kpartsi Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δεν είναι σωστή η ερώτηση καθώς συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Το avi είναι το ''περιτύλιγμα'' εικόνας και ήχου, ενώ το xvid κωδικοποιεί μόνο την εικόνα.... Για παράδειγμα ένα αρχείο avi, μπορεί να περιέχει εικόνα xvid και ήχο mp3 ή εικόνα divx και ήχο ac3 ή ότι άλλους συνδυασμούς... Άλλα ''περιτυλίγματα'' όπως το avi είναι το mkv για παράδειγμα, ενώ άλλες κωδικοποιήσεις εικόνας εκτός του xvid, είναι το divx ή το h264 για παράδειγμα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
wizzyman Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 akrivos ithela na rotiso xvid i divx????
charoui Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 egw pantos den vlepw kai megali diafora alla tha elega divx
liopyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 εγώ δεν έχω πετύχει ποτέ xvid με κακή ποιότητα... αντίθέτως divx έχω πετύχει τα πάντα... οπότε προτιμώ μορφή xvid αν υπάρχει αυτό που ψάχνω..
giankyr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2007 XViD κι ο λόγος => open source και damn free forevah!
aliakas Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 divx logo simvatotitas me oles tis divx siskeves
v-tidus Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Όντως το divx είναι κομμάτι πιο καλό από το xvid, αυτό όμως έρχεται με ένα κόστος καθώς η pro έκδοση του divx που χρησιμοποιείται για την κωδικοποίηση δεν είναι free, ενώ το xvid, είναι δωρεάν, και δημιουργήθηκε τη στιγμή που το divx άρχησε να πωλείται, από εκεί που παλιά ήταν κι αυτό δωρεάν.
parsifal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2007 Στα ετήσια Codec Shoot-out τεστς που έκανε το doom9.org πάντως, τις περισσότερες φορές ο XviD βαθμολογήθηκε ψηλότερα από τον DivX...
tolis_01 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2007 Πανω κατω ο ιδιος αλγοριθμος ειναι. Το οτι (καποιος το ανεφερε) βρισκεις divx με κακη ποιοτητα (στο ιντερνετ υποθετω) ειναι γιατι πολλα tv tuners κανουν capture απ'αυθειας σε divx και λογω τηλεορασης χανουν σε ποιοτητα. Αμα ριπαρεις ενα dvd σε divx ή xvid θα παρεις σχεδον το ιδιο αποτελεσμα. Εγω θα προτεινα xvid μονο και μονο λογω του οτι το προτιμανε οι περισσοτεροι και εχει γινει πιο διαδεδομενο (και ειναι και open source ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.