Προς το περιεχόμενο

Lag

sleepy_head

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έφτιαξα το κανούριο pc εχθές αλλά έχει πολύ lag ακόμη και όταν κουνάω το ποντίκι. To σύστημα αποτελείται από:

cpu: Q6600

ram: 2gb 4-4-4-12 Shellshock

mobo: asus p5k deluxe

VGA: gecube 1800xl 256mb

hdd: 120gb ide@7200rpm (εκεί είναι installed τα windows), sata2: 250gb και 500gb

PSU: thermaltake toughpower 700W

Έκανα quick format (το άλλο δεν το έκανε γιατί λέει ότι ο δίσκος είναι damaged αλλά πότε μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο). Επίσης όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου βγάζει ένα μήνυμα: no ide master hdd detected

Δημοσ.

Λοιπόν βγάλε τους δύο σου σκληρούς...από πίσω έχει ένα πλαστικάκι μπλε ή άσπρο ή μαύρο το οποίο πιάνει κατακόρυφα μια από τις 2άδες.

Ο σκληρός σου κάπου πάνω θα γράφει που το βάζεις για master και που για slave (άρα κάνε έναν master (όποιον θες) και τον άλλον slave).

Τώρα ξαναπροσπάθησε να κάνεις format κανονικό και άμα σου ξαναβγάλει το ίδιο μήνυμα ότι έχει ένα πρόβλημα τότε πήγαινέ τον πίσω. (brw ποίος από τους δύο σκληρούς είναι).

Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα αλλά να σε ρωτήσω κάτι άλλο...τους drivers τις κάρτας γραφικών τους έχεις βάλει?

Δημοσ.

To No Master HDD detected στο βγάζει επειδή προφανώς δεν έβαλες τον SATA δίσκο σου στην πρώτη διαθέσιμη SATA "Master" θύρα, που είναι η SATA 1.

Αν θες να φύγει αυτό το σπαστικό μήνυμα βάλε τον δίσκο στην θύρα SATA 1.

Για το lag τώρα...

1) Μήπως ο δίσκος σου ( ο IDE ) είναι σε PIO Mode ?

ή ( πιο πιθανός ηθύνοντας το 1 )

2)μήπως εγκατέστησες πρώτα τους drivers της κάρτας γραφικών και έπειτα τους chipset ( mobo ) drivers ?

Δημοσ.
Λοιπόν βγάλε τους δύο σου σκληρούς...από πίσω έχει ένα πλαστικάκι μπλε ή άσπρο ή μαύρο το οποίο πιάνει κατακόρυφα μια από τις 2άδες.

Ο σκληρός σου κάπου πάνω θα γράφει που το βάζεις για master και που για slave (άρα κάνε έναν master (όποιον θες) και τον άλλον slave).

Τώρα ξαναπροσπάθησε να κάνεις format κανονικό και άμα σου ξαναβγάλει το ίδιο μήνυμα ότι έχει ένα πρόβλημα τότε πήγαινέ τον πίσω. (brw ποίος από τους δύο σκληρούς είναι).

Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα αλλά να σε ρωτήσω κάτι άλλο...τους drivers τις κάρτας γραφικών τους έχεις βάλει?

δεν έχω βάλει γιατί μου είπε ο αδερφός μου οτι δεν έχει σημασία. Ο 120gb (που έχει τα windows) είναι ata133 και είναι master, το dvdrw είναι slave. Τον έχω χρόνια αυτόν το δίσκο και δεν χτυπήθηκε κατά τη μεταφορά του στο καινούριο κουτί.

Έχω βάλει drivers της κάρτας γραφικών.

To No Master HDD detected στο βγάζει επειδή προφανώς δεν έβαλες τον SATA δίσκο σου στην πρώτη διαθέσιμη SATA "Master" θύρα, που είναι η SATA 1.

Αν θες να φύγει αυτό το σπαστικό μήνυμα βάλε τον δίσκο στην θύρα SATA 1.

Για το lag τώρα...

1) Μήπως ο δίσκος σου ( ο IDE ) είναι σε PIO Mode ?

ή ( πιο πιθανός ηθύνοντας το 1 )

2)μήπως εγκατέστησες πρώτα τους drivers της κάρτας γραφικών και έπειτα τους chipset ( mobo ) drivers ?

Χμμ νόμιζα ότι τα έβαλα σωστά (από τη φωτογραφία του mobo guide) αλλά γίνεται χαμός με τα καλώδια..θα το ξανακοιτάξω.

1) Όχι είναι σε DMA

2) Ναι αλλά εχθές (άλλο install) έκανα πρώτα install τους drivers του chipset και μετά της κάρτας γραφικών.

Παίζει να μην είναι εντάξει κάποιο hardware? Ο 120gb δίσκος και το dvdrw είναι τα μόνα από το παλιό pc.

Δημοσ.

Αν όντως o HDD είναι σε DMA Mode και έκανες σωστά uninstall τους drivers και τους επανεγκατέστησες σωστά τους drivers, και δεν....έχεις ασύρματο ποντίκι που χρειάζεται αλλαγή μπαταριών :D τότε μπορεί να είναι και πρόβλημα του δίσκου ή κάποιου άλλου hardware.

Δημοσ.

Λες να βγάλω τον ata και απλά να έχω τους sata και να κάνω install εκεί τα windows?

..Πρώτα θα βγάλω τους sata να δω μήπως παίζει τίποτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...