wardjdim Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Ο Μπέργκμαν έφυγε, ο Μικελάντζελο έφυγε κι εγώ δεν αισθάνομαι και πολύ καλά τώρα τελευταία... Λίγες ώρες μόνο μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Σουηδού, έγινε γνωστός και ο θάνατος του Ιταλού σκηνοθέτη της αποξένωσης, Μικελάντζελο Αντονιόνι, στα 94 του χρόνια. Όταν στα 22 μου έβλεπα για πρώτη φορά την "Περιπέτεια", άλλαξε ολόκληρη η αντίληψη μου για τον Κινηματογράφο. Η "Νύχτα" παραμένει έως σήμερα η αγαπημένη μου ταινία, θεωρώ την τριλογία του την πιο σημαντική από καταβολής του συγκεκριμένου είδους τέχνης και - παρά την καθύζισή του κατά την τελευταία 30ετία - πράγματι ο Ιταλός έδωσε πολλά στο σινεμά. Αντίο Μικελάντζελο..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Michelangelo Antonioni πέθανε σήμερα στο σπίτι του στην Ιταλία. Ο δημιουργός που μαζί με τον Φεντερίκο Φελλίνι καθιέρωσε τον σύγχρονο Ιταλικό κινηματογράφο στο εξωτερικό γύρισε ταινίες που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία του κινηματογράφου, όπως Η Περιπέτεια, Η έκλειψη, Blow Up, Επάγγελμα Ρεπόρτερ, Ζαμπρίσκι Πόιντ, Κραυγή, Νύχτα, κ.λπ. Στην καριέρα του απέσπασε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για την ταινία Blow Up (1966) ενώ του απονεμήθηκε ένα τιμητικό Όσκαρ για τη συνολική του προσφορά στην Έβδομη Τέχνη, το 1995. Πηγές: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=821064&lngDtrID=253 http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/6923785.stm
David Sayles Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Πέθανε κι ο Αντονιόνι, πέθανε κι ο Μπέργκμαν... όλοι οι μεγάλοι σιγα-σιγά φεύγουν...
the_end Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 ο σκηνοθέτης "ερήμωση", ο σκηνοθέτης "αποξένωση". ο μοναδικός ιταλός σκηνοθέτης που εκτιμώ πραγματικά (μέχρι στιγμής). πολύ παράξενο διήμερο για το σινεμά, για την (τέως ζωντανή) ιστορία του σινεμά. για μένα από επιστροφής μου αρχίζει μήνας Antonioni και Bergman. r.i.p.
wardjdim Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=92410824 Αφιέρωμα σε Μπέργκμαν και Αντονιόνι Ρεπορτάζ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αφιέρωμα στους κορυφαίους σκηνοθέτες Ινγκμαρ Μπέργκμαν και Μικελάντζελο Αντονιόνι που έφυγαν από τη ζωή με διαφορά ωρών, προχθές, πραγματοποιεί από απόψε το κανάλι της Βουλής. Οι δύο σπουδαίοι Ευρωπαίοι σκηνοθέτες έσβησαν αφήνοντας πίσω τις ταινίες τους να αποδεικνύουν τον θρύλο τους και την αριστουργηματική τους δημιουργία. Μια σειρά από έργα τους που άφησαν εποχή στον κόσμο της έβδομης τέχνης έχει εντάξει το κανάλι της Βουλής στο πρόγραμμά του, με ώρα προβολής τις 22.00. Απόψε θα προβληθεί το αριστούργημα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Η έβδομη σφραγίδα» (1956) με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Ζίντοφ, Μπενγκτ Εκεροτ, Μπίμπι Αντερσον, Νιλς Πόπε. Την Τρίτη (8/8) θα προβληθεί η «Κραυγή» (1957) του Μικελάντζελο Αντονιόνι και την Τετάρτη η ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν «Μετά την πρόβα» (1982). Την Πέμπτη το αφιέρωμα συνεχίζεται με τη «Νύχτα» (1961) του Αντονιόνι, ενώ την Παρασκευή η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία «Φανή και Αλέξανδρος» (1982) του Μπέργκμαν. Το Σάββατο η αυλαία του αφιερώματος πέφτει με την ταινία «Η κόκκινη έρημος» (1964) του Αντονιόνι. Άκουσες, Akujin? Η Νύχτα.. Πέμπτη 10/8.. Άντε, σου φεξε Καλό μήνα σε όλους σας...
the_end Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2007 Κλείνει το μουσείο του Μικελάντζελο Αντονιόνι στην Φεράρα της Ιταλίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.