Tzimmys Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Αυτό ακριβώ που λέω παιδιά. Μακριά από τη μητρική αυτή. Και δε το λέω με τη πρώτη δυσκολία. Δοκίμασα μέχρι και το beta bios που έβγαλε και πάλι τίποτα. Δε θέλει να κάνει raid με τίποτα. Πρόβλημα στο πρόβλημα. Δεν αναφέρομαι σε άλλα προβλήματα γιατί για να είμαι ειληκρηνής δε πρόσεχα τίποτα άλλο τώρα, παρά να καταφέρω να κάνω raid. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Τρελένομαι γιατί πριν την αγοράσω έβλεπα σε όλα τα reviews πόσο γαμάτη μητρική είναι και μόνο καλά σχόλια. Τώρα, googlαρω και βλέπω μόνο προβλήματα από χρήστες. Και λέω τώρα να προβώ σε RMA. Εσείς τι λέτε? Αν κάνω RMA να το κάνω μέσο Πλαισίου ή στην Asus κατευθείαν? Και αν κάνω RMA στην Asus θα μου στείλουν την ίδια καινούρια? Τι να την κάνω? Στο Πλαίσιο μπορώ ας πούμε να κάνω RMA αυτήν και να πάρω καμία άλλη και ας πούμε να συμπληρώσω μια διαφορά? Αφείστε τα παιδιά, δράμα. Αντί να χαρούμε με το στήσιμο του καινούριου μας PC, κατααγχωθήκαμε. Λοιπόν, περιμένω τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ. Παιδια, άκυρο το thread. To πρόβλημα λύθηκε.
chek2fire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Τzimmys πάρτο το pc όπως είναι και πήγαινε το απο έκει που το πήρες και πες τους ότι έχει πρόβλημα και να σου κάνουν raid.Mην κάθεσε και αγχώνεσε τζαμπα ετσι και αλλιώς είναι υποχρέωση τους απο την στιγμή που πουλάνε ένα προιον να το κάνουν να δουλεύει.
Tzimmys Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Τα πήρα όλα κομάτια, κυρίως από πλαίσιο και eshop. Δεν είναι υποχρεομένοι μωρέ γαμώτο να μου το φτειάξουν, γιατί στο λένε ξεκάθαρα ότι για να στο στήσουμε εμείς θέλουμε 40 ε. Το έχω στήσει όλο και θα μου πάρουν λεφτά έτσι, νταβαντιλίκι? Δε μπορώ να το κάνω αυτό. Άσε που είμαι σίγουρος πως ούτε και αυτοί θα καταφέρουν να κάνουν τίποτα, μιας και το πρόβλημα είναι τις μητρικής και προς το παρόν είναι άλυτο.
chek2fire Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Aπό την στιγμή που σου έχουν πουλήσει ένα προίον και στην περίπτωσή σου την μητρική την πας από εκεί που την πείρες και τους λες ότι έχεις prob με το raid.Aν όντος είναι prob της μητρικής και τότε είναι υποχρεωμένοι να στην αλλάξουν η να βρουν τρόπο να το διορθώσουν.Δεν έχει καμία σχέση αν τα έχεις πάρει τα κομμάτια ξεχωριστά και τα έχεις συναρμολογήσει μόνος σου.Σε καλύπτει η εγγύηση για όλα τα κομμάτια που έχεις πάνω ξεχωριστά.
billpeppas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Εμένα μια χαρά δουλεύει και η μητρική και το RAID
citizen Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2007 Αν και δεν ζητησες βοηθεια , επετρεψε μου τις ερωτήσεις Μηπως κατι δεν κανεις καλά ; Εχεις ορισει τον controller για RAID στο ΒΙΟS ? Σου εμφανιζει τη προτροπη για RAID setup ? Μπαινεις στο setup του RAID ? Αναγνωριζει τους δίσκους ? Εν ολιγοις που ακριβώς σταματαει η υλοποιηση ?
Tzimmys Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 = citizenΑν και δεν ζητησες βοηθεια , επετρεψε μου τις ερωτήσεις Συγνώμη κιώλας, αλλά εσύ γιατί λες να postaro εδώ, για να περνάει η ώρα? Φυσικά ψάχνω για βοήθεια και ζητάω ξεκάθαρα τη γνώμη σας για ένα θέμα, αλλά αν βρεθεί λύση (να κάνουμε δηλ το raid), ακόμα καλήτερα. Λοιπόν επειδή είναι πολλά θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός αλλά και ακριβής όσον αφορά τις κινήσεις μου. Πριν ξεκινήσω να πω ότι στους δίσκους μου δεν έχω πειράξει καθόλου jumperakia, δεν έχουν κανένα επάνω, είναι όπως τους πήρα. Δηλ μάλλον και οι δύο master, αλλά όπω λέει η μητρική αυτά πλέον ορίζονται από αυτή και από το σε ποια θέση sata controller βάζω τη κάθε συσκευή. Συνεχίζω λοιπόν.. Κατ' αρχίν το σύστημά μου αποτελείται από. P5K Deluxe 750 toughpower 2 x1 giga crucial ballistix 800 2 x 320 sata II sumsung 7600 gs Είμαι αρχάριος με το raid, οπότε συμβουλεύομαι το manual της μητρικής μου που λέει: 1. Στο "configure sata as", να επιλέξω raid. Το κάνω, όλα εντάξει. 2. Μετά λέει να βάλω στο "enable" το "item onboard Serial-ATA BOOTROM". Εμένα αυτήν η επιλογή παιδιά δεν υπάρχει πουθενά και από εκεί νομίζω ξεκινάνε τα λάθη. Τέλος πάντον, αναγκαστικά το παραβλέπω αυτό σαν να μη το ζήτησε ποτέ και συνεχίζω. Επόμενες κινήσεις είναι να κάνω "raid driver disks" από το cd της μητρικής. Έχω κάνει 4 ακολουθόντας τις εντολές του manual, το οποίο προτήνει 2 τρόπους. Έναν μέσο bios και έναν μέσο windows. Κάνω και με τους δύο τρόπος δισκέτες και αν και λέει για 32 bit σύστημα αυτό ενώ για 64 bit αυτό, εγώ κάνω και για τα δύο για να είμαι καλημένος. Καταλαβένεται λοιπόν ότι έχω 4 δισκέτες. Επόμενη κίνηση να πάω να εγκαταστήσω τα xp. Βάζω το cd, επιλέγω boot device το cd και ξεκινώ την εγκατάσταση. Στην αρχή πατάω το F6 για να προσθέσω συσκευή, φορτώνει τα πρώτα πράγματα που είναι να φορτώσει και μετά λέει πάτα το "S" για να προσθέσεις τη συσκευή. Το πατάω και λέει βάλε τη δισκέτα και πάτα "enter". Τώρα, ανάλογα με το ποια δισκέτα βάζω, μου βγάζει και διαφορετικό error. Επειδή είμαι στη δουλειά και δεν θυμάμε ακριβώς πως λέει, θα τα γράψω τώρα στο περίπου και κάνω edit αυριο τα σωστά. Έχουμε και λέμε: Edit: Μπήκανε τα σωστά μηνύματα. Σφάλματα 1. Το αρχείο txt setup.oem προκάλεσε ένα απροσδόκητο σφάλμα(512) στη γραμμή 1747 του d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisk.c Πιέστε ένα πλήκτρο για να συνεχείσετε. 2. Το αρχείο iaStor.sys είναι κατεστραμένο. Πιέστε ένα πλήκτρο για να συνεχείσετε. 3. Μπλε οθόνη με το εξής μήνυμα: "stop 0x0000007B (0xFC7A524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000) Άλλα δε θυμάμε τώρα, έχω κουραστεί πολύ. Άντε ρε παιδιά, βάλτε σας παρακαλώ ένα χεράκι να το ξεπεράσω.
skarpelos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Ρε συ με αυτα που γραφεις τρομαζεις το κοσμο...Μπορει να ετυχε το δικο σου mobo προβληματικο δε σημαινει οτι ειναι και ολα τα αλλα.Αλλωστε βγαζουν συνεχως νεα updates και βελτιωνουν τα τυχον προβληματα.... last post!Have a nice summer people:D p.s.Ελπιζω οταν γυρισω να εχεις λυσει τα προβληματα σου με το mobo.
citizen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Είμαι αρχάριος με το raid, οπότε συμβουλεύομαι το manual της μητρικής μου που λέει: 1. Στο "configure sata as", να επιλέξω raid. Το κάνω, όλα εντάξει. 2. Μετά λέει να βάλω στο "enable" το "item onboard Serial-ATA BOOTROM". Εμένα αυτήν η επιλογή παιδιά δεν υπάρχει πουθενά και από εκεί νομίζω ξεκινάνε τα λάθη. Τέλος πάντον, αναγκαστικά το παραβλέπω αυτό σαν να μη το ζήτησε ποτέ και συνεχίζω. Δεν εχω τη συγκεκριμμενη μητρική αλλά επειδη εχω στησει πολλες συστοιχιες RAID , πιθανοτατα αυτό είναι σημαντικό σημείο. Ουσιαστικά πρεπει να ενεγοποιηθεί το RAID Bios οπου με το καταλληλο για τη μητρική σου συνδυασμό πλήκτρων , μπαινει σε ενα προγραμμα με το οποιο χτιζεις το RAID. Ολα αυτά πριν ξεκινησει το λειτουργικό συστημα (Ειτε απο CD είτε απο δισκο). Αν εχει ξεκινησει το λειτουργικό δεν μπορεις να στήσεις RAID στον ενεργο φυσικό δίσκο. Ισως ο billpepas που το εχει κανει στη συγκεκριμμένη μητρική , μπορει να δώσει σαφεις οδηγίες. Στη θεση σου θα του εστελνα pm Αν το πας στο Πλαισιο και δουλευει η μητρική δικαίως θα σε χρεωσουνε. Θα κατεβασω το manual απο την Asus και θα ξαναποσταρω , αν δεν εχει βρεθει λυση εν τω μεταξυ. Δεν υποσχομαι ομως οτι αυτό θα γινει σήμερα .... Φιλικα και υπομονή ....
citizen Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Ακόμα η συγκεκριμμένη μητρική εχει δύο RAID controllers (αν θυμαμαι καλά) Ενα από το Jmicron (για RAID με εξωτερικό δισκο μεσω της esata port) και ενα μέσω του chipset ICH9R - ελπίζω να χρησιμοποιεις και να ενεργοποιησεις το ICH9R Αν το DVD σου είναι SATA δοκιμασε να κανεις disable το jmicron (πολλά bios - πολλα προβληματα ) Νομίζω οτι στο ΒΙΟS του ICH9R μπαινεις με Ctrl+I - δες αν εμφανιζεται πουθενα press Ctrl+I οταν ξεκινάει το PC (αν το asus logo είναι ενεργο καν΄το disable ή πατα Tab) Οσον αφορα τις κατεστραμμενες δισκετες. Τα floppy drive πια είναι για τα μπαζα - αναξιοπιστα εντελώς. Προπάθησε να βρεις παλιο μηχανημα να τις γραψεις. (Προσωπικά το FDD μου το εχω εδω και δεκα χρόνια και δεν το αλλαζω με 10 καινουργια) Θα συνιστούσα με το nlite να κανεις custom instalation CD ώστε οι drivers να ειναι ενσωματομένοι
Tzimmys Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Ρε συ με αυτα που γραφεις τρομαζεις το κοσμο...Μπορει να ετυχε το δικο σου mobo προβληματικο δε σημαινει οτι ειναι και ολα τα αλλα.Αλλωστε βγαζουν συνεχως νεα updates και βελτιωνουν τα τυχον προβληματα....last post!Have a nice summer people:D p.s.Ελπιζω οταν γυρισω να εχεις λυσει τα προβληματα σου με το mobo. Να είσαι καλά αδερφέ.
Tzimmys Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Citizen, να είσαι καλά φίλε. Λίγο με ησύχασες. Ναι , το JMicron το το έχω απενεργοποιήσει. Ότι βοήθεια μπορείς να δώσεις τη θέλω, αλλά να σου πω και εγώ τον Billpeppas σκεφτόμουν να ρωτήσω. Θα το κάνω σήμερα μόλις βρω μια τρύπα. Καλημέρα.
toxotis70 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2007 Εχω κι εγω την ιδια mb και εχω το εξης προβλημα... Στο μανουαλ της μβ (οσον αφορα το wifi ) αναφερει οτι μπορει να λειτουργησει to wireless network και σε sleep mode του Pc !!! Εγω ομως δεν εχω καταφερει να το κανω να δουλεψει σε sleep mode. Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Tzimmys Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2007 Παιδιά θέλω να σας πω ότι το πρόβλημα λύθηκε και ναι, είναι αλήθεια έχω πλέον raid 0. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που με βοηθήσανε είτε άμεσα είτε έμμεσα και ιδαίτερα τον Skarpelos και τον citizen. Να είστε καλά όλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.