Προς το περιεχόμενο

FORTHNET 2PLAY - Εξοπλισμός & ταχύτητες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 248
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από τότε που ξεκίνησε το 2Play η forthnet, τα ADSL Routers που δίνει (ανάλογα τι υπάρχει διαθέσιμο στην αποθήκη) είναι:

USRobotics 9112

Airties RT-111

Siemens CL-110

Και τα 3 υποστηρίζουν το πρωτόκολλο ADSL2+ με μέγιστη ταχύτητα τα 24Mbps. Άρα η κοπέλα με την οποία μίλησες στο τηλέφωνο ήταν άσχετη.

Πέρα από αυτό, για να πιάσεις τα 24MBps πρέπει να βρίσκεσαι το πολύ 800-1000μέτρα από το dslam της forthnet (που είναι στα γραφεία του ΟΤΕ της περιοχής σου), και η γραμμή που σε συνδέει με αυτό να είναι πολύ καλής ποιότητας.

Ενδεικτικά, εγώ με ένα USRobotics 9112 πιάνω 11,5Mbps στο σπίτι μου. Σε ένα φίλο μου, σε άλλη περιοχή της Αθήνας, δοκιμάσαμε και το USRobotics μου και το Airties του και πιάνουν και τα δύο τα 12Mbps.

Όπως καταλαβαίνεις, πολλά πράγματα μπορεί να πάνε στραβά. Συνήθως (αλλά όχι πάντα) το modem δεν είναι ένα από αυτά.

Ρε παιδιά, το κτίριο του ΟΤΕ απο το σπίτι μου απέχει μετρημένα 4 χιλιόμετρα. Αυτή τη στιγμή με ΟΤΕΝΕΤ 2048, τα πιάνω μια χαρά, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο, οι ταχύτητες των download κυμαίνονται στα 205-211 kb/s. Από τη στιγμή που σου λέει η κοπέλα οτι ο εξοπλισμός που παρέχουν δεν δύναται να σου κλειδώσει τη γραμμή στα 24, ίσως να σημαίνει οτι δεν δίνουν πλέον τα μόντεμ που λέτε. Εγώ ξέρω οτι εδώ στην ίδια ευθεία σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων, οι φίλοι που έχουν 2play κλειδώνουν στα 8. Και η ποιότητα του τηλεφώνου (καθαρότητα γραμμής) δεν είναι καλή. Μάλιστα αρκετές φορές, καλείς τον αριθμό τους, και δεν ακούγεται τίποτα. Η μπορεί να το έχουν απαντήσει κι εσύ να μην ακούς (χρέωση;;;). Δεν ξέρω, αλλά επειδή εμπιστεύομαι τη forthnet, θα το ψάξω γιατί μόνο αυτό με ενδιαφέρει να βάλω.

Πάντως, φίλοι μου, σας ακούω που λέτε οτι είναι δύσκολο να πιάσει κανείς γραμμή στη forthnet και απορώ (ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ). Εγώ όσες φορές έχω πάρει, είτε για πληροφορίες, είτε παλιά ως εταιρικός πελάτης, δεν έχει χρειαστεί να περιμένω ποτέ πάνω από 5-6 λεπτά. Μάλλον είμαι τυχερός, ή παίρνω ξεκάρφωτες ώρες.

Έχω αλλάξει 4 εταιρίες παροχής Internet. Τουλάχιστον οι τεχνικοί της forthnet ξέρουν τι λένε. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει. Ούτε σου κλείνουν το τηλέφωνο στο 10λεπτο, αναφερόμενοι σε κανονισμούς της εταιρίας, για να σε καλέσουν εκείνοι, ούτε λέει άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος. Και αναφέρομαι στο τμήμα τεχνικών. Για τα άλλα δεν ξέρω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το κτίριο του ΟΤΕ απο το σπίτι μου απέχει μετρημένα 4 χιλιόμετρα.

an apexeis 4 km oute sta 10 den tha pexeis.einai para poli megali apostasi ta 4 km.se normal kalodio oxi auto tis ellados pragmati ta 24 ta pianeis se apostasi to poli 1 km.stin ellada oute sta 500 metra.

Δημοσ.

Εγω δεν εχω παντως απολυτως κανενα προβλημα...Συγχρονιζω στα 20.700,αλλα no problem,κατεβαζει και με 2.4mb καποιες φορες!!!! Το λιγοτερο που πιανει ειναι 1,7-1,8mb!!! Ζητω Ζητω Ζητω!!!!:lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

ξέρει κάποιος (ή ακόμα καλύτερα,χρησιμοποιεί κάποιος),το ρούτερ fritz.box για το 2play? Μου είπαν ότι δεν έχει αναγνώριση κλήσεων....Αληθεύει?

Δημοσ.
Πέρα από αυτό, για να πιάσεις τα 24MBps πρέπει να βρίσκεσαι το πολύ 800-1000μέτρα από το dslam της forthnet (που είναι στα γραφεία του ΟΤΕ της περιοχής σου), και η γραμμή που σε συνδέει με αυτό να είναι πολύ καλής ποιότητας.

iparxei kapios tropos na matho pou einai to kontinotero d-slam tis f/net stin perixoh mou?

Δημοσ.

ola theoritika ine.an exeis adsl mporeis na deis apo tora ti attenuation exeis kai na deis pano kato poso kala ise.apo tin alli nomizo sto adslgr exoun sikosei xarti pou ine ta astika kentra.

Δημοσ.

apo oti katalavaino pantos kathe enas apo emas kai mia ksexoristi katigoria. emena pantos ola pigan kateyxin kai syndethika sto 2play mesa se 20 meres. mou feran to siemens cl kai tin proti mera kleidosa sta 24. meta epesa! sta 16 alla exo meinei stathera ekei. episis eida oti exo noise 6,2(kako) eno attenuation vriskomai sta 28,5. apo eksoplismo pantos ime eyxaristimenos an kai den gnorizo ta panta giro apo router ktl.

to povlima tis forthnet kata tin gnomi mou egeitai sto gegonos oti ta tmimata tis etairias den epoikinonoun metaksi tous kai kata deyteron oi tilefonitries ine asxetes entelos me to thema. entoutois paramenei to 2play tis forthnet mia kali prosfora

Δημοσ.
apo oti katalavaino pantos kathe enas apo emas kai mia ksexoristi katigoria. emena pantos ola pigan kateyxin kai syndethika sto 2play mesa se 20 meres. mou feran to siemens cl kai tin proti mera kleidosa sta 24. meta epesa! sta 16 alla exo meinei stathera ekei. episis eida oti exo noise 6,2(kako) eno attenuation vriskomai sta 28,5. apo eksoplismo pantos ime eyxaristimenos an kai den gnorizo ta panta giro apo router ktl.

to povlima tis forthnet kata tin gnomi mou egeitai sto gegonos oti ta tmimata tis etairias den epoikinonoun metaksi tous kai kata deyteron oi tilefonitries ine asxetes entelos me to thema. entoutois paramenei to 2play tis forthnet mia kali prosfora

to 6,5 margin den ine kako.oso konta kai na ise ston ote denw ginetai na exeis 24 mbit kai margin 10.ektos an sou exoun dosei kamia optiki.oso anevenei i taxitita toso peftei to margin.opote gia na aneveis 24 mbit kai na exeis kai margin pano apo 6 ine 1-2 atoma se oli tin ellada

Δημοσ.
paidia epidi kai ego thelo na mpo sto 2 play theno na kano mia erotisi.epidi mou ipan pos kani 30 meres gia na sto sindesoun aftes tis 30 meres tha exo inetrent i tha mou to kopsoun?o paroxos mou ine i otenet.ine megali anagi giati den lei na katso 30 mers xoris internet.

30 ημερες?? εγω εχω κσνει την αιτηση απο τις 25-5-2007 και σημερα ειναι 6 -8-2007 και ακομα περιμενω :cry::cry::cry:

Δημοσ.
sorry alla mipos exo xasei episodia.pou kolaei to fritz me tin tilefonia kai tin anagnorisi kliseon.an ine voip pali den exei sxesi me tin statheri tilefonia

όχι όχι πουλινέ,δεν έχω χάσει επεισόδια, απλά επειδή μου το είπε κάποιος στο adslgr,ρώτησα και εδώ για να το διασταυρώσω.

Και εμένα κουφό μου φάνηκε,και όταν εξήγησα τη συνδεσμολογία στο σπιτι μου (κεντρική πρίζα,σπλίτερ για τηλ κ νετ ), μου είπαν οκ,κανένα πρόβλημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...