, τοτε θα του πρηξουν τα @@@@

αν ομως ο γιος του μαναβη εχει κανει καριερα

(υποτιθεται αυτο, δηλαδη μπορει να πουλησει μουρη οτι και καλα εχει παιξει σε μεγαλα club με μεγαλα ονοματα), τοτε ολοι θα τον θαυμαζουν ακομα και αν δε τους αρεσει η μουσικη του και θα

περιμενουν να ακουσουν πιο θα ειναι το επομενο τραγουδι!

ο κλασικος ο Ελληνας!

συμπερασμα δικο μου:

εγω παιζω αυτα τα τραγουδια, γουσταρω αυτα τα τραγουδια, αυτα ξερω να μιξαρω, αν σ'αρεσω φωναξε με να παιξω!

φυσικα δε μιλαω για τους dj που δουλευουν σε καφετερια ή αυτους που παιζουν σε γαμους κτλ.... εκει η μουσικη ειναι στανταρ, κονσερβα!

εχετε δει κατι flayers απο club?

ή θα γραφει οτι τη ταδε βραδια εχει παρτυ η ταδε σχολη κτλ...

ή θα γραφει οτι τη ταδε βραδια θα ειναι ο ταδε dj στο club.

στη πρωτη περιπτωση ο dj δε μπορει να εχει απετισεις για το τι θα παιξει γιατι ειναι αναλωσιμος! αν κανει τον δυσκολο οτι δε μπορει να παιξει αυτα τα τραγουδια τοτε θα του πουνε αντε γεια!

στη δευτερη περιπτωση για να πετυχει καποιος αυτο, θα πρεπει να εχει δουλεψει πολυ!

αρα ή θα εισαι αναλωσιμος dj για το μεροκαματο ή θα εισαι ο super dj που θα σε φωναζουν για να παιξεις!

καθε δουλεια θελει τις θυσιες του!

ο αναλωσιμος dj εχει τα τραγουδια που ακουγουνται εκεινη τη περιοδο ετοιμα και τον ελευθερο χρονο του παει για καφε.

ο super dj ειναι αυτος που θα εχει τα τραγουδια πριν ακουστουν εκεινη τη περιοδο και οταν ο αναλωσιμος ειναι για καφε, ο super θα ψαχνει τραγουδια!

Δημοσ.

<<στη δευτερη περιπτωση για να πετυχει καποιος αυτο, θα πρεπει να εχει δουλεψει πολυ! >>

e oxi k polu...σε μερικα μεγαλα μαγαζια οι dj π παιζουν, ειναι σοι καποιου απο τους ιδιοκτητες.

Δημοσ.

ε αυτοι δεν ειναι dj με @@ αλλα @@ dj!!!

εκει κολας εσυ? εδω βγαινουν στη τηλεοραση, παιζουν σε πρωιναδικα, γινονται τραγουδιστες, αυτοι που ειναι σοι ιδιοκτητων και περνουν εκατομυρια, για ενα club της γειτονιας κανεις ετσι?

Ελλαδα....

offtopic: @olatalefta πως γινεται να εχει γραψει πολλα μυνηματα αλλα στο avatar σου να λεει μονο 1?

Δημοσ.
Τα μηνύματα του μπλαμπλα δεν καταχωρούνται στο μετρητή.

δλδ εγω έχω (+καλά) απαντήσει 2.158 φορές σε τεχνικές ερωτήσεις απο τον Απρίλιο ???? ουάου είμαι το καμάρι του insomnia. Θέλω μισθο.-

• Super Moderators
Δημοσ.
δλδ εγω έχω (+καλά) απαντήσει 2.158 φορές σε τεχνικές ερωτήσεις απο τον Απρίλιο ???? ουάου είμαι το καμάρι του insomnia. Θέλω μισθο.-

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στην ενότητα Μπλα-Μπλα από τις 20 Ιουλίου και εντεύθεν δεν προστίθενται στο γενικό άθροισμα μηνυμάτων του κάθε μέλους.

Όσα μηνύματα έχουν δημοσιευθεί στην ενότητα Μπλα-Μπλα μέχρι την παραπάνω ημερομηνία έχουν ήδη προστεθεί στο γενικό άθροισμα μηνυμάτων του κάθε μέλους και δεν θα αφαιρεθούν.

Δημοσ.
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στην ενότητα Μπλα-Μπλα από τις 20 Ιουλίου και εντεύθεν δεν προστίθενται στο γενικό άθροισμα μηνυμάτων του κάθε μέλους.

Όσα μηνύματα έχουν δημοσιευθεί στην ενότητα Μπλα-Μπλα μέχρι την παραπάνω ημερομηνία έχουν ήδη προστεθεί στο γενικό άθροισμα μηνυμάτων του κάθε μέλους και δεν θα αφαιρεθούν.

/off topic

ναι βρε παρεδώσε το ήξερα αλλά ας ενημερώσουμε και το κοινό, σωστα! και αφου και εντεύθεν πάω πάσο... με τον μισθό όμως τι θα γίνει, εγω ακόμα τον θέλω, εστω και σαν ιέρεια του spam, δεν θα τα χαλάσουμε στον τίτλο, ετσι και αλλιώς η δουλειά δεν είναι ντροπή... :) /off topic

Δημοσ.

Ρε παιδιά όταν το μαγαζί έχει ένα τάδε ύφος και ο άλλος επειδή έχει γενέθλια σου ζητάσε ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ και σε τουριστική περιοχή τα γενέθλια του Σφακιανάκη (ούτε καν Μπικάκη!!!) τότε τι κάνεις?

Εγω τους γράφω όλους.Δεν έχει έχω γενεθλια,σήμερα χώρισα,κέρδισα το λόττο κλτ

Όλους τους πελάτες στο μαγαζί τους θεωρώ ίσους.Γι αυτό και όταν κανα ψωλάκι λέει βάλε rnb και της λέω όχι μου λεει "κάντο για μένα".Και τους υπόλοιπους 200 τι θα τους κάνω? να τους στείλω σπίτι?

Σφίγγεται μεν εκείνη την ώρα αλλά αύριο πάλι θα ρθει για ποτό:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...