kostelo Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Σορυ που ανοιγω και δω το ιδιο θεμα μιας και το εθεσα και στο adslgr αλλα μηπως εχει κανεις κι απο δω καμια προταση για μενα. Θελω να αγορασω λοιπον ενα κουτι κι ενα τροφοδοτικο με το πολυ 140? και τα δυο. Λιγα και για τα δυο αλλα αν μπορει να γινει τπτ :roll:. Το τροφοδοτικο να ειναι τουλαχιστον 500αρι και οσο το δυνατον πιο αθορυβο (εχω ηδη ενα qtek 400αρι αλλα το χω φορτωσει πολυ και φοβαμαι μη μου τα φτυσει απο μερα σε μερα). Σκεφτομουν ειτε για το HEROICHI WINDMILL PRO 500W ειτε για το Enermax 535W FMA2. Το κουτι θελω να το αντικαταστησω με ενα noname mid tower που εχω τωρα αλλα επειδη εχω στριμωξει 3 δισκους μεσα με καλωδια, ψυκτρες κλπ και γινεται χαμος θελω να παρω ενα οσο το δυνατο πιο ευρυχωρο με καλη ψυξη κι αν γινεται full tower. Ειχα δει το chieftek FULL ATX CX-03 αλλα μαλλον εξαντληθηκε απ το πλαισιο και τωρα στρεφομαι για το THERMALTAKE VB1000BWS SOPRANO WINDOW BLACK το οποιο δεν ειναι μεν full αλλα μου φαινεται πιο ευρυχωρο απ αυτο που εχω. Αν μπορει κανεις σ αυτα τα λεφτα (+-10?) να μου προτεινει κατι καλυτερο, θα το εκτιμουσα, να μη πανε τσαμπα οι οικονομιες μου :???:. Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
Kagkouros Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Λοιπόν από τροφοδοτικό πάρε το Heroichi αν δεν χρειάζεσαι παραπάνω Watt...είναι πολύ καλή λύση. Το Thermaltake που το έχει ένας φίλος μου είναι ευρύχωρο και πιο καλό από ένα κανονικό από ένα Midi αλλά θα ήταν καλύτερα να απαντούσε και ένας "κάτοχος" για αυτό... Δες και αυτό (full)
@byZo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Έχω ακριβώς τον συνδιασμό που αναφέρεις παραπάνω... Το κουτί είναι μια χαρά με πολλές ευκολίες και με, σχετικά, καλό χώρο. Το τροφοδοτικό (Heroichi) το έχω μόνο λίγες ώρες αλλά φένεται καλό...
irahara Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Στην θέση σου δεν θα τσιγγουνευόμουν για psu και case. Είναι η υποδομή πάνω στην οποία θα χτίσεις και θα ξαναχτίσεις. Για αυτό θα έκανα υπομονή και θα μάζευα όσα χρειάζονταν για να αγοράσω αυτά που θα κρατούσαν. Κάτσε μέχρι τον Σεπτέμβριο, αύξησε το ποσό που τώρα έχεις και τότε αγόρασε, δεν έχεις κανένα λόγο να πιέζεσαι.
Kagkouros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Στην θέση σου δεν θα τσιγγουνευόμουν για psu και case. Είναι η υποδομή πάνω στην οποία θα χτίσεις και θα ξαναχτίσεις. Για αυτό θα έκανα υπομονή και θα μάζευα όσα χρειάζονταν για να αγοράσω αυτά που θα κρατούσαν. Κάτσε μέχρι τον Σεπτέμβριο, αύξησε το ποσό που τώρα έχεις και τότε αγόρασε, δεν έχεις κανένα λόγο να πιέζεσαι. +1 από εμένα αν σκοπεύεις να δώσεις περισσότερα ? και αν σκοπεύεις να κάνεις αναβαθμίσεις...
kostelo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Καλημερα και παλι. Το θεμα ειναι το αν δεν αγορασω τωρα αυτα τα δυο, τα λεφτα θα φαγωθουν ενοψει διακοπων και μετα απο Σεπτεμβριο με σχολες, υποχρεωσεις κλπ αντε ν αρχισω να μαζευω παλι. Anyway, μπορει να αγορασω το ενα απο τα δυο τωρα (πχ το τροφοδοτικο που ειναι πιο ουσιωδες) και το κουτι αυτο που εχω κουτσα στραβα με καλυπτει ακομα. Απλα νομιζω οτι και αυτο το τροφοδοτικο (ειτε το HEC ειτε το Enermax) θα με καλυπτε και για το μελλον. Σ αυτα τα λεφτα παντως δε γινεται κανας καλυτερος συνδυασμος, ετσι ? :???: :roll: Edit: Το κουτι Antec SLK3000B Black το χει κανεις να μου πει αν ειναι καλο? Μπας και κοψω απ το κουτι λιγο.
Kagkouros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Γίνεται ικανοποιητικός συνδυασμός μια χαρά αρκεί να μην καταναλώνεις περισσότερα από 500Watt (στην περίπτωση του HEC). Το θέμα είναι πως άμα σκέφτεσαι να κάνεις μελλοντική αναβάθμιση στο PC ίσως χρειαστείς περισσότερα Watt, για αυτό πες μας και τι PC έχεις (αν είναι ας πούμε DDR1, AGP...) δεν αξίζει καμία αναβάθμιση εκτός από κουτί και τροφοδοτικό (που θες να αλλάξεις)... Πάντως άμα έχεις πιο καινούργιο σύστημα (DDR2, PCI-X,...) τότε πάρε πρώτα το κουτάκι και στη διάρκεια του καλοκαιριού σκέψου αν θες να κάνεις μελλοντική αναβάθμιση στο PC και αν ναι πήγαινε για μεγαλύτερο τροφοδοτικό.
kostelo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Τωρα εχω μια μητρικη Gigabyte 8Ι945PL-G (δε παιρνει Core2Duo), cpu P4 630 στα 3,6, ram 1GB (3 dimmακια), καρτα γραφικων nvidia 6600LE σε PCI-E (παει για αλλαγη συντομα αλλα οχι για τπτ τρελο και παλι), μια καρτα tv pixelview αρχαια, 3 σκληρους (2x80 sata κι 1x40 ide), ενα dvd-rw κι ενα απλο dvd-rom καθως και τρεις 8αρηδες ανεμιστηρες. Α ξεχασα και 4 συσκευες usb (joystick, modem, καμερα κι ενα πολυμηχανημα). Εβαλα αυτο το συστημα στο Psu Calculator και μου βγαλε μινιμουμ 420 βατ (αν κρατησω το τροφοδοτικο για πανω απο 1-2 χρονια) κι ενω τωρα εχω 400αρι. Οποτε απο κει συμπερανα οτι ειναι ωρα για αλλαγη του τροφοδοτικου. Ασε που πλεον εχει αρχισει και ζεσταινεται πολυ το σιδερο πανω απ το τροφοδοτικο, ακομα και σε idle κατασταση. Κατα τη γνωμη σου αν ειναι να παρω το ενα απ τα δυο, προεχει το τροφοδοτικο να αλλαξω ή το κουτι? Σ ευχαριστω.
Kagkouros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Πάρε κουτάκι μιας και δεν έχεις πρόβλημα τροφοδοτικού και εγώ λέω άμα σου παρουσιαστεί πρόβλημα τροφοδοτικού τότε χτυπάς το ανάλογο. Μιας και δεν θα πας σε τρελή κάρτα γραφικών (άλλωστε δεν αξίζει γιατί θα την φρενάρει ο επεξεργαστής) αλλά όοοοοοοταν αλλάξεις κάρτα γραφικών τότε βλέπουμε για τροφοδοτικό...
rotten crusader Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 το κουτί είναι άνετο...το έχω με 3 δίσκους,με ati 1950pro με ευμεγεθή ψύκτρα κ' μια sonic tower +12cm fan...δν είναι mozzart ...αλλά γ τα λεφτά του...αλλά κ το chieftec καλό μοιάζει...
Kagkouros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 το κουτί είναι άνετο...το έχω με 3 δίσκους,με ati 1950pro με ευμεγεθή ψύκτρα κ' μια sonic tower +12cm fan...δν είναι mozzart ...αλλά γ τα λεφτά του...αλλά κ το chieftec καλό μοιάζει... όταν έρθει σε διαθεσιμότητα εκτός άμα εννοείς το Full ATX GX-01B-OP Black. Αν και νομίζω πως ο φίλος μας έχει καταλήξει στο Thermaltake, κάνω λάθος?
kostelo Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μαλλον για το soprano με βλεπω αλλα γμτο διαβασα σε κατι reviews οτι ειναι πολυ πλαστικουρα μπροστα και οτι μπορει με το ανοιξε-κλεισε της πορτας με καμια λαθος κινηση να σου μεινει και στα χερια :roll:. Εσωτερικα μου φαινεται πολυ ευρυχωρο παντως για midi tower κι εχει κι απ τη μανα του και τους τρεις ανεμιστηρες εκ των οποιων οι 2 ειναι 12αρηδες. :???: Οσο για το Chieftec Full ATX GX-01B-OP φιλε μου Kagkouros δε ξετρελλαθηκα κι απ την εμφανιση του (εξωτερικα τουλαχιστον μου φαινεται καλυτερο το soprano) και δε βρηκα και κανα λινκ με τπτ review του ή εστω καμια φωτο του απο μεσα να παρω μια ιδεα. Επομενως μαλλον καταληγω στο soprano και psu το HEC το 500αρι και μου φαινεται καλο (ισως και για το μελλον).
Kagkouros Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 ναι όντως το πιο παλιό Chieftec ήταν πολύ πιο ωραίο. Όσον αναφορά το Soprano εντάξει δεν είναι και καπό αυτοκινήτου το μπροστινό, PC σου είναι...με προσοχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.