Προς το περιεχόμενο

xvid i avi????

wizzyman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι σωστή η ερώτηση καθώς συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το avi είναι το ''περιτύλιγμα'' εικόνας και ήχου, ενώ το xvid κωδικοποιεί μόνο την εικόνα.... Για παράδειγμα ένα αρχείο avi, μπορεί να περιέχει εικόνα xvid και ήχο mp3 ή εικόνα divx και ήχο ac3 ή ότι άλλους συνδυασμούς... Άλλα ''περιτυλίγματα'' όπως το avi είναι το mkv για παράδειγμα, ενώ άλλες κωδικοποιήσεις εικόνας εκτός του xvid, είναι το divx ή το h264 για παράδειγμα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.

εγώ δεν έχω πετύχει ποτέ xvid με κακή ποιότητα...

αντίθέτως divx έχω πετύχει τα πάντα...

οπότε προτιμώ μορφή xvid αν υπάρχει αυτό που ψάχνω..

Δημοσ.

Όντως το divx είναι κομμάτι πιο καλό από το xvid, αυτό όμως έρχεται με ένα κόστος καθώς η pro έκδοση του divx που χρησιμοποιείται για την κωδικοποίηση δεν είναι free, ενώ το xvid, είναι δωρεάν, και δημιουργήθηκε τη στιγμή που το divx άρχησε να πωλείται, από εκεί που παλιά ήταν κι αυτό δωρεάν.

Δημοσ.

Πανω κατω ο ιδιος αλγοριθμος ειναι. Το οτι (καποιος το ανεφερε) βρισκεις divx με κακη ποιοτητα (στο ιντερνετ υποθετω) ειναι γιατι πολλα tv tuners κανουν capture απ'αυθειας σε divx και λογω τηλεορασης χανουν σε ποιοτητα. Αμα ριπαρεις ενα dvd σε divx ή xvid θα παρεις σχεδον το ιδιο αποτελεσμα. Εγω θα προτεινα xvid μονο και μονο λογω του οτι το προτιμανε οι περισσοτεροι και εχει γινει πιο διαδεδομενο (και ειναι και open source :-D).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...